Kumppanimme
Kehitämme yhdessä kumppaneidemme kanssa uusia yhteistyömuotoja ja
innovatiivisia ratkaisuja, jotka vievät meidät kohti kestävämpää tulevaisuutta.
Turun ammattikorkeakoulun työelämäkumppanuus tarjoaa yrityksille ja organisaatiolle monenlaisia hyötyjä. Kumppanuus takaa etualapaikan tulevaisuuden tekijöiden kontaktointiin, erilaisiin yhteistyön muotoihin, koulutuksen kehittämiseen sekä alan uusimpiin virtauksiin.
Tie tiiviiseen yhteistyöhön
1
Yhteistyö alkaa usein yksittäisellä tilauksella tai projektilla. Kyseessä voi olla asiantuntijapalvelu, opiskelijaprojektin tai opinnäytetyön toimeksianto, koulutuspalvelu tai esimerkiksi henkilöstön hyvinvointipäivä.
2
Yhteistyö laajenee ja syvenee uusille osa-alueille. Organisaatio hyödyntää osaamistamme ja palveluitamme laajemmin, esimerkiksi tuotekehityksessä, rekrytoinnissa tai henkilöstön koulutuksessa. Kehitämme ja opimme yhdessä, kasvatamme luottamusta ja luomme perustan pitkäjänteiselle yhteistyölle.
3
Organisaatiosta ja Turun AMK:sta muodostuu kumppaneita, jotka työskentelevät yhdessä laaja-alaisesti. Tähän voi kuulua yhteisiä tutkimushankkeita, pitkäaikaisia kehitysprojekteja sekä yhteistyöverkostojen rakentamista. Kumppanuus hyödyttää molempia osapuolia, tukee yhteistä kasvua ja mahdollistaa innovatiivisten ratkaisujen kehittämisen.
Avainkumppanimme
Avainkumppanimme kehittävät kanssamme koulutusta ja vahvistavat alueellista vetovoimaa. Olemme rohkeita edelläkävijöitä ja teemme yhdessä vaikuttavia tekoja paremman tulevaisuuden puolesta.
Sydämemme sykkii Varsinais-Suomelle
Sydämemme sykkii Varsinais-Suomelle. Lisäämme alueen hyvinvointia ja kilpailukykyä vastuullisesti. Olemme (työ)elämän mittainen kumppani osaamisen lisäämisessä.
Suomi elää länsirannikosta
Länsirannikon ammattikorkeakoulut Turun AMK, VAMK, SAMK, Yrkeshögskolan Novia ja Centria-ammattikorkeakoulu muodostavat osaamiskeskittymän, jonka tavoitteena on syventää digitaalisen valmistusteknologian ja robotiikan sekä puhtaan energian ratkaisujen ympärille rakentuvaa yhteistyötä.
Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamana ammattikorkeakoulujen länsirannikkoyhteistyö 2023-2025 pyrkii yhä vahvemmin vastaamaan teollisuuden ja työelämän tarpeisiin niin tulevaisuuden teknologisen kehityksen edelläkävijöinä kuin osaavan työvoiman tuottajina.
Yhteistyön pitkän tähtäimen tavoitteena on vahvistaa länsirannikon osaamispohjaa ja tukea näin alueellista kehitystä sekä lisätä ennakoivaa otetta ja monialaista yhteistyötä systeemisten haasteiden ratkaisemiseksi. Länsirannikko-ohjelmalla tähdätään myös tiiviimpään yhteistyöhön kansainvälisten kumppaneiden kanssa.
Lisää Länsirannikko-yhteistyöstä projektin koordinaattori VAMK:in sivuilla.
Kysy lisää kumppanuuksista
Avainkumppanuudessa on kyse laaja-alaisesta yhteistyöstä. Kumppanuuden sisältö ja tavoitteet määritellään yhdessä. Tavoitteena on pitkäaikainen ja molempia osapuolia, sekä koko Varsinais-Suomen aluetta, hyödyttävä yhteistyö.
Verkostokampukset
Verkostokampusten yhteisenä tavoitteena on luoda Turkuun vahvoja ja laaja-alaisia osaamiskeskittymiä, jotka edistävät Lounais-Suomen kilpailukykyä sekä alueen yritysten kehittymistä pitkällä aikavälillä.
Kulttuurikampus Turku
Olemme vaikuttava kulttuurialan verkosto, joka edistää alan koulutusta, tutkimusta, yritystoimintaa ja yhteistyötä.
Teknologiakampus Turku
Yhdistämme neljän korkeakoulun voimavarat tukemaan Varsinais-Suomen alueen yritysten innovaatio- ja kehitystoimintaa.
Terveyskampus Turku
Olemme moniammatillinen osaamiskeskittymä, joka tarjoaa ainutlaatuisia mahdollisuuksia tutkimustoiminnalle, innovaatioille ja yritysyhteistyölle.
Kansainvälinen yhteistyö
Teemme vaikuttamistyötä sekä globaalisti että EU-tasolla. Työn keskeisenä tavoitteena on tukea Varsinais-Suomen kestävää kasvua sekä kansainvälistä näkyvyyttä. Olemme aktiivisesti mukana useissa kansainvälisissä verkostoissa ja alliansseissa.
EU-kumppanuudet
Allianssit
Consortium of Applied Research and Professional Education (CARPE) on eurooppalaisten ammattikorkeakoulujen verkosto, joka edistää yhteistyötä tutkimuksen ja koulutuksen kehittämisessä. CARPEn tavoitteena on innovaatioiden, yhteisten hankkeiden ja eurooppalaisten tutkimusaloitteiden tukeminen.
European University for Academic Continuing Education (EU.ACE) on korkeakoulujen verkosto, joka edistää yhteistyötä tutkimuksen ja koulutuksen kehittämisessä. EU.ACEn tavoitteena on vahvistaa eurooppalaista korkeakoulutusta vastaamaan globaalien haasteiden, kuten vihreän talouden ja digitalisaation, vaatimuksiin.
Kysy lisää globaalista vaikuttamisesta
Yhteistyö verkostoissa ja kumppaneiden kanssa niin paikallisesti kuin maailmanlaajuisesti on avainasemassa vahvistamassa kansainvälistä vaikuttavuuttamme.
Kansainvälisen vaikuttamistyön avulla laajennamme Turun AMK:n vaikutusaluetta ja jaamme parhaita käytäntöjä.
Sijoita tulevaisuuteen – lahjoita Turun AMK:lle
Lahjoitus ammattikorkeakoululle on sijoitus inhimilliseen pääomaan. Koulutusta tukemalla varmistamme, että Varsinais-Suomessa riittää käytännön huippuosaajia.
Työelämän parhaaksi
-
Uutinen
Kiitos vuodesta 2024
Suuret kiitokset hyvästä yhteistyöstä vuonna 2024. Meille Turun ammattikorkeakoulussa on ollut suuri ilo auttaa kumppaneitamme tekemään vaikuttavia tuloksia Varsinais-Suomen ja koko maan tulevaisuuden eteen. Maan talous on käynyt…
-
Mediatiedote
Find Your Future -ura- ja rekrytointimessut ovat kasvaneet yhdeksi Varsinais-Suomen suurimmista rekrytointimessuista
Turun ammattikorkeakoulun järjestämä ura- ja rekrytointimessutapahtuma Find Your Future on kasvanut yhdeksi Varsinais-Suomen suurimmista rekrytointimessuista osallistuvien organisaatioiden määrässä mitattuna. Tänä vuonna messuille osallistuu 51 yritystä ja organisaatiota. Julkaistu:…
-
Case
Häiritseekö hälinä työpaikalla? Koetteleeko kuumuus työsuoriutumista? Psykofysiikan laboratoriossa tutkitaan miten sisäympäristö vaikuttaa ihmiseen
Monen kokemuskin sen vahvistaa: kun avo- tai nyttemmin monitilatoimistossa muiden puheesta erottaa sanoja, kuulo terästäytyy, huomio kiinnittyy toisaalle ja keskittyminen herpaantuu. Eri äänilähteiden ja muiden sisäympäristötekijöiden vaikutuksia ihmiseen…