Tutkimusryhmä
Uusi energia – New Energy
Maailma tarvitsee uusiutuvaa energiatuotantoa, älykästä energiajärjestelmien ohjausta sekä kestävää liikennettä. Vastaamme tutkimus- ja kehitystyöllä energiamurroksen haasteisiin.
Tutkimustyömme keskeisiä teemoja ovat uusiutuvan energian tuotantotavat, hajautetut energiajärjestelmät ja energiavarastot sekä kestävä liikenne. Uuden energian tutkimuskeskuksessa koulutamme uusia energia-alan insinöörejä ja tarjoamme konsultointi- sekä testaus- ja mittauspalveluita yrityksille.
Vastaamme tutkimuksellamme rakennusten, kaupunginosien ja kaupunkien järjestelmätason energiatuotannon kysymyksiin ja ratkomme energiatuotannon haasteita kodinelekroniikasta suuriin risteilyaluksiin. Keskitymme sähköiseen energianjakeluun ja lämmönsiirtoon. Työskentelemme myös sähkö- ja lämpövarastojen sekä kemiallisten energiavarastojen parissa.
Kestävän liikenteen osalta tutkimme esimerkiksi sähkölatausratkaisuja, edistämme ja tutkimme aktiivisia liikkumismuotoja sekä arvioimme liikkuvuustoimenpiteiden vaikutuksia ja prosesseja.
Tutkimustyömme fokukset
- Aurinkosähkö
- Tuulivoima
- Bioenergia
- Energian varastointi
- Hajautetut energiajärjestelmät
- Sähköinen ja vähähiilinen liikenne ja liikkuminen
- Asukkaiden ja käyttäjien osallistaminenn
Uuden energian tutkimuskeskus – NERC
Tutkimus- ja kehitysympäristömme
Uuden energian tutkimuskeskukseen kuuluvat Kupittaan kampuksella sijaitsevat tutkimuslaboratoriot Solar Lab, Des Lab ja Battery Lab. Yhteensä yli 300 neliömetriä laboratoriotilaa, joiden huippuluokan laitteet tukevat tutkimusta ja opetusta. Lisäksi käytössä on ulkotestausasemia ja siirrettäviä kenttätestausmoduuleja. Tarjoamme laboratorioissamme yrityksille räätälöityjä asiantuntijapalveluita, kuten esimerkiksi aurinkosähköjärjestelmien kenttätestausta. Tutustu laboratorioihin ja niiden palveluihin.
Asiantuntijamme
Tutkimusryhmämme on monitieteinen ja kansainvälinen. Olemme aktiivisia sekä tutkimuksessa että opetuksessa. Tutkimusryhmäämme kuuluu aurinkosähkön, tuulienergian, sähkökemiallisen energian varastoinnin, tehoelektroniikan, energian mittauksen, kestävän liikkuvuuden ja tiedonhallinnan asiantuntijoita. Erilaisen osaamisen yhteentuominen on paras maaperä luovuudelle ja innovaatioille. Pitkä kokemuksemme auttaa meitä olemaan ketteriä, luotettavia ja tarkkoja. Tutkimusryhmässamme työskentelee säännöllisesti myös opiskelijoita.
Julkaisut
Verkostot ja yhteistyö
Toimimme aktiivisesti kansainvälisissä verkostoissa ja saamme sitä kautta arvokasta tietoa teknologioiden kehityksestä.
- IEA – PVPS (International Energy Agency, Photovoltaic Power Systems Programme): tehtävän 13 tavoitteena on tukea markkinatoimijoita aurinkosähkökomponenttien ja -järjestelmien toiminnan, luotettavuuden ja laadun parantamisessa.
- DERlab (European Distributed Energy Resources Laboratories) kokoaa johtavien laboratorioiden ja tutkimuslaitosten osaamista hajautettujen energiaresurssien laitteiden ja järjestelmien alalla, kehittää yhteisiä vaatimuksia ja laatukriteerejä hajautettujen energiavarojen liittämiselle ja käytölle sekä tukee hajautettujen energialähteiden teknologioiden johdonmukaista kehittämistä.
- Yhteistyökumppanit eri standardointikomiteoissa sähköenergian toimituksen EMC- ja järjestelmien alalla.
Lisäksi meillä on laaja kumppaniverkosto, johon kuuluu korkeakouluja, yrityksiä sekä tutkimuslaitoksia Suomessa ja maailmalla. Lue lisää kumppaneistamme.
Koulutukset
Tarjoamme Turun AMK:n opiskelijoille mahdollisuuksia olla mukana tutkimusryhmän toiminnassa. Opiskelija, jos haluat tehdä harjoittelusi tai opinnäytetyösi uuden energian tutkimusryhmälle, täytä hakemus.
Tuotamme useita opintokokonaisuuksia energia- ja ympäristötekniikan koulutusohjelmaan (insinööri AMK), jossa uusiutuva energia on yksi valittavista erikoistumisaloista.
Vahvaa projektiosaamista
Turun AMK:n projektitoimisto tarjoaa tukea ja ohjausta koko TKI-projektin elinkaaren ajalle. Hankeasiantuntijoillamme on vuosien kokemus ja vahva osaaminen kansallisista ja kansainvälisistä rahoitusohjelmista. Meillä on vuosittain käynnissä yli 200 hanketta, ja TKI-toimintamme sai ulkoista rahoitusta yli 10 miljoonaa euroa.