Tutkimusryhmä
Cyber and Hybrid Resilience
Keskitymme kyberturvallisuuden tilannekuvaan ja johtamiseen sekä sen testaamiseen erilaisissa ympäristöissä. Myös kyberturvallisuuden vaatimustenmukaisuus on yksi osaamisalueistamme.

Toimintamme painopistealueet
1
kognitiivinen kyberturvallisuus
2
kyberturvallisuuden tilannekuva ja johtaminen
3
vaatimustenmukaisuus kyberturvallisuudessa
4
hybridiuhat
5
digitaaliset kaksoset kyberturvallisuuden testauksessa, operatiivisen teknologian kyberturvallisuus
Tutkimus- ja kehityshankkeemme jakautuvat seuraaviin pääsuuntiin:
- kyberosaamisen kehittäminen, jatkuva oppiminen
- tekninen kehittäminen ja tutkimustoiminta sekä uudet teema-avaukset turvallisuustutkimuskohteissa, esimerkiksi hybridiuhat ja disinformaatio

Tarkoituksenamme on laajentaa toimintaamme kyberturvallisuudesta kokonaisturvallisuuden suuntaan, kuten hybridiuhkien torjuntaan, sisäisen turvallisuuden tukemiseen sekä verkkorikollisuuden ehkäisyyn. Haluaisitko olla mukana kehitystyössä esimerkiksi hankekumppanina?
Päivi Mattila, johtava asiantuntija, tutkimusryhmän vetäjä
Asiantuntijamme

Cyber Test Lab – kyberturvallisuuden asiantuntijapalvelut
Käytössämme on laadukas tutkimus- ja kehityslaboratorio, jota hyödynnetään tutkimus- ja kehityshankkeissamme.
Turussa ja Salossa toimiva Cyber Test Lab auttaa yrityksiä huolehtimaan tietoturvastaan oikein. Keskitymme erityisesti IoT-laitteiden ja palvelujen kyberturvallisuuden varmistamiseen. Testaamme nykytilan ja autamme löytämään korjaavat ratkaisut.
Tärkeimmät julkaisut
Pia Satopää, Olli Soininen, Jarkko Paavola. ”Meriklusteritoimijoiden tieto- ja kyberturvallisuuden hallintamalli OT-ympäristöille”. Fintraffic. Turku AMK, Raportteja 303. 2024.
Paavola, Jarkko, et al. ”GAN-Based Four-Session Synthetic Data Augmentation for Increasing CNN Performance in Maritime Environments”, Transport Research Arena (TRA2024), 2024. DOI: 10.13140/RG.2.2.36534.27204
Simola, J., Paavola, J., Satopää, P., & Vanharanta, J. (2024). The Impact of Operational Technology Requirements in Maritime Industries. In M. Lehto, & M. Karjalainen (Eds.), Proceedings of the 23rd European Conference on Cyber Warfare and Security (23, pp. 516-525). Academic Conferences International Ltd. Proceedings of the European Conference on Cyber Warfare and Security. https://doi.org/10.34190/eccws.23.1.2357
Julkaisu
Käsikirja meriklusterin toimijoille
Turun AMK:n ja Fintrafficin käsikirja auttaa meriklusterin toimijoita suojautumaan kyberuhilta. Julkaisua voidaan hyödyntää niin Suomessa kuin kansainvälisesti.

Koulutukset
- Lisäksi Data Networks and Cyber Security (DNCS) -polku
Monipuolinen yhteistyökumppani
Teemme yhteistyötä muun muassa seuraavien tahojen kanssa:
- European Organization for Security (EOS)
- European Cyber Security Organization (ECSO)
- 6G Smart Networks and Services Industry Association (6G-IA)
- Kyberala ry / Finnish Information Security Cluster (FISC)
- Digital Defence Ecosystem (DDE)
Vahvaa projektiosaamista
Turun AMK:n projektitoimisto tarjoaa tukea ja ohjausta koko TKI-projektin elinkaaren ajalle. Hankeasiantuntijoillamme on vuosien kokemus ja vahva osaaminen kansallisista ja kansainvälisistä rahoitusohjelmista. Meillä on vuosittain käynnissä yli 200 hanketta, ja TKI-toimintamme sai ulkoista rahoitusta yli 10 miljoonaa euroa.