Turun AMK on kasvattanut Suomen ammattikorkeakouluista eniten tutkimus- ja kehitystoimintaansa

Turun ammattikorkeakoulu on kasvattanut Suomen ammattikorkeakouluista eniten tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan (TKI) saamaansa rahoitusta. Turun AMK:n tutkimus- ja kehitystyö tuo rahaa ja mahdollisuuksia yritysten ja muiden organisaatioiden kehittämiseen Varsinais-Suomessa.

Käsi pitelee keltaista sakaraelementtiä laitteen vieressä.
Mediatiedote

Rahoituksen määrä kasvoi vuodesta 2023 vuoteen 2024 n. 18 %. Kaikkiaan Turun AMK sai vuoden 2024 aikana 12 481 451 euroa ulkoista rahoitusta TKI-toimintaan (lähde: Opetushallinnon tilastopalvelu Vipunen).

–  Menestyimme parhaiten kaikista vaativimmassa TKI-rahoituksessa, joka liittyy teollisuusyhteistyöhön. Esimerkiksi Business Finlandin rahoitus on tärkeää sekä meille että yhteistyöyrityksillemme. Tutkimus- ja kehitysrahoituksen merkitys tulee korostumaan entisestään jatkossa, kun korkeakoulujen perusrahoitusta leikataan, Turun AMK:n vararehtori Juhani Soini kuvaa.

Euroja ja soveltavaan tutkimukseen perustuvia ratkaisuja alueelle

Soveltava tutkimus on opetuksen ohella ammattikorkeakoulujen lakisääteinen perustehtävä. Turun AMK:ssa työskentelee asiantuntijoita 37 tutkimusryhmässä, ja vuosittain on käynnissä yli 200 projektia.

– Kasvu kertoo asiantuntijoidemme osaamisesta, uusien kansainvälisten rekrytointien onnistumisesta sekä siitä että AMK:n tutkimus- ja kehitystyö tuo euroja alueen ja sen yritysten ja muiden organisaatioiden kehittämiseen, Johanna Krappe, Head of RDI and Global Engagement Turun AMK:sta kertoo.

Vuonna 2024 alkaneissa projekteissa kehitetään esimerkiksi kestäviä käytäntöjä laivanrakennukseen Meyer Turku Oy.:n kanssa (S4M Sustainable Material Management Maturity Model). Varsinais-Suomen hyvinvointialueen kanssa tutkitaan ja tuetaan syöpää sairastavien mielenterveyttä (Syöpädiagnoosin saaneen nuoren aikuisen mielenterveyden tukeminen (MELODIC)). Urban Biodiversity Parks -hankkeessa puolestaan kehitetään biodiversiteettipuistoa Skanssin alueelle eri yhteistyökumppaneiden kanssa.

Turun AMK tekee yhteistyötä muiden länsirannikon ammattikorkeakoulujen kanssa (Vaasan ammattikorkeakoulu, Satakunnan ammattikorkeakoulu, Yrkeshögskolan Novia ja Centria-ammattikorkeakoulu).

– Myös muissa länsirannikon ammattikorkeakoulussa on onnistuttu kasvattamaan TKI-rahoituksen määrää. Yhteistyöllä on tässä tärkeä merkitys, Soini kommentoi.

Lisätiedot

  • Juhani Soini

    Vararehtori
    +358 50 598 5321
    juhani.soini@turkuamk.fi
  • Johanna Krappe

    Head of RDI and Global Engagement
    +358 40 355 0529
    johanna.krappe@turkuamk.fi

Lue seuraavaksi

  • Mediatiedote
    Tyyni merinäkymä rannasta

    Miehittämättömistä aluksista apua merivalvontaan

    Perinteisesti merien infrastruktuurin valvonnasta ovat Suomessa vastanneet Merivoimat ja Rajavartiolaitos. Autonomisten järjestelmien lisääminen keinovalikoimaan antaa viranomaisille uuden työkalun valvonnan tehostamiseen. Merellinen kriittinen infrastruktuuri on yksityisomisteista. Satamien, merenalaisten energiaputkien,…

  • Uutinen

    Turun AMK:n tutkimusryhmä auttaa pk-yrityksiä kasvamaan ja kehittymään

    Anette Kairikko aloitti Yrittäjyys ja arvonluonti -tutkimusryhmän vetäjänä elokuussa 2024. Hänen johdollaan ryhmä on selkeyttänyt tavoitteitaan ja toimintaansa. Suunnitelmissa on satsata kansainvälisyyteen entistä enemmän. Tutkimusryhmän toiminnan keskiössä on…

  • Mediatiedote
    puhelimen näyttöön johtavat kiskot

    Virtuaaliavustajat mukaan kuntoutukseen  

    Hybridit kuntoutusmallit yleistyvät, koska ne lisäävät joustavuutta ja yksilöllisyyttä kuntoutusprosesseihin sekä korostavat kuntoutujien omaa toimijuutta.  Uudet kuntoutumisen mallit ovat tervetulleita myös ihmisten lisääntyneen liikkuvuuden ja palveluiden kansainvälistymisen näkökulmista.…