Turun ammattikorkeakoulu on liittynyt Puolustus- ja Ilmailuteollisuus PIA ry:hyn, suomalaisen puolustus-, ilmailu-, avaruus- ja turvallisuusteollisuuden etujärjestöön. Jäsenyyden myötä Turun AMK edistää alan kehitystä tuomalla tutkimus- ja koulutusosaamisensa osaksi suomalaisen ja eurooppalaisen turvallisuuden vahvistamista.

Korkeakoulumme panostaa erityisesti hybridiuhkien torjumisen, kyberturvallisuuden, metaversen ratkaisujen ja merellisen toimintaympäristön turvallisuuden kehittämiseen. Digitalisaatio ja teknologinen murros muuttavat turvallisuusympäristöä jatkuvasti. Turun AMK onkin sitoutunut tarjoamaan innovatiivisia ratkaisuja näihin kysyttyihin tutkimusteemoihin.
–Haluamme olla mukana vahvistamassa Suomen ja Euroopan kokonaisturvallisuutta. Tuomme monialaisen, laajasti arvostetun TKI-osaamisemme muiden PIA ry:n jäsenten hyödynnettäväksi, kertoo koulutus- ja tutkimuspäällikkö Jarkko Paavola.

Tuomme monialaisen TKI-osaamisemme mukaan vahvistamaan Suomen ja Euroopan kokonaisturvallisuutta.
Jarkko Paavola
Koulutus- ja tutkimuspäällikkö
Turvallisuus- ja puolustusteknologiat ovat nopeasti kehittyviä aloja, joissa korkeakouluilla on merkittävä rooli uusien ratkaisujen tuottajina.
–PIA ry:ssä vaikuttaa yli 220 jäsentä. Jäsenyyden tavoitteena on syventää yhteistyötä elinkeinoelämän ja viranomaisten kanssa ja varmistaa, että tutkimus ja innovaatio tukevat Suomen ja Euroopan turvallisuutta, painottaa ICT ja tuotantotalous -sektorin johtaja Tero Reunanen.
Tutkimusta ja yhteistyötä tulevaisuuden turvallisuuden hyväksi
Turun AMK tekee tiivistä yhteistyötä puolustus- ja turvallisuusalan toimijoiden kanssa ja osallistuu aktiivisesti alan tutkimushankkeisiin. Erityisesti kyberturvallisuuden, meriturvallisuuden, virtuaaliteknologioiden ja Human Machine Interface (HMI) ratkaisut ovat nousseet keskeisiksi teemoiksi.
PIA ry:n jäsenenä Turun AMK voi entistä paremmin edistää kokonaisturvallisuutta, vaikuttaa alan kehitykseen ja osallistua kansallisiin ja kansainvälisiin tutkimus- ja kehityshankkeisiin. Etujärjestöön kuuluu entuudestaan kolme ammattikorkeakoulua ja yksi yliopisto.
–Olemme erittäin otettuja siitä, että jäsenyyshakemuksemme hyväksyttiin. Turun ammattikorkeakoululla on mittaamattoman arvokasta osaamispääomaa ja tutkimusinfrastruktuuria. Liitymme ylpeinä tulevaisuuden turvallisuutta luovaan PIA ry:n verkostoon, sanoo Reunanen.
Jäsenyyden tavoitteet
- Turun AMK:n tavoitteena on tiivistää yhteistyötä puolustus- ja turvallisuustoimijoiden kanssa.
- Yhteistyön keskeisiä teemoja ovat kyberturvallisuus, meriturvallisuus, virtuaaliteknologiat ja Human Machine Interface (HMI) -ratkaisut.
- Turvallisuus- ja puolustusteknologiat ovat nopeasti kehittyviä aloja, joihin Turun AMK tarjoaa arvokasta osaamispääomaa ja tutkimusinfrastruktuuria.
Lisätiedot
Tutustu tutkimusryhmiin
Lue seuraavaksi
-
Ilmiö
Täyssähköä, hybridiä vai retrofittiä? Raskas liikenne sähköistyy hitaasti
Vaikka henkilöautoliikenteessä sähköistyminen etenee vauhdilla, raskaassa liikenteessä sähkösiirtymä etenee hitaasti. Turun AMK on mukana e-heavy vehicles -projektissa, joka selvittää raskaan liikenteen sähköistymisen pullonkauloja. Julkaistu: Muokattu: Teksti: Martti Komulainen…
-
Mediatiedote
Turussa selvitetään autonlasien kierrätysmahdollisuuksia ja -menetelmiä
Käytöstä poistettujen autojen metallirungot ja rahanarvoiset varaosat hyödynnetään tarkoin, mutta autonlasit kiertävät huonosti. Suositukset purkuautojen eri osien kierrätykselle tulevat tiukentumaan lähitulevaisuudessa. Turun ammattikorkeakoulun, Suomen Autokierrätyksen ja Uusioaineksen hankkeessa…
-
Uutinen
Turun AMK:n tutkijat palkittiin kansainvälisessä tekoälykilpailussa
Turun AMK:n projektissa kehitetään tekoälyratkaisuja, joissa koneoppiminen voi tapahtua hajautetusti ja ilman, että yksityisiä tietoja tarvitsee siirtää tai jakaa.