MILLOIN

28.5.2025

MISSÄ

Turun ammattikorkeakoulu, Lemminkäisenkatu 30
Graafinen kuvituskuva

Tervetuloa päivään, jossa yhdistyvät alan viimeisimmät tutkimustulokset, korkeakoulujen ja yritysten yhteistyö sekä uusien teknologioiden mahdollisuudet pienpanimoiden kehityksessä. Tapahtuma tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden verkostoitua akateemisten asiantuntijoiden, panimoalan toimijoiden ja kehittäjien kanssa – yhdessä kohti kestävää ja innovatiivista panimokulttuuria!

Päivän alustava ohjelma

10.00 Tervetuliaissanat (Turku AMK ja Luke)
10.20 Keynote: Oluttutkimuksesta pienpanimo-bisnekseen, Esko Pajunen, panimoalalla pitkän uran tehnyt asiantuntija
11.00 Verkostoitumislounas
12.00 Asiaa panimoalalta:
– Suomalaisia humalalajikkeita saatavilla viljelyyn – kohta myös käpysatoa, Juha-Matti Pihlava (Luonnonvarakeskus)
– Rahoitusta ja kasvua – ELY:n mahdollisuudet pienpanimoille ja innovaatiotoiminnalle, Hilkka Halla (Varsinais-Suomen ELY-keskus)
– Pienpanimosta menestystarina, Minna Storm (Turun yliopisto)
– Panimomestariyhdistyksen terveiset pienpanimoille, Heikki Vuokko (Panimomestariyhdistys)
– Aistinvarainen arviointi oluen tuotekehityksen tukena, Oskar Laaksonen ja Niina Kelanne (Turun yliopisto, elintarviketieteet)
– Älykäs panimo, Jarno Tuominen, Eija Kulju ja Rauli Lautkankare (Turku AMK)
– Tekoälyteknologia pienpanimoissa – mitä kaikkea voidaan tehdä? David Oliva (Turku AMK)
14.30 Iltapäiväkahvi ja verkostoitumista
15.00 Roundtable-kierros (kestävä prosessi, kansainvälistyminen ja tuotekehitys ja brändäys)
16.00 Kupittaa Campus Brewery – esittely ja maistatus
16.15 Kiitossanat ja kutsu Panimopäivään 2026

Tapahtuman järjestäjät

Turun ammattikorkeakoulu yhteistyössä Luken Panimolaboratorion, Turun yliopiston ja Åbo Akademin kanssa.

Tapahtuman tukijat

Turun Olutseura, Panimomestariyhdistys ja Olutliitto.

  • Eija Kulju

    Lehtori
    +358 44 907 4543
    eija.kulju@turkuamk.fi