Hanin Barbarin kipinä kuvantamisalaan syttyi jo lukiolaisena. Röntgenhoitajaopinnoissa yhdistyvät teoria, käytännön harjoittelu ja tiivis yhteistyö opiskelijayhteisön kanssa.

Röntgenhoitajakoulutus on tarjonnut Hanin Barbarille vahvan perustan tulevalle uralle.
Julkaistu:
Muokattu:
Teksti ja kuvat: Minna Salakari
Turun ammattikorkeakoulun opiskelija Hanin Barbar innostui röntgenhoitajaopinnoista jo lukiolaisena. Hän muistelee, että tuolloin kuvantamisalasta puhuttiin vain vähän, mutta tutustumiskäynti Turun ammattikorkeakouluun sytytti kiinnostuksen alaan ja johti lopulta koulutukseen hakeutumiseen.
Röntgenhoitajakoulutus on tarjonnut vahvan perustan tulevalle uralle. Erityisen mielenkiintoisiksi ja inspiroiviksi hetkiksi Barbar on kokenut ryhmässä työskentelyn koulussa sekä erilaiset opintokäynnit. Lisäksi opintojen aikana on voinut kerryttää laaja-alaisesti käytännön taitoja, jotka ovat arvokkaita tulevaisuuden työelämässä.

Olen oppinut paljon erilaisia taitoja, kuten kuvantamislaitteiden käyttöä, säteilyturvallisuutta, aseptisia työtapoja ja hätätilanteiden hallintaa.
Hanin Barbar, röntgenhoitajaopiskelija
Harjoittelun kautta varmuutta työelämään
Röntgenhoitajakoulutukseen lukeutuvat käytännön harjoittelujaksot ovat tarjonneet mahdollisuuden soveltaa opittua käytäntöön, ja niiden kautta on päässyt tutustumaan alaan syvemmin.
Harjoitteluissa olen oppinut ottamaan röntgenkuvia oikeilla säätöarvoilla ja käyttämään säteilysuojausta sekä koulussa että käytännön työssä.
Harjoittelut ovat myös vahvistaneet ammatillista itsevarmuutta ja kehittäneet työelämässä tarvittavaa osaamista, kuten yhteistyötaitoja, ongelmanratkaisua ja paineensietokykyä.
Suurimpana haasteena hän kokee sen, että koulutuksen aikana on ollut pakko haastaa itsensä monenlaisissa uusissa tilanteissa.
– Minulle isoja askeleita olivat dissektioon eli ruumiinavaukseen osallistuminen sekä ensimmäinen kanylointi. Voitin lopulta pelkoni ja rohkaistuin tekemään sen!
Kuvantamisalan kehitys luo uusia mahdollisuuksia
Röntgenhoitajakoulutus on vahvistanut sekä teoreettista että käytännön osaamista ja siten tukenut ammatillista kasvua. Se on lisäksi kehittänyt ongelmanratkaisutaitoja, itsenäistä työskentelyä ja valmistanut toisen vuoden opiskelijaa kiireellisiin ja vastuullisiin potilastilanteisiin.
Myös opiskeluyhteisö on ollut tärkeä tukipilari opintojen aikana. Yhdessä opiskelu, kokemusten jakaminen ja vertaistuki ovat olleet merkittävässä roolissa oppimisessa ja ammatillisen identiteetin vahvistumisessa.
Meillä on ryhmässä todella hyvä ilmapiiri, ja autamme toisiamme.
Hän ajattelee, että röntgenhoitajakoulutus avaa monipuolisia uramahdollisuuksia: valmistuessaan röntgenhoitaja voi työllistyä erilaisiin kuvantamisyksiköihin, kuten röntgeniin, tietokonetomografia-kuvaukseen, magneettikuvaukseen tai isotooppitutkimukseen.
Kuvantamisalan jatkuva kehitys ja uudet teknologiat tekevät alasta dynaamisen ja tarjoavat mahdollisuuden kehittyä ja oppia jatkuvasti uutta.
Oppiminen ei pääty valmistumiseen
Niille, jotka harkitsevat hakeutumista alalle, Barbar antaa muutaman tärkeän neuvon:
– Pitää olla rohkeasti aktiivinen teoriatunneilla, sillä ne auttavat paljon käytännön harjoitteluissa. Lisäksi pitää olla valmis työskentelemään yhdessä muiden kanssa ja asennoitua siihen, että koulutuksessa oppii paljon kiinnostavia ja hyödyllisiä asioita.
Hanin Barbarin tavoitteena on työllistyä sairaalan kuvantamisyksikköön ja jatkokouluttautua alalla. Hän näkee alan tarjoamat kehittymismahdollisuudet tärkeänä osana ammatillista kasvua ja haluaa hankkia laaja-alaista kokemusta erilaisista kuvantamismenetelmistä.
– Haluan oppia lisää ja työskennellä monipuolisesti eri yksiköissä, jotta voin kehittyä mahdollisimman hyväksi ammattilaiseksi.
Tutustu koulutukseen
Lue seuraavaksi
-
Alumni
Tiimitaidot korostuvat ensihoitajan työssä – ”Porukka on kehittämismyönteistä ja reipasta”
Ville Vuorisen mukaan ensihoidon opinnoissa painotetaan ryhmäytymisen merkitystä, mikä näkyy hyvänä yhteishenkenä opiskelijoiden ja myöhemmin kollegojen kesken. Vuosittaisessa alumnitapahtumassa ensihoitajaopiskelijat pääsevät verkostoitumaan ja oppimaan kokeneemmilta.
-
Opiskelija
Sosionomiopinnot tarjosivat Kiran Drallille sukelluksen suomalaiseen kulttuuriin
Intialainen Kiran Drall suorittaa Salossa Turun AMK:n englanninkielistä sosionomitutkintoa. Työharjoittelu suomalaisessa päiväkodissa toi roppakaupalla uutta näkemystä ja erilaisia kokemuksia. Kansainväliset opiskelijat ovat saaneet vuolaasti kehuja aktiivisuudestaan työharjoitteluissa. Kiran…
-
Opiskelija
Virtuaalitodellisuus innostaa oppimaan – ”Hyvä lisämauste perinteiseen opetukseen”
Virtuaalitodellisuus on osa sairaanhoitajaopiskelijoiden opetusta. Turun ammattikorkeakoulussa sitä hyödynnetään sisätautien ja kirurgian hoitotyön, kotihoidon, etiikan ja lääkehoidon opinnoissa. Virtuaalitodellisuuden hyödyntäminen hoitotyön opetuksessa mahdollistaa uudenlaisen ja innovatiivisen tavan oppia.…