RENE − Renewing Ergonomic Education for Health Care Students in European HEIs
Projektin kesto
Rahoituslähde
Erasmus+ KA2 Strategic Partnership
Kokonaisrahoitus
383 180 €
RENE-hankkeen tarkoituksena on parantaa ja yhtenäistää potilaan käsittelyn koulutusta terveysalalla. Työturvallisuus, riskinhallintatyökalujen käyttö, kommunikointi potilaan kanssa sekä tiedot ja taidot oikeanlaisista käsittelytekniikoista ovat keskeisiä potilaan käsittelyssä muuttuvassa ympäristössä ja vaihtelevissa tilanteissa.
Kansallisten ja kansainvälisten tilastojen mukaan terveysalan henkilöstöllä on suuri riski lihas- ja tukielimistön ongelmiin, mikä johtuu suurelta osin huonoista potilaan käsittelyn käytännöistä. Siksi on tärkeää, että potilaan oikeanlaiseen käsittelyyn perehdytään jo mahdollisimman varhaisessa vaiheessa opintoja.
Projektin tavoitteena on kehittää ja standardisoida kurssi potilaan käsittelystä ja samalla kannustaa opiskelijoita kansainvälisyyteen. Tavoitteena on myös lisätä tietoisuutta potilaan turvallisesta ja kuntouttavasta käsittelystä terveydenhuollon sektorilla.
RENE-hanke koostuu kolmesta vaiheesta: nykytilanteen selvittämisestä, joka toimii pohjana toiselle vaiheelle eli SAPHA-kurssin (SAPHA − Patient handling in safe and rehabilitating way) suunnittelulle sekä opettajille suunnatusta käsikirjasta, joka tukee kurssin käytännön toteuttamista. Painetun ja erityisesti sähköisen käsikirjan avulla projektin tulokset ovat käytettävissä myös projektin päättymisen jälkeen.
Tutustu aiheeseen:
- When physiotherapy teachers meet technical specialist
- International co-operation despite of corona
- The first milestones of RENE-project
Ota yhteyttä
Kumppanit
Oulun Ammattikorkeakoulu Oy
Työterveyslaitos
University of Tartu (Estonia)
ALMA MATER EUROPAEA − Evropski center, Maribor (Slovenia)
Instituto Politecnico de Setubal (Portugal)
Lietuvos sporto universitetas (Lithuania)
Fundacio Universitaria Balmes (Spain)
Oy Ergosolutions BC Ab
Tutustu tutkimusryhmään
-
Tutkimusryhmät
New Ways of Promoting Performance
Katso kaikki projektimme
Toteutamme vuosittain lähes 200 TKI-projektia yhdessä työelämän ja kansainvälisten kumppaniverkostojen kanssa.