MitViDi

Mittarit vihreän digitalisaation julkisiin ICT-hankintoihin

Mittarit vihreän digitalisaation julkisiin ICT-hankintoihin (MitViDi) -hankkeessa kehitetään julkisille hankkijoille työkalu, arviointikehikko, jolla he voivat konkreettisin keinoin arvioida tarjottujen ICT-järjestelmähankintojen (sis. ohjelmisto- ja laitteistokomponentit) elinkaaren aikaisia ympäristövaikutuksia ja seurata niiden toteutumista sopimuskaudella.

Kun arviointikehikko on mukana kilpailutuksissa, tarjoajat arvioivat tuotteitaan ympäristövaikutusten näkökulmasta ja voivat myös jatkossa kehittää tulevia ICT-järjestelmiä vastaamaan paremmin julkisen sektorin asettamiin tavoitteisiin ja tätä kautta saamaan kilpailuetua kestävän kehityksen arvojen mukaisesti.

Turun ammattikorkeakoulu kerää, koostaa ja analysoi tietoa eri ICT-hankintoihin liittyviltä sidosryhmiltä arviointikehikon kehittämistä varten sekä testaa kehikkoa käytännössä yhdessä julkisten hankkijoiden kanssa. Lisäksi Turun AMK yhdessä sidosryhmien kanssa arvioi arviointikehikon käytettävyyttä sekä sen käytön vaatimia muutoksia hankintaprosessin toimintatapoihin. Turun AMK on mukana myös laatimassa arviointikehikon hyödyntämiseen ohjeistuksia hankinta- ja tarjoajaorganisaatioille.

Hankkeen aikana kootaan yhteen alueen toimijoita Varsinais-Suomen Green ICT -verkostoksi, joka myötävaikuttaa alueen yritysten innovaatiotoiminnan kehit-tymiseen kansallisesti kilpailukykyiselle tasolle.

Lue lisää: https://tieke.fi/hankkeet/mittarit-vihrean-digitalisaation-hankintoihin/

Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020
Varsinais-Suomen liitto

Ota yhteyttä

  • Annika Holmbom

    Lehtori, Tutkimusryhmän vetäjä
    +358 50 598 5818
    annika.holmbom@turkuamk.fi

Kumppanit

Turun yliopisto (koordinaattori)
Turku Science Park Oy
TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry
Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto LUT

Tutustu tutkimusryhmään

  • Kiertotalouden liiketoimintamallit

    Kiertotalouden liiketoimintamallit -tutkimusryhmä tukee kiertotalouden liiketoiminnan syntymistä yhdessä yritysten ja muiden toimijoiden kanssa. Lisäksi kehitämme kiertotalouden opetusta kansallisissa ja kansainvälisissä verkostoissa. Tutkimusryhmämme tavoitteena on löytää uusia ratkaisuja siihen, miten tuotteiden omistamisesta voidaan siirtyä palveluiden tuottamiseen ja jakamistalouteen. Haluamme luoda maailman, jossa ihmiset ja luonto voivat hyvin.   Ratkomme ja edistämme kiertotalouden konkreettisia haasteita Kiertotalouslabra-projektioppimisympäristössä, jossa toteutetaan yritysten…