Circular Tiedepuisto – Tiedepuisto kokeilualustana kiertotalouden ratkaisuille

Luomme ainutlaatuiset puitteet kiertotalousosaamisen kasvukeskukselle

Circular Tiedepuisto -projektilla tuetaan Turun Tiedepuiston kiertotalouden tiekartan mukaisten toimenpiteiden toteutumista. Tiedepuiston tavoitteena on olla kiertotalouden rohkea suunnannäyttäjä ja mahdollistaja.

Turun Tiedepuisto luo ainutlaatuiset puitteet kiertotalousosaamisen kasvukeskukselle. Alueella sijaitsevat viisi korkeakoulua, 40 000 opiskelijaa ja yli 400 yritystä yhdistettynä kunnianhimoiseen kehittämiseen luovat edellytykset uusille kiertotalouden innovaatioille.

Hanke kokoaa eri toimijat yhteisen tavoitteen taakse sekä mahdollistaa konkreettisia ja rohkeita kokeiluja. Circular Tiedepuisto edistää siirtymistä kiertotalouteen ja tukee erityisesti yksityisen ja julkisen sektorin tutkimus-, kehittämis- ja innovaatioyhteistyötä kiertotalousliiketoiminnan ja luonnonvarojen kestävän käytön edistämiseksi.

Kunnianhimoiset kiertotaloustavoitteet saavutetaan monialaisella yhteistyöllä. Kiertotaloustiekartassa tunnistetut kehittämisteemat ovat seuraavat:

  1. kestävän energian ratkaisut
  2. kestävä liikkuminen ja logistiikka
  3. luonnon monimuotoisuusratkaisut
  4. veden kiertotalous
  5. kiertotaloudenmukainen rakentaminen.

Näiden kanssa aloitetaan hankkeen aikana työryhmätyöskentely edistämään alueen kehitystä. Hanke fasilitoi ja mahdollistaa eri teemojen ympärillä ratkaisujen yhteiskehittämistä sekä yritysten ja korkeakoulujen yhteistyössä toteuttamia kokeiluja. Yrityksille maksuttomia kokeiluja edistetään kehittämällä ammattikorkeakoulun Living Lab -toimintaa.

Henkilöitä seuraamassa opetusta.

Kiertotalouden tulevaisuus muotoutuu Tiedepuistossa

Kokeilulabran toiminta on osa Turun ammattikorkeakoulun ja Turun kaupungin yhteistä Circular Tiedepuisto -projektia, joka pyrkii tuottamaan tuoreita innovaatioita.

Euroopan Unionin osarahoittama

Ota yhteyttä

  • Piia Nurmi

    Lehtori
    +358 40 355 0931
    piia.nurmi@turkuamk.fi

Kumppanit

Turun kaupunki

Tutustu tutkimusryhmään