Bisnesakatemia 3.0

Projektin kesto
Rahoituslähde
Yksityisyrittäjien säätiö
Kokonaisrahoitus
40 000 €
Hankkeen pääasiallisena tavoitteena on luoda BisnesAkatemian osuuskuntayrittäjyyden rinnalle startup-polku opiskelijatiimeille. Hankkeessa kehitetään olemassa olevaa, aktiivista yrittäjyyden oppimisympäristöä. Monipuolistamalla toimintoja tuetaan ideoiden kehittämistä ja kasvuyrittäjyyttä laajemminkin ammattikorkeakoulussa.
Hankerahoituksella on tarkoitus kehittää BA 3.0 ohjelmaa ja pilotoida sitä. Suunnitellut toimenpiteet pitävät sisällään ideasta liiketoimintamalliksi -koulutuskokonaisuuden suunnittelun ja pilotoinnin opiskelijatiimeille rinnakkaistoimintona BisnesAkatemian olemassa olevalle toiminnalle. Koulutuskokonaisuuden osat pitävät sisällään ideoinnin, ideoiden validioinnin, tiiminrakennuksen,
liiketoimintamallin, rahoitusmahdollisuuksien, markkinoinnin, myynnin ja pitchauksen valmennusta. Hankerahoituksella tuotetaan kasvuyrittäjyyttä tukevia innovaatiohaasteita, tiimien törmäyttämistapahtumia muun muassa ammattikorkeakoulun tutkimusryhmien kanssa, sekä pitchaustapahtumia.
Monipuolisen startup-toiminnan kehityksen varmistamiseksi hankkeessa kasvatetaan myös kasvuyrittäjyyttä tukevaa mentoripoolia, jonka jäsenet täydentävät osaamisellaan ja verkostoillaan jo olemassa olevia Turun ammattikorkeakoulun businessmentoreita. Mentoripooliin sitoutetaan myös BisnesAkatemian yrittäjäalumneja. BA 3.0 -hankkeen kautta tehty suunnittelu ja pilotointi myös mallinnetaan, koska tarkoituksena on juurruttaa BA 3.0 toimintamalli osaksi Turun ammattikorkeakoulun yrittäjyyden koulutusta. Olennainen osa BA 3.0 -hanketta on myös uusitun toimintamallin viestintä sisäisesti ja ulkoisesti.
BisnesAkatemia 3.0 on tarkoitus vuoden 2025 aikana kehittää, lanseerata ja pilotoida. Pitkän aikavälin tavoitteena on toiminnan vakiinnuttaminen ja kansainvälistäminen. Tarkoitus on hakea jatkorahoitusta 2026, jotta BA 3.0:lle voidaan edelleen kehittää korkeakouluyrittäjyyttä tukevien ohjelmien, hautomoiden ja kiihdyttämöiden verkostoa myös kansainvälisellä tasolla, eritoten Pohjoismaissa, jolloin opiskelijoilla olisi mahdollisuus verkottua kansainvälisestikin opiskelijayrittäjien kanssa ja vierailla eri korkeakoulukiihdyttämöissä. Tähän liittyen Turun ammattikorkeakoulun asiantuntijat ovat muun muassa rakentaneet pohjoismaisten korkeakoulujen hautomoihin ja kiihdyttämöihin liittyviä verkostoja.
Ota yhteyttä
Tutustu tutkimusryhmään
-
Tutkimusryhmät
Yrittäjyys ja arvonluonti
Katso kaikki projektimme
Toteutamme vuosittain lähes 200 TKI-projektia yhdessä työelämän ja kansainvälisten kumppaniverkostojen kanssa.