Psykofysiikan ja kokeellisen psykologian laboratorio
Psykofysiikan ja kokeellisen psykologian laboratoriossa tutkitaan sisäympäristön vaikutuksia ihmisen havaintokykyyn, suorituskykyyn ja kehon vasteisiin. Tarjoamme yrityksille ja muille organisaatioille räätälöityjä tutkimuspalveluita. Lisäksi laboratoriota käytetään sekä julkisrahoitteiseen tieteelliseen tutkimukseen sekä kumppaneidemme kanssa toteuttamaamme tutkimus- ja kehitystyöhön.
Mitä psykofysiikan laboratoriossa tutkitaan?
Tutkimme fyysisten olosuhteiden, kuten akustisen ympäristön, äänenlaadun, lämpötilan, ilmanlaadun ja valaistuksen vaikutuksia ihmisiin. Olemme tutkineet esimerkiksi monitilatoimistojen akustiikan ja melun vaikutuksia sekä huonelämpötilan ilmanlaadun vaikutuksia työsuoritukseen. Vaikutukset, joita voidaan mitata ovat kolmenlaisia:
Subjektiiviset reaktiot
- Ärsytys, tyytyväisyys, häiriöt, mukavuus
- Muut kokemukset
Kognitiivinen suorituskyky
- Lähimuisti
- Työmuisti
Fysiologiset stressireaktiot
- Sykevälivaihtelu
- Verenpaine
- Stressihormonin pitoisuus
- Silmien liikkeet
Ota yhteyttä, keskustellaan lisää
Laadukkaat mittaus- ja testauspalvelumme toteutetaan kokeneiden asiantuntijoiden tuottamina. Asiakkaissamme on eri kokoisia yrityksiä ja muita organisaatioita. Ota yhteyttä, niin keskustellaan mahdollisuuksista.
Sijainti: Psykofysiikan ja kokeellisen psykologian laboratorio sijaitsee Kupittaan kampuksella, Educityssä (Joukahaisenkatu 7, Turku). Sovithan vierailusta erikseen.
Häiritseekö hälinä työpaikalla? Koetteleeko kuumuus työsuoriutumista?
Psykofysiikan laboratoriossa tutkitaan, miten sisäympäristö vaikuttaa ihmiseen
− Vahvuutemme on fysiikan ja psykologian osaamisen yhdistäminen, kuvailee fyysikko, erikoistutkija, tekniikan tohtori Henna Maula Turun AMK:sta.
Asiantuntijat palveluiden taustalla
Yrityksille tarjottavien palveluiden lisäksi psykofysiikan ja kokeellisen psykologian laboratoriossa tehdään laajaa tutkimustyötä. Tietoa käytetään muun maussa rakennettua ympäristöä koskevien määräysten kehittämisessä ja kansainvälisessä standardisoinnissa. Tutustu rakennetun ympäristön tutkimusryhmän työhön ja asiantuntijoihin.