EMC-mittaus ja -testaus
Tuotekehityslaboratorio EMC Lab tarjoaa palveluja tuotteiden elektromagneettisen yhteensopivuuden (EMC) testaamiseen ja kehittämiseen. Kauttamme saat laajan valikoiman testejä, joilla voidaan varmistaa tuotteen toimivuus ja turvallisuus erilaisissa ympäristöissä.
Palvelumme
Tarjoamme seuraavia sähkömagneettisten häiriöiden päästön ja siedon testauksia, joita voidaan soveltaa useimpien toimisto- ja asunto- sekä teollisuusympäristöihin tarkoitettujen tuotteiden testaamiseen.
EMC-emissio
- Esimerkiksi EN 55011, EN 55032, EN 55022, EN 55015
- johtuvat häiriöt 9 kHz – 30 MHz
- säteilevät häiriöt 30 MHz – 3 GHz
EMC-immuniteetti
- RF-kentän sieto 80 MHz – 3 GHz (IEC 61000-4-3)
- johtuvan RF-kentän sieto 0,15–100 MHz (IEC 61000-4-6)
- staattisten purkauksien sieto (ESD, IEC 61000-4-2)
- nopeat transientit (EFT, IEC 61000-4-4)
- syöksyaalto (Surge, IEC 61000-4-5)
- käyttöjännitteen alenemat ja lyhyet katkokset (IEC 61000-4-11)
- magneettikentän sieto (IEC 61000-4-8)
Häiriösuojattu ja vaimennettu huone radioteknisiin mittauksiin
- huoneen suojausvaimennus on 100 dB ja imuaineiden heijastusvaimennus > 20dB taajuusalueella 30 MHz-18 GHz
- huoneessa voidaan tehdä radiolaitteiden radiorajapinnan ja antennien mittauksia
- häiriösuojattuun huoneeseen (6,7 x 4 x 3,3 m) tuotavissa olevan EUT:n maksimi mitat ovat noin 220 x 97 x 180 cm (p x l x k) ja pyörityspöydän kantavuus on 400kg. Korkeudessa rajoittavana on oviaukon korkeus eli jos laite voidaan tuoda sisään vaaka-asennossa ja nostaa pystyyn sisällä, voi korkeutta olla hieman yli 2 m.
Valaisinlaitteiden altistumismittaukset
- 20kHz – 10MHz (IEC 62493)
Ota yhteyttä
Kenelle? Elektroniikkateollisuudelle
Hinta: palvelut hinnoitellaan tuntihinnan tai sopimushinnan mukaan. Ota yhteyttä ja kerro tarpeistasi, niin teemme tarjouksen.
Sijainti: EMC Labin löydät Kupittaan kampukselta, ICT-Citystä Turusta (Joukahaisenkatu 3 C). Sovithan vierailusta erikseen.
Häiriosuojattu huone ja standardien mukaiset testauslaitteistot
Tuotteiden markkinoille vieminen vaatii standardien mukaisten raja-arvojen täyttämistä ja yritykseltä ilmoitusta (Declaration of Confirmity) vaatimusten täyttämisestä. EU:ssa näitä ovat EMC-direktiivi ja CE-merkki. Kansainvälisiä EMC-standardeja on suuri määrä ja tuotekohtaisten standardien lisäksi on yleisiä spesifikaatioita testaukseen. Näissä standardeissa käytetään kuitenkin usein samoja tai saman tyyppisiä testausjärjestelyjä ja mittauslaitteita.
EMC-laboratoriossamme on käytettävissä yleisimpien testausten vaatimat laitteistot. EMC Labissa on häiriösuojattu huone ja standardien mukaiset testauslaitteistot. Lisäksi käytössä on elektroniikan ja RF-tekniikan mittauslaitteita sekä EMC-suunnittelun toteutuksissa tarvittavia komponentteja ja suojausmateriaaleja. Testattaviin laitteisiin voidaan tehdä muutoksia ja korjauksia kokeneen henkilökunnan avustamana ja suorittaa uusintatestejä nopeutetulla aikataululla.
EMC-laboratoriota käyttää vuosittain yli 70 yritystä
Turun AMK:n EMC-laboratoriossa on tehty tuotekehitysvaiheen testauksia yhteistyössä yritysten kanssa jo 30 vuoden ajan. Osa yrityksistä on ollut mukana kehittämässä laboratoriota alusta lähtien ja ovat aktiivisesti mukana edelleen. Yritykset edustavat teknologiateollisuuden eri aloja, kuten tietoliikenne, elektroniikka, sähkövoimatekniikka, automaatio, lääketieteelliset ja laboratoriolaitteet, mittauslaitteet sekä valaistustekniikka.
Asiantuntijat palveluiden taustalla
EMC Lab toimii tiiviissä yhteistyössä Wireless Communications and Cybersecurity –tutkimusryhmän kanssa. Tutustu asiantuntijoihin ja toteuttamiimme projekteihin.