Capstone-innovaatioprojektit
Monialaisissa Capstone-innovaatioprojekteissa opiskelijaryhmä ideoi tuotteen prototyypin, palvelukonseptin tai muun ratkaisun toimeksiantajan esittämään liiketoiminnan haasteeseen.
Capstone-projekteissa yhdistyy insinööri- ja tradenomiopiskelijoiden monialainen osaaminen. Tiimeissä on usein mukana myös vaihto-opiskelijoita, mikä tarjoaa toteutukseen myös kansainvälistä näkökulmaa. Yhteistyö opsikelijoiden ja organisaation välillä on luottamuksellista.
Capstone-projekti tarjoaa yrityksellesi tai organisaatiollesi
- opiskelijoiden tuoreita ideoita ja uusia näkökulmia toiminnan kehittämiseen
- mahdollisuuden luoda kontakteja valmistuviin opiskelijoihin
- Turun AMK:n kattavat laboratoriot, tilat ja laitteet projektin käyttöön
- opettajan tuen projektin toteutukseen
Opiskelijoille Capstone-projekti on näytönpaikka. Projekti kuuluu opiskelijoiden loppuvaiheen opintoihin, ja se antaa opiskelijoille arvokasta kokemusta työelämään.
Tarjoa toimeksiantoa Capstone-projektiin
Capstone-projektit alkavat aina lukukauden alussa: tammikuussa tai syyskuussa. Projektien kesto on n. 3 – 4 kk. Etsimme jatkuvasti uusia toimeksiantajia seuraaviin Capstone-projekteihin.
Osallistuvalta yritykseltä edellytämme
- projektitoimeksiantoa
- osallistumista aloitusmessuille
- yhteydenpitoa opiskelijatiimiin ja tarvittavan materiaalin toimitusta
- osallistumista projektin lopputuloksen esittelyyn sovittavalla tavalla
Tutustu tarkemmin: Miten projekti etenee?
Ota yhteyttä ja keskustellaan lisää
Kenelle? Yrityksille ja organisaatioille, jotka haluavat kehittää toimintaansa ja kontaktoida pian valmistuvia opiskelijoita.
Hinta: Osallistumismaksu 1000 € + alv 25,5 %.
Optio tulosten yksinoikeuteen (IPR): 2000 € + alv 25,5%.
Sijainti: Capstone-innovaatioprojektit toteutuvat Turun AMK:n kampuksilla. Yritysedustaja voi osallistua tapaamisiin myös etäyhteydellä.
Näin Capstone -projekti etenee
1
Ota yhteyttä ja kerro tarpeistasi
Kerro, millaiseen ongelmaan etsit ratkaisua. Arvioimme yhdessä, vastaako Capstone-projekti tarpeisiisi. Saat tarkemmat ohjeet projekti-idean esittelyyn aloitusmessuilla.
2
Esittele projektisi aloitusmessuilla opiskelijoille
Aloitusmessuilla pääset tapaamaan opiskelijoita ja esittelemään heille projekti-ideasi. Aloitsmessujen jälkeen opettaja kokoaa sinulle parhaiten sopivan opiskelijatiimin.
Opiskelijat pääsevät myös itse vaikuttamaan, mihin projektiin osallistuvat. Näin varmistetaan se, että saat projektiisi motivoituneimmat osallistujat.
3
Projekti voi alkaa
Kun opiskelijatiimi on valittu, projekti voi alkaa. Tarkennat projektin toimeksiantoa, aikataulua ja tavoitteita yhdessä opiskelijatiimin kanssa.
Opiskelijatiimissä on mukana noin 10 opiskelijaa. Tiimit ovat usein monialaisia ja mukana on myös kansainvälisiä vaihto- ja tutkinto-opiskelijoitamme.
4
Projekti etenee opiskelijavetoisesti (3 – 4 kk)
Opiskelijatiimi työskentelee projektin parissa lukukauden ajan muiden opintojaksojen ohella. Opiskelijat vastaavat itse projektin etenemisestä, opettajan ohjauksessa.
Toivomme kuitenkin, että pidät yhteyttä opiskelijoihin ja tarjoat heille tarvittavaa lisätietoa projektin aikana.
5
Valmista!
Opiskelijat esittelevät sinulle projektin lopputuloksen: tuotteen prototyypin, palvelukonseptin, suunnitelman tai muun yhdessä sopimanne tuotoksen.
Aiempien Capstone-projektien tuloksia
-
Uutinen
Leipomon hävikkituotteista olutta
Turun ammattikorkeakoulussa on opetettu alkoholituotteiden valmistusta tutkimus- ja opetustarkoitukseen jo 1990-luvulta lähtien. Vuonna 2021 Turun AMK sai myyntiluvan omassa…
-
Case
Capstone-yhteistyö auttoi Parlokia tuoteinnovoinnissa
Turun ammattikorkeakoulun konetekniikan insinööriopiskelijat saivat innovaatioprojekti Capstonessa pohtia uusia kannakemalleja lokasuojaan. Kehitystyö hyödynsi sekä opiskelijoita että yritystä: 10 opintopisteen…
-
Case
Opiskelijat modernisoivat nosturin vaa’an Capstone-projektissa
Vanha analoginen tekniikka jäi menneeseen, kun Turun AMK:n opiskelijatiimi pääsi digitalisoimaan Uudenkaupungin Työveneen nosturivaa’an. Capstone-kurssilla monialaiset opiskelijatiimit pääsevät tekemään…
Aiemmissa projekteissa mukana
Capstone-projekteissa on aiempina vuosina olleet mukana mm.
- Bayer
- If
- TPS
- Okartek
- Delta
- Raision Loimu
- L&T
- Deltamarin
- Turvanasta
- Stera
- Comatec
- Pemamek
- VAK Huoltopalvelut
- Parlok
- PerkinElmer
Capstone on oppimisympäristö
Capstone on liiketalouden ja tekniikan opiskelijoiden oppimisympäristö, jossa vahvistetaan projektiosaamisen taitoja ja sovelletaan opittua käytäntöön aidoissa työelämäprojekteissa.
Projektiosaaminen kehittyy opintojen aikana vaiheittain, ja Capstone-projekti on kolmas askel ”projektiosaamisen portailla”.
Tutkimusryhmä Capstonen taustalla
Turun AMK:ssa toimiva Käytäntölähtöinen pedagogiikka -tutkimusryhmä tarjooa tutkimuksellista tietoa sekä uusia pedagogisia menetelmiä ja toimintamalleja merkityksellisen oppimisen, laadukkaan koulutuksen sekä osaamisen kehittämiseen.
Keskeinen osa tutkimusryhmän toimintaa on muun muassa Capstonen ja muiden projektiosaamisen opintojaksojen kehittäminen.