Akustiikkalaboratorio

Akustiset mittaukset
Akustiikkalaboratorio
Turun AMK:n akustiikkalaboratorio palvelee yrityksiä rakennustuotteiden, kalusteiden, materiaalien, koneiden ja laitteiden akustisten ominaisuuksien testauksessa ja tuotekehityksessä.

Akustiikkalaboratorio palvelee yrityksiä rakennustuotteiden, kalusteiden, ilmatuotteiden ja koneiden tuotekehitykseen sekä testaamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Alta löydät yleisimmät palvelumme, joista osa on FINAS-akkreditoitu.

Laboratoriotestit kaiuntahuoneessa

Materiaalitestit pienille kappaleille

Akustiset mittaukset rakennuksissa, työpaikoilla, aluksissa ja kehitysympäristöissä

  • Ilmaääneneristävyys (ISO 16283-1, ISO 717-1)
  • Askelääneneristävyys (ISO 16283-2, ISO 717-2)
  • Julkisivurakenteiden ilmaääneneristys (ISO 16283-3, ISO 717-1)
  • Jälkikaiunta-aika (ISO 3382-2)
  • Puheensiirtoindeksi (IEC 60268-16)
  • Taloteknisten laitteiden melutasot (ISO 16024)

Toimistojen akustiikkapalvelut

Laitteiden ja koneiden meluselvitykset

  • Melupäästö- ja melutasomittaukset
  • Äänensäteilyn selvitykset: Intensiteettimenetelmä, akustinen kamera

Ympäristömelu

Tuoteäänen häiritsevyys

Voimme tuottaa myös riippumattomia lausuntoja ja tutkimuksia sekä tarjota meluntorjuntasuunnittelua ja konsultaatiopalveluita.

Ota yhteyttä, keskustellaan lisää

Laadukkaat testauspalvelumme toteutetaan kokeneiden asiantuntijoiden tuottamina. Noin 50 yritystä hyödyntää vuosittain laboratoriomme palveluita. Asiakkaissa on yrityksiä mikro- ja PK-yrittäjistä globaaleihin suuryrityksiin. Ota yhteyttä, niin keskustellaan mahdollisuuksista.

Sijainti: Akustiikkalaboratorio sijaitsee Kupittaan kampuksella, Educityssä. (Joukahaisenkatu 7, Turku).  Sovithan vierailusta erikseen.

Tavarantoimitus akustiikkalaboratorioon

Akustiikkalaboratorio on toiminut Turussa jo 30 vuoden ajan, joista viimeisimmät vuodet uusissa tiloissa Kupittaan kampuksen EduCityssä. Laboratoriossa on testattu eri asiakkaille satoja ovia, ikkunoita, seiniä, lasituksia, akustiikkalevyjä, huonekaluja, puhelinkoppeja ja äänenvaimentimia. Mittausten, teoreettisen osaamisen ja laskentamallien avulla on kehitetty kilpailukykyisempiä tuotteita Suomeen. Akustiikkalaboratorio on suuri kehitysinvestointi itsessään, sillä tiloihin kuuluu viisi kaiuntahuonetta sekä neljä mittausaukkoa, joihin voi asentaa ikkunoita, ovia, seiniä, lattioita tai yläpohjia äänieristysmittauksia varten.

ICT-alan lehtori Jarno Tuominen testaa EduCityn akustiikkalaboratorion kaiuntahuoneen äänimaailman.

Kehitys ja testaus ovat kasvussa, koska rakentamismääräysten akustiset ohjearvot ovat tiukentuneet. Lisäksi käytetään projektikohtaisia tavoitetasoja, joilla halutaan parantaa laatua yli ohjearvojen. Kestävä kehitys on johtanut siihen, että uusia materiaaleja tulee vanhojen rinnalle. Niidenkin ominaisuudet pitää testata ISO-standardien mukaan. Siksi laboratorion osaamista käytetään myös tuotekehityksessä, ei vain myynnin edellyttämissä tuotetestauksissa. 

Valtteri Hongisto, tutkimusryhmän vetäjä