Master Shool (YAMK-koulutukset)

EduCityn katossa taideteos

Ennen opintojen aloitusta

1

Aktivoi käyttäjätunnukset 2.1.2025 alkaen

Rekisteröi käyttäjätunnukset ennen opintojen alkua osoitteessa https://id.turkuamk.fi

Käyttäjätunnuksesi, opiskelijanumerosi ja sähköpostiosoitteesi näkyvät palvelussa rekisteröitymisen lopuksi. Ota ne talteen opintoja varten.

Kun olet aktivoinut käyttäjätunnuksen, ota käyttöön monivaiheinen tunnistautuminen. Lue tarkemmat ohjeet.

Lisätietoa käyttäjätunnusten rekisteröinnistä:

  • Palvelu vaatii tunnistautumisen pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Katso ohjevideo.
  • Tunnusten aktivointi on mahdollista uusille tutkinto-opiskelijoille 2.1.2025 alkaen, mikäli olet ottanut paikan vastaan ja ilmoittautunut läsnäolevaksi Opintopolussa.
  • Jos sinut on hyväksytty tutkinto-opiskelijaksi varasijalta tai polkuopiskelijaksi, voit aktivoida käyttäjätunnukset muutaman arkipäivän sisällä siitä, kun olet ottanut paikan vastaan ja ilmoittautunut läsnäolevaksi.
  • Jos aktivointi ei heti onnistu, yritä myöhemmin uudelleen. Jos et silti saa tunnuksia aktivoitua ohjeiden mukaan, ota yhteyttä IT-palveluihin: servicedesk@turkuamk.fi

2

Hanki oma tietokone opiskelua varten

Turun ammattikorkeakoulussa hyödynnetään sähköisiä materiaaleja ja oppimisympäristöjä. Sinulla tulee olla käytettävissäsi oma kannettava tietokone opiskelupäivien aikana. Koulu tarjoaa sinulle tärkeimmät perusohjelmistot veloituksetta.

Tutustu tarkemmin ohjeeseen oman tietokoneen hankkimiseksi.

3

Suorita Digistartti-kurssi

Aloita opiskelusi suorittamalla ensimmäinen opintopisteesi Turun AMK:n opiskelijana! Digistartti-kurssin avulla perehdyt opiskeluun Turun AMK:ssa jo ennen opintojen alkua. Digistartissa tutustut siihen, miten meillä opiskellaan, millaisia välineitä opiskelussa hyödynnetään ja mistä saat tukea.

Digistartti-kurssi avautuu 3.1.2025. Voit osallistua kurssille, kun olet ensin aktivoinut käyttäjätunnukset. Suorittamalla Digistartti-kurssin, saat ensimmäisen opintopisteesi Turun AMK:n opiskelijana.

Kurssi kannattaa aloittaa heti: kun tunnet yhteiset toimintatavat ja osaat toimia eri ympäristöissä, olet valmis aloittamaan varsinaiset opinnot!

Näin pääset kurssille:

  • Kirjaudu itslearning-oppimisympäristöön
  • Valitse ’Kirjaudu HAKA-tunnuksella’ ja käytä rekisteröitymisen yhteydessä saamiasi Turun AMK:n käyttäjätunnuksia.
  • Valitse aloitusnäkymästä ’Kurssit’ ja sen jälkeen ’Digistartti, kevät 2025’. Etene kurssilla ohjeiden mukaan. Digistartti-kurssi on olemassa suomeksi ja englanniksi. Suorituskieli määräytyy koulutuksen mukaan.
  • Jos et näe Digistartti-kurssia itslearningissä, voit liittyä kurssille myös itse. Valitse itslearningissä Kurssit > Kaikki kurssit > Etsi lisää kursseja > Toimipaikan kurssiluettelo ja liity Digistartti-kurssille.

Jos tarvitset apua Digistarttiin liittyvissä asioissa, ota yhteyttä digistartti@turkuamk.fi.

Digistartti-kurssi on kattava tietopaketti, jota ei tarvitse omaksua kerralla. Voit palata kurssille koska tahansa opintojesi aikana hakemaan tarvitsemaasi tietoa.

4

Lataa Tuudo-mobiilisovellus

Tuudo on opiskelijoiden arkea helpottava sovellus, joka kokoaa yhteen opiskelijoille tärkeät tiedot ja palvelut eri järjestelmistä. Tuudosta löydät lisäksi ilmaisen opiskelijakortin.

Voit ladata maksuttoman Tuudo-mobiilisovelluksen puhelimeesi heti, kun olet saanut tiedon opiskelupaikasta Turun AMK:ssa.

  • Valitse Tuudon valikosta Turun ammattikorkeakoulu ja paina Uusi opiskelija -painiketta, jolloin pääset sisään ilman kirjautumista.
  • Kun olet aktivoinut Turun AMK:n käyttäjätunnukset, kirjaudu niillä Tuudoon, jotta saat käyttöösi kaikki toiminnot.

Tuudosta löydät mm.

  • kampuskartat ja ajankohtaiset uutiset opiskelijoille
  • tutkinto- tai polkuopiskelijan ilmaisen opiskelijakortin (vaatii kirjautumisen)
  • oman lukujärjestyksesi ja suoritetut opinnot (vaatii kirjautumisen)
  • ilmoittautumisen opintojaksoille (vaatii kirjautumisen)
  • kampuksien työskentelytilojen varauksen (vaatii kirjautumisen)

Lisäksi:

Kaikille Turun AMK:n Master Schoolin koulutuksille yhteinen ja pakollinen opintojakso Tulevaisuuden toimintaympäristöt käynnistyy heti opintojen aloituspäivänä. Aloituspäivässä orientoidutaan opintojaksoon ja keskustellaan monialaisissa pienryhmissä megatrendien vaikutuksista omaan työhön ja ammattialaan.

Tutustu seuraaviin aineistoihin ja valmistaudu keskustelemaan megatrendeistä aloituspäivässä:

Löydät aloituspäivän osallistumislinkin myös Lukkarikoneesta.

Opintojen ensimmäinen aloituspäivä pidetään etäyhteydellä Zoomissa. Opintojaksojen etätapaamisia pidetään sekä Zoomissa että Teamsissa. Lataa koneellesi Teams-ja Zoom-sovellukset ennen opintojen alkua.

Lataa Zoom-sovellus

Teams-sovelluksen voit ladata Turun AMK:n M365-portaalista, jonne pääset samalla linkillä kuin sähköpostiin.

Opintojen aloittaminen: orientaatiopäivät

Ensimmäisten opiskelupäivien, eli orientaatiopäivien, aikana saat tietoa opinnoista ja käytännön asioista. Tutustut muihin opiskelijoihin, opettajiin, ja opiskeluympäristöön, ja aloitat ensimmäiset opintojaksosi.

Master Schoolin ensimmäinen opiskelupäivä pidetään etäyhteydellä Zoomissa. Seuraavat aloituspäivät ovat kampuksella tai etänä. Ota opintojen ensimmäisenä päivänä mukaan

  • kuvallinen henkilötodistus
  • oma kannettava tietokone

Kampuspäivien aikana voi syödä lounaan opiskelijaravintolassa. Jotta saat opiskelija-alennukset käyttöösi, tulee sinun aktivoida Turun AMK:n käyttäjätunnukset ja ladata Tuudo-sovellus ennen ensimmäistä lähipäivää.

Katso oman koulutuksesi tarkemmat aloitusohjeet

Koulutuskohtaiset aloitusajankohdat ja -paikat julkaistaan tällä sivulla syksyn yhteishaun osalta marraskuussa.

Huomioithan, että muutokset aloitusohjeisiin ovat mahdollisia, joten seuraa tätä sivua muutosten varalta.

Kulttuurialan tai sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK-tutkinto | Kulttuurihyvinvointi

Ryhmätunnuksesi on YKUHSK25 (sosiaali- ja terveysala) tai YKUHKK25 (kulttuuriala)

Ensimmäiset opiskelupäivät

Ti 7.1.2025 klo 8.30–15.30 etänä Zoom-yhteydellä

  • Kaikkien Master School -koulutuksien yhteinen aloituspäivä.
  • Aloituspäivä pidetään etänä Zoomissa. Zoom-linkki lähetetään viikolla 50 siihen sähköpostiosoitteseen, jonka olet ilmoittanut ennakkotehtävässä.

Ke 15.1.2025 klo 9.00–15.30 EduCity, Hammarbacka EDU_1091

  • Klo 9–12 Kulttuurihyvinvointi osaamisalana
  • Klo 13–16.30 Kehittämistyön menetelmät ja suunnittelu

To 16.1.2025 klo 9–17 EduCity, Ringsberg EDU_1090

  • Klo 9–17 Digitarinapaja (Kulttuurihyvinvointiosaajan ammatillinen elämäkertaprosessi)

Pe 17.1.2025 klo 8–16 EduCity, Hammarbacka EDU_1091

  • Klo 8–12 Digitarinapaja (Kulttuurihyvinvointiosaajan ammatillinen elämäkertaprosessi)
  • Klo 13–16 Taideperustaiset työskentelytavat I (sote-opiskelijoille pakollinen, kulttuurialan opiskelijat voivat sisällyttää opintojakson vapaasti valittaviin opintoihin)

Lähi- ja verkkotapaamiset kevätlukukaudella 2025

Aloituspäivien jälkeen kevään muut tapaamiset ovat:

  • To–pe 13.–14.2. (lähipäivät kampuksella) 
  • To–pe 13.–14.3. (lähipäivät kampuksella) 
  • To–pe 10.–11.4. (lähipäivät kampuksella) 
  • Ma 28.4. klo 8.30–17 kaikkien Master School -koulutusten yhteinen hackathon (etänä Zoomissa) + hackathonin ennakkotapaaminen ke 16.4. klo 10–11 (Zoomissa) 
  • To–pe 8.–9.5. (lähipäivät kampuksella) 
  • To–pe 5.–6.6. (lähipäivät kampuksella) 

Ennakkotehtävä digitarinapajaan

Etsi kuva-arkistoistasi itsellesi merkityksellinen valokuva ja varaudu näyttämään se ja kertomaan siitä muulle ryhmälle. Voit tuoda kuvasta printtiversion tai jakaa sen digitaalisena tietokoneen tai kännykän näytöltä.  

Etsi, valitse ja kokoa tietokoneellesi yhteen kansioon omasta ammatillisesta polustasi, kasvustasi ja valinnoistasi kertovia valokuvia. Kuvia käytetään uratarinan eli omasta ammatillisesta polustasi kertovan digitarinan materiaalina. Kuvia olisi hyvä olla 20–30, mutta voit kerätä niitä enemmänkin ja karsia digitarinapajan aikana. Huomaathan, että tähän tehtävään tulee varata riittävästi aikaa: kuvamatka omaan historiaan vaatii etsimistä, muistelua ja prosessointia; uusien kuvien ottaminen taas ideointia, havainnointia ja kuvausympäristöihin jalkautumista. Kuvat voivat kertoa 

  • omasta työhistoriastasi (eri työpaikoista ja -tehtävistä) sekä sitä edeltäneistä ja sitä kohti johtaneista elämänvaiheista, kuten lapsuuden ammattiunelmista, koulu- ja opiskeluvuosista tai tärkeistä harrastuksista. Vanhat paperivalokuvat tarvitaan digitaalisessa muodossa. Voit digitalisoida ne esimerkiksi kännykän skannaussovelluksella. Voit myös valokuvaamalla dokumentoida esimerkiksi vanhoja piirustuksia, kirjeitä, todistuksia tai lehtileikkeitä. 
  • sinusta itsestäsi ihmisenä ja alasi ammattilaisena; omasta osaamisestasi ja vahvuuksistasi. Jos et löydä mieluisia kuvia, ehkä perheenjäsen, kollega tai ystävä voi auttaa sinua ottamaan uusia? 
  • sinua tällä hetkellä ammatillisesti kiinnostavista ilmiöistä ja teemoista tai asioista, joita kohti haluaisit omalla urapolullasi edetä. Tätä varten voit ideoida ja ottaa uusia kuvia. 

Tarvittaessa voit hyödyntää myös ilmaisten kuvapankkien (esim. Pixabay & Unsplash) sekä käytettävän video-ohjelman materiaalipankin kuvia.  

Digitarinatyöpajan työskentelyä varten tarvitset tietokoneen, mielellään siihen erillisen hiiren sekä kuulokkeet tai kuuloke-mikrofoni-yhdistelmän.  Koneelle pitää olla asennettuna Google Chrome -selainohjelma. Käytämme videoeditoinnissa selainpohjaista WeVideo-ohjelmaa, joka toimii parhaiten juuri Google Chromella. 

Lisätietoja opintojen aloituksesta

Tuutoropettaja (kulttuurialan opiskelijat), koulutusvastaava Pirita Juppi: pirita.juppi@turkuamk.fi (joululomalla 18.12. –5.1.) 

Tuutoropettaja (sote-opiskelijat) Marjo Harju: marjo.harju@turkuamk.fi (joululomalla 19.12. – 31.12.) 

Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK | Gerontologinen asiantuntijuus, verkko-opinnot

Ryhmätunnuksesi on YGEROK25V

Ensimmäiset opiskelupäivät

Ti 7.1.2025 klo 8.30-15.30 etänä Zoom-yhteydellä

  • Kaikkien Master School -koulutuksien yhteinen aloituspäivä.
  • Aloituspäivä pidetään etänä Zoomissa. Saat linkin Zoom-tapaamiseen Lukkarikoneesta (1.12. alkaen), hae kalenterista aikatauluja ryhmäsi tunnuksella YGEROK25V

08.30–10.15 Terveys ja hyvinvointialojen (= Terhy) koulutusten aloitusinfo. Zoom-yhteys auki klo 8.15 
10.15–10.30 Kahvitauko 
10.30–11.30 Kaikkien Master School -koulutusten (= yamk) yhteinen avaus (ohjelma englannin kielellä).  
11.30–12.30 Lounastauko                          
12.30–15.30 Tulevaisuuden toimintaympäristöt: Ohjeet Master School -koulutusten yhteisen opintojakson suorittamiseen, sekä iltapäivän työskentelyyn Sitran megatrendikorteilla

Ke 8.1.2025 klo 10.00-15.30 etänä

10.00-11.30 Perehdytys opintoihin, toimintatapoihin sekä ryhmäytyminen 
11.30-12.30 Lounastauko 
12.30- 13.45 Perehdytys jatkuu, ja opiskelijatuutorit esittäytyvät 
14.00-15.30 Terhyn opintoinfo (mm. vapaasti valittavat opinnot, korvaavuudet, kirjaston palvelut, tiedonhankinnan verkkokurssi osana opintojaksoa Opinnäytetyö yms)

Kevätlukukauden 2025 opintojaksot ja muut tapaamiset

  • Tulevaisuuden toimintaympäristöt, 5 op 
  • Tutkimus- ja kehittämismenetelmäosaamisen perusteet, 5 op 
  • Asiakaslähtöisten palvelujen kehittäminen, 5 op 
  • Ikäihmisten terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen, 5 op 
  • Tuutortapaamiset ja opinnäytetyöhön liittyvä työskentely, kuten Ideatyöpaja 

Kaikki opetus ja tapaamiset toteutetaan etänä Zoom-yhteydellä. Tarkemmat tiedot voit katsoa Lukkarikoneesta. Aikataulumuutokset ovat mahdollisia. 

Aloituspäivien jälkeen kevään 2025 alustavat lähipäivät ja niiden vastuuhenkilöt ovat:

  • 28.1. klo 10.00–10.45 Tuutorointi ajankohtaisista asioista. Heli Vaartio-Rajalin
  • 28.1. klo 11.00–15.00 TH00CY66-3001 Asiakaslähtöisten palvelujen kehittäminen. Mervi Vuolas, Anu Vaihekoski
  • 4.2. klo 9.00–11.30 TH00CY63-3001 Tutkimus- ja kehittämismenetelmäosaamisen perusteet. Maarit Janhunen, Salla Grommi
  • 4.2. klo 12.30–15.00 TH00CM12-3003 Ikäihmisten terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen. Sanna-Maria Nurmi
  • 11.2. klo 9.00–15.00 TH00CY66-3001 Asiakaslähtöisten palvelujen kehittäminen
  • 3.3. klo 9.00–9.45 TH00CY98-3001 Opinnäytetyö/ideavaiheen ohjeistus. Heli Vaartio-Rajalin
  • 3.3. klo 10.00–12.30 ja 13.30–15.00 TH00CM12-3003 Ikäihmisten terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen
  • 4.3. klo 9.00–15.00 TH00CY66-3001 Asiakaslähtöisten palvelujen kehittäminen
  • 1.4. klo 9.00–15.00 TH00CY66-3001 Asiakaslähtöisten palvelujen kehittäminen
  • 15.4. klo 9.00–12.00 TH00CY66-3001 Asiakaslähtöisten palvelujen kehittäminen 
  • 15.4. klo 13.00–16.00 TH00CY98-3001 Opinnäytetyö/ideatyöpaja. Heli Vaartio-Rajalin, Marjo Vähäkangas, Sini Eloranta
  • 16.4. klo 10.00–11.00 MS00BP40-3127 Tulevaisuuden oppimisympäristöt/Hackathon-ennakkoinfo. Marjo Harju
  • 28.4. klo 9.00–17.30 MS00BP40-3127 Tulevaisuuden oppimisympäristöt/Hackathon-päivä
  • 5.5. klo 9.00–15.00 TH00CM12-3003 Ikäihmisten terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen
  • 6.5. klo 9.00–15.00 TH00CY63-3001 Tutkimus- ja kehittämismenetelmäosaamisen perusteet
  • 7.5. klo 10.00–11.30 Palautekeskustelu, kaikki ryhmät. Anne Rouhelo, Katja Heikkinen, kaikki tuutorit
  • 7.5. klo 12.00–16.00 Opinnäytetyö/valmiiden opinnäytetöiden TALK-seminaari, toistuu joka lukukausi
  • 16.5. klo 13.00–14.30 Opintoinfo 1.-2. lukukauden vaihteeseen liittyen. Anne Rouhelo

Lisäksi tulee ryhmässä toteutettava opinto-ohjauskeskustelu (HOPS-ryhmäkeskustelu).
Ajankohdat ovat: 28.1. klo 15–16, 4.2. klo 8–8.45, 11.2. klo 8–8.45 (etätoteutus). Opiskelija ilmoittautuu näistä yhteen kertaan. Tämä ohjeistetaan 8.1. perehdytyksessä. 

Lisätietoja opintojen aloituksesta

Ryhmän vastuutuutori Heli Vaartio-Rajalin: heli.vaartio-rajalin@turkuamk.fi (tavoitettavissa arkisin 16.12.24 saakka ja 7.1.25 alkaen). Huom. Opintojaksoihin liittyen ole aina suoraan yhteydessä opintojakson opettajaan/opettajiin, ja kerro viestissäsi myös mikä on ryhmätunnuksesi 

Opinto-ohjaaja Johanna Gadd: johanna.gadd@turkuamk.fi (lomalla 17.12.2024 – 6.1.2025)

Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK | Kliininen asiantuntija: syöpää sairastavan hoito

Ryhmätunnuksesi on YKLASK25

Ensimmäiset opiskelupäivät

Ti 7.1.2025 klo 8.30–15.30 etänä

  • Kaikkien Master School -koulutuksien yhteinen aloituspäivä.
  • Aloituspäivä toteutetaan etänä Zoom-yhteydellä. Saat linkin Zoom-tapaamiseen Lukkarikoneesta, hae kalenterista aikatauluja ryhmäsi tunnuksella (ryhmätunnus yllä). Lataa Zoom-sovellus etukäteen tietokoneellesi ensimmäistä aloituspäivää varten.

08.30–10.15 Terveys ja hyvinvointialojen koulutusten aloitusinfo (Zoom-yhteys auki klo 8:15) 

10.15–10.30 Kahvitauko 

10.30–11.30 Master School -koulutusten yhteinen avaus (ohjelma englannin kielellä).  

11.30–12.30 Lounastauko                          

12.30–15.30 Tulevaisuuden toimintaympäristöt: Ohjeet Master School -koulutusten yhteisen opintojakson suorittamiseen sekä
iltapäivän työskentelyyn Sitran megatrendikorteilla 

Ke 8.1.2025 klo 9.00-15.30 ICT-City (Joukahaisenkatu 3, Turku)

  • Ota mukaasi oma kannettava tietokone

9.00–13.45 Koulutuksen oma aloitus: Opintojen aloitus, tutorointi, perehtyminen opintoihin ja toimintatapoihin sekä ryhmäytyminen ja opiskelijatutoreiden esittäytyminen. ICT-City, C3044

14.00–15.30 Opiskelukyvyn tuki ja koulun ohjauspalvelut sekä yhteistä infoa mm. korvaavuudet ja vapaasti valittavat. ICT-City, auditorio B1026 Gamma

Lähi- ja verkkotapaamiset kevätlukukaudella 2025

Koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina lähi- ja etäopetuksen yhdistelmänä. Varsinaisten opetuspäivien välissä keskitytään opintojaksojen oppimistehtäviin, jotka tehdään joko itsenäisesti tai pienryhmissä.

Aloituspäivien jälkeen kevään 2025 alustavat lähipäivät ovat:

  • 24.1. klo 9.00–11.45 Tutorointia, CARE-tutkimusryhmän esittely. Kliinisenä asiantuntijana kehittyminen: Syöpää sairastavan hoito ja hoitotyö – kehittämistarpeet eurooppalaisesta viitekehyksestä (verkko) 
  • 4.2. klo 9.00–16.00 Tutkimus- ja kehittämismenetelmäosaamisen perusteet. Kliinisenä asiantuntijana kehittyminen (verkko) 
  • 4.3. klo 9.00–14.30 Opinnäytetyön suunnitelma / Ideapaja 1, Tutorointia (Kupittaan kampus, ICT_B2043
  • 16.4. klo 10.00–11.00 Hackathon ennakkoinfo (verkko) 
  • 28.4. klo 9.00–17.30 Master School Hackathon (verkko) 
  • 6.5. klo 9.00–15.00 Tutkimus- ja kehittämismenetelmäosaamisen perusteet (verkko) 
  • 7.5. klo 9.00–16.00 Tutorointi, palautekeskustelu ja TALK – sote-alan ratkaisut -webinaari (verkko) 
  • 16.5. klo 9.00–14.30 Opintoinfo 1. & 2. lk: lukukauden vaihde ja ajankohtaiset asiat (verkko) 
  • 21.5. klo 9.00–14.30 Opinnäytetyö: Ideatyöpaja 2 ja ryhmäohjaus (Kupittaan kampus, ICT_C3044)

Muutokset ovat mahdollisia. 

Lisätietoja opintojen aloituksesta

Ryhmän vastuutuutori Salla Grommi: salla.grommi@turkuamk.fi (tavoitettavissa 18.12.2024 saakka ja 7.1.2025 alkaen) 

Opinto-ohjaaja Johanna Gadd: johanna.gadd@turkuamk.fi (lomalla 17.12.2024 – 6.1.2025)

Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK | Sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen

Ryhmätunnuksesi on YTEKEK25V

Ensimmäiset opiskelupäivät

Ti 7.1.2025 klo 8.30–15.30 etänä

  • Kaikkien Master School -koulutuksien yhteinen aloituspäivä.
  • Aloituspäivä toteutetaan etänä Zoom-yhteydellä. Saat linkin Lukkarikoneesta, hae kalenterista aikatauluja ryhmäsi tunnuksella (YTEKEK25V). Lataa Zoom-sovellus etukäteen tietokoneellesi ensimmäistä aloituspäivää varten.

08.30–10.15 Terveys ja hyvinvointialojen koulutusten aloitusinfo (Zoom-yhteys auki klo 8:15) 

10.15–10.30 Kahvitauko 

10.30–11.30 Master School -koulutusten yhteinen avaus (ohjelma englannin kielellä).  

11.30–12.30 Lounastauko                          

12.30–15.30 Tulevaisuuden toimintaympäristöt: Ohjeet Master School -koulutusten yhteisen opintojakson suorittamiseen, sekä iltapäivän työskentelyyn Sitran megatrendikorteilla 

Ke 8.1.2025 klo 9.00–15.30 ICT-City (Joukahaisenkatu 3, Turku)

  • Ota mukaasi kannettava tietokone

9.00–13.45 YTEKEK25V-ryhmän aloitus kampuksella (ei etäyhteysmahdollisuutta). ICT-City, luokkatila B2026 (ICT-talon B-osion, 2.krs) 

14.00–15.30 Opiskelukyvyn tuki ja koulun ohjauspalvelut sekä yhteistä infoa mm. korvaavuudet ja vapaasti valittavat. ICT-City, auditorio B1026 Gamma

Lähi- ja verkkotapaamiset ja opintojaksot kevätlukukaudella 2025

  • Tutkimus- ja kehittämismenetelmäosaamisen perusteet -opintojakso, 5 op 
  • Johtajana ja asiantuntijana kehittyminen -opintojakso, 5 op 
  • Tulevaisuuden toimintaympäristöt -opintojakso, 5 op 
  • Uudistuva sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmä (verkkototeutus, ei lähiopetusta) -opintojakso, 5 op 
  • Tuutortapaamiset ja opinnäytetyöhön liittyvä työskentely 

Kaikki opetus ja tapaamiset toteutetaan etänä. Tarkemmat tiedot voit katsoa Lukkarikoneesta. Aikataulumuutokset ovat mahdollisia. 

  • 4.2. klo 9.00–15.30  
  • 5.3. klo 9.00–15.30 
  • 24.3. klo 9.00–14.00 
  • 25.3. klo 9.00–13.30  
  • 14.4. klo 9.00–15.00 
  • 16.4. klo 10.00–11.00  
  • 28.4. klo 9.00–17.30 
  • 6.5. klo 9.00–15.00 
  • 7.5. klo 10.00–16.00  
  • 8.5. klo 14.00–15.30  
  • 16.5. klo 13.00–14.30

Lisäksi 

  • tulee ryhmässä toteutettava opinto-ohjauskeskustelu (HOPS-ryhmäkeskustelu). Ajankohdat ovat: 28.1. klo 10–10.45, 26.2. klo 14.45–15.30 ja 25.3. klo 13.45–16.00 (etätoteutus). Opiskelija ilmoittautuu näistä yhteen kertaan. Tämä ohjeistetaan 8.1. lähipäivässä. 
  • mahdollisuus valita Asiakaslähtöisten palvelujen kehittäminen -opintojakso (5 op) (etäopetus: 28.1. klo 11–15, 1.2. klo 9–15, 4.3. klo 9–15, 1.4. klo 9–15 ja 15.4. klo 9–15). Tämä ohjeistetaan 8.1. lähipäivässä. 

Lisätietoja opintojen aloituksesta

Ryhmän vastuutuutori Anu Vaihekoski: anu.vaihekoski@turkuamk.fi (tavoitettavissa 16.12.24 saakka ja 7.1.25 alkaen) 

Opinto-ohjaaja Johanna Gadd: johanna.gadd@turkuamk.fi (lomalla 17.12.2024 – 6.1.2025)

Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK | Terveyden edistäminen

Ryhmätunnuksesi on YTEDK25V

Ensimmäiset opiskelupäivät

Ti 7.1.2025 klo 8.30–15.30 etänä  

  • Kaikkien Master School -koulutuksien yhteinen aloituspäivä.
  • Aloituspäivä toteutetaan etänä Zoom-yhteydellä. Saat linkin Lukkarikoneesta – hae tieto kalenterista ryhmäsi tunnuksella. Lataa Zoom-sovellus etukäteen tietokoneellesi ensimmäistä aloituspäivää varten. 

08.30–10.15 Terveys ja hyvinvointialojen koulutusten aloitusinfo (Zoom-yhteys auki klo 8.15) 

10.15–10.30 Kahvitauko  

10.30–11.30 Master School -koulutusten yhteinen avaus (ohjelma englannin kielellä) 

11.30–12.30 Lounastauko 

12.30–15.30 Tulevaisuuden toimintaympäristöt: Ohjeet Master School -koulutusten yhteisen opintojakson suorittamiseen, sekä iltapäivän työskentelyyn Sitran megatrendikorteilla 

Ke 8.1.2025 klo 9.00 – 15.30 ICT-City (Joukahaisenkatu 3, Turku)

  • Ota mukaasi kannettava tietokone.

9.00–13.30 Koulutuksen oma aloitus. ICT-City teoriatila ICT_B1033 

14.00–15.30 Opiskelukyvyn tuki ja koulun ohjauspalvelut sekä yhteistä infoa mm. korvaavuudet ja vapaasti valittavat. ICT-City, auditorio B1026 Gamma

Ryhmän kontaktitapaamiset kevätlukukaudella 2025

  • 23.1. klo 9.00–11.30 (verkko) 
  • 4.2. klo 9.00–11.30 (verkko) 
  • 6.2. klo 8.30–14.15 (verkko) 
  • 5.3. klo 8.30–15.15 (verkko) 
  • 27.3. klo 9.00–15.30 (kampus) 
  • 16.4. klo 10.00–11.00 (verkko) 
  • 28.4. klo 9.00–17.30 (verkko) 
  • 6.5. klo 9.00–15.00 (verkko) 
  • 7.5. klo 8.40–16.00 (verkko) 
  • 16.5. klo 13.00–14.30 (verkko)

Muutokset ovat mahdollisia.

Lisätietoja opintojen aloituksesta

Ryhmän vastuutuutori Tuuli Lahti: tuuli.lahti@turkuamk.fi (tavoitettavissa 15.12.2024 saakka ja 7.1.2025 alkaen)

Opinto-ohjaaja Johanna Gadd: johanna.gadd@turkuamk.fi (lomalla 17.12.2024 – 6.1.2025)

Ollessasi yhteydessä, kerro viestissä myös ryhmätunnuksesi YTEDK25V. 

Tradenomi (ylempi AMK) | Kyberturvallisuus

Ryhmätunnuksesi on YKYBTK25

Ensimmäiset opiskelupäivät

Ti 7.1.2025 klo 8.30–15.30 etänä Zoom-yhteydellä

  • Kaikkien Master School -koulutuksien yhteinen aloituspäivä.
  • Aloituspäivä pidetään etänä Zoomissa. Zoom-tapaamisen linkki lähetetään ilmoittamaasi henkilökohtaiseen sähköpostiosoitteeseen ennen opintojen aloitusta.

Ke 8.1.2025 klo 8.30–16.00 Kupittaan kampus, Turku

  • Ota mukaan kannettava tietokone

Kevätlukukauden 2025 alustavat lähipäivät

Aloituspäivien jälkeen kevään alustavat lähipäivät Kupittaan kampuksella tai etäyhteydellä ovat:

  • 27.1., 28.1., 3.2., 24.2., 25.2., 3.3., 24.3., 25.3., 16.4. klo 10–11 (online), 22.4., 23.4., 28.4. (online)

Lisätietoja opintojen aloituksesta

Opettajatuutori Juha Nikkanen: juha.nikkanen@turkuamk.fi  

Opinto-ohjaaja Johanna Gadd: johanna.gadd@turkuamk.fi (lomalla 17.12.2024 – 6.1.2025)

Tradenomi (ylempi AMK) | Projektijohtaminen

Ryhmätunnuksesi on YPROTK25

Ensimmäiset opiskelupäivät

Ti 7.1.2025 klo 8.30-15.30 etänä Zoom-yhteydellä

  • Kaikkien Master School -koulutuksien yhteinen aloituspäivä.
  • Aloituspäivä pidetään etänä Zoomissa. Linkki Zoom-tapaamiseen lähetetään ilmoittamaasi henkilökohtaiseen sähköpostiosoitteeseen ennen opintojen aloitusta.

Ke 8.1.2025 klo 8.30-16.00 Kupittaan kampus, Turku

  • Ota mukaan kannettava tietokone

Lähi- ja verkkotapaamiset kevätlukukaudella 2025

Aloituspäivien jälkeen kevään alustavat lähipäivät ovat:

  • 31.1., 13.2., 14.2., 28.4., 23.5. 

Lisätietoja opintojen aloituksesta

Opettajatuutori Tapani Kilpeläinen: tapani.kilpeläinen@turkuamk.fi  

Opinto-ohjaaja Johanna Gadd: johanna.gadd@turkuamk.fi (lomalla 17.12.2024 – 6.1.2025)

Insinööri (ylempi AMK) | Kyberturvallisuus

Ryhmätunnuksesi on YKYBIK25

Ensimmäiset opiskelupäivät

Ti 7.1.2025 klo 8.30–15.30 etänä Zoom-yhteydellä

  • Kaikkien Master School -koulutuksien yhteinen aloituspäivä.
  • Aloituspäivä pidetään etänä Zoomissa. Linkki Zoom-tapaamiseen lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen ennen opintojen aloitusta.

Ke 8.1.2025 klo 8.30–16.00 Kupittaan kampus, Turku

  • Ota mukaasi kannettava tietokone.

Lähi- ja verkkotapaamiset kevätlukukaudella 2025

Aloituspäivien jälkeen kevään alustavat lähi- ja etäopetuspäivät ovat:

  • 27.1., 28.1., 3.2., 24.2., 25.2., 3.3., 24.3., 25.3., 16.4. klo 10–11 (online), 22.4., 23.4., 28.4. (online) 

Lisätietoja opintojen aloituksesta

Opettajatuutori Juha Nikkanen: juha.nikkanen@turkuamk.fi
Opinto-ohjaaja Johanna Gadd: johanna.gadd@turkuamk.fi (lomalla 17.12.2024 – 6.1.2025)

Insinööri (ylempi AMK) | Projektijohtaminen

Ryhmätunnuksesi on YPROIK25

Ensimmäiset opiskelupäivät

Ti 7.1.2025 klo 8.30–15.30 etänä Zoom-yhteydellä

  • Kaikkien Master School -koulutuksien yhteinen aloituspäivä.
  • Aloituspäivä pidetään etänä Zoomissa. Linkki Zoom-tapaamiseen lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen ennen opintojen aloitusta.

Ke 8.1.2025 klo 8.30–16.00 Kupittaan kampus, Turku

  • Ota mukaan kannettava tietokone

Lähi- ja verkkotapaamiset kevätlukukaudella 2025

Aloituspäivien jälkeen kevään 2025 alustavat lähipäivät ovat:

  • 31.1. klo 9–16 kampuksella
  • 13.2. klo 9–16 kampuksella
  • 14.2. klo 9–16 kampuksella
  • 28.4. klo 9.00–17.30 online
  • 23.5. kampuksella

Lisätietoja opintojen aloituksesta

Opettajatuutori Tapani Kilpeläinen: tapani.kilpeläinen@turkuamk.fi  

Opinto-ohjaaja Johanna Gadd: johanna.gadd@turkuamk.fi (lomalla 17.12.2024 – 6.1.2025)

Lisätietoa opiskelusta ja opintojen aloituksesta

Aiempien opintojen tai osaamisen hyväksilukeminen

Tutkintoon voidaan hyväksilukea aiemmin suoritettuja opintoja tai muuten hankittua osaamista, mikäli ne vastaavat oppimissuunnitelmasi tavoitteita ja sisältöjä. Hyväksilukemisesta käytetään termiä “aiemmin tai muualla hankitun osaamisen tunnistaminen” eli AHOT.

Lue lisää aiemman osaamisen hyväksilukemisesta

Olen uusi tutkinto-opiskelija

Voit hakea hyväksilukua aiemmin suoritettujen opintojen tai osaamisen perusteella, kun opintosi ovat alkaneet. Saat lisätietoa hyväksiluvuista opintojen aloituspäivinä, tai voit kysyä asiasta opettajatuutoriltasi tai opinto-ohjaajaltasi.

Osassa koulutuksia sinua voidaan pyytää toimittamaan jo ennen opintojen alkua tietoa aiemmin suoritetuista korkeakouluopinnoista jo ennen opintojen alkua. Mahdollinen pyyntö on mainittu koulutuskohtaisissa aloitusohjeissa.

Olen uusi polkuopiskelija

Polkuopiskelijana et voi hakea aiempien opintojen hyväksilukemista. Mahdolliset aiemmat opinnot voi hyväksilukea vain tutkinto-opinnoissa. Voit kuitenkin hakea aiemmin tai muualla hankitun osaamisen hyväksilukemista osaamisnäytöllä. Tästä voit kysyä lisätietoja opintojakson opettajalta.

Kirjaston palvelut

Turun AMK:n kirjasto- ja tietopalvelut auttaa opintojesi etenemisessä ja ammatillisessa kehittymisessä. Kirjasto on lähelläsi – löydät sen AMK:n kampuksilta sekä verkosta.

Saat tarkempaa tietoa kirjastokortin hankinnasta ja kirjaston palveluista opintojen alkaessa sekä Digistartti-kurssilla.

Voit tutustua kirjaston palveluihin etukäteen myös kirjaston sivuilla.

Kun olet ollut ensimmäisen vuoden poissaolevana ja aloitat nyt opinnot

Kun olet ollut ensimmäisen vuoden poissaolevana ja aloitat nyt tutkinto-opinnot:

  • ole yhteydessä opintotoimistoon ja ilmoittaudu läsnä olevaksi
  • saat opintotoimistolta tiedon, missä ryhmässä aloitat opintosi
  • voit sen jälkeen seurata tältä sivulta löytyviä ohjeita
Mitä opinnot sisältävät? Millaista opiskelu on?

Opintosi pohjautuvat omaan henkilökohtaiseen oppimissuunnitelmaasi, eli HOPSiin. Henkilökohtaisen oppimissuunnitelmasi perustana on koulutuksen yhteinen oppimissuunnitelma (OPS).

Oppimissuunnitelma muodostuu erilaisista opintojaksoista ja -kokonaisuuksista. Opintojen alussa OPS ja HOPS ovat yleensä samat. Saat opintojen alettua lisätietoa ja ohjausta oman henkilökohtaisen oppimissuunnitelmasi luomiseen.

Voit tutustua koulutuksesi oppimissuunnitelmaan opinto-oppaassa.

Opiskelu Turun AMK:ssa pohjautuu aktiivisiin oppimismenetelmiin. Opiskelu koostuu erilaisista oppimistehtävistä, projektityöskentelystä, luennoista ja esityksistä, verkko-oppimisesta sekä käytännön harjoittelusta. Eri opintojaksoilla käytetään erilaisia oppimis- ja arviointimenetelmiä. Opiskeluun liittyyvät myös esimerkiksi erilaiset opiskelun tietojärjestelmät tai kampuksien tilat.

Digistartti-kurssi antaa sinulle hyvän yleiskuvan siitä, millaista opiskelu on. Kurssilla tutustut myös siihen, millaisia välineitä opiskelussa hyödynnetään ja mistä saat tukea.

Opiskelijakortti ja opiskelija-alennukset

Opiskelijoille on tarjolla erilaisia alennuksia, joiden käyttämiseen tarvitaan useimmiten opiskelijakorttia.

Opiskelijakortteja on erilaisia:

Opiskelijakortit ovat tarjolla myös polkuopiskelijoille, mutta polkuopiskeliiat eivät ole oikeutettuja kaikkiin samoihin opiskelija-alennuksiin kuin tutkinto-opiskelijat.

Opiskelijahintainen lounas

Tutkinto-opiskelijat ovat oikeutettuja Kelan ateriatukeen. Opiskelijahintaisen lounaan saat ostettua opiskelijaravintolassa esittämällä Kelan ateriatukikortin.

Ateriatukikortin saat käyttöösi

  • Tuudo-mobiilisovelluksen sähköisellä opiskelijakortilla tai
  • Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta – TUOn käyttämällä Kide.app-mobiilisovelluksella

Polkuopiskelijat eivät voi saada Kelan ateriatukea. Polkuopiskelijat saavat pientä alennusta Turun kampusten opiskelijaravintoloista esittämällä avoimen AMK:n opiskelijakortin Tuudo-mobiilisovelluksesta.

Mikäli tarvitset paperisen Kelan ateriatukikortin tai avoimen AMK:n ateria-alennuskortin, voit hakea sen opintotoimiston palvelupisteeltä henkilöllisyystodistusta vastaan.

Alennukset joukkoliikenteestä

Tutkinto-opiskelijana saat opiskelija-alennuksen esimerkiksi Matkahuollon, VR:n ja Fölin matkalipuista

  • opiskelijoiden Tuudo-mobiilisovelluksen sähköisellä opiskelijakortilla tai
  • opiskelijakunta TUOn jäsenien opiskelijakortilla Kide.app-sovelluksessa

Polkuopiskelijana saat opiskelija-alennuksen Fölin matkalipuista Tuudo-mobiilisovelluksen opiskelijakortilla.

Fölin opiskelija-alennushakemuksen saat tarvittaessa myös opintotoimistosta, mutta aikaisintaan opintojen ensimmäisenä päivänä.

Lue lisää Turun seudun joukkoliikenteen eli Fölin opiskelija-alennuksista.

Muut opiskelija-alennukset

Opiskelijakortilla voit saada myös monia muita alennuksia tai opiskelijaetuja. Opiskelijakunta TUOn jäsenien saamiin opiskelija-alennuksiin voit tutustua tarkemmin opiskelijakunnan nettisivuilla.

Opiskelijan ohjaus- ja tukipalvelut

Opintojesi ja opiskelijaelämän eri vaiheisiin on tarjolla ohjausta ja useita tukipalveluita.

Tutustu tarkemmin opiskelijan ohjaus- ja neuvontapalveluihin.

Saat lisätietoa eri ohjaus- ja tukipalveluista opintojesi alkaessa. Tarkemmat toimintaohjeet löydät myös Turun AMK:n intranetista, Messistä. Messiin kirjaudutaan Turun AMK:n käyttäjätunnuksilla.

Opiskelijaterveydenhuolto

Tutkinto-opiskelijana olet oikeutettu Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palveluihin. Sinun tulee myös maksaa korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu.

Lue terveydenhoitomaksusta

Polkuopiskelijana et voi käyttää YTHS:n palveluita, eikä sinun tarvitse maksaa korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksua. Voit käyttää oman kotikuntasi hyvinvointialueen terveyspalveluita. Turussa ja Salossa hyvinvointialue on Varha.

Opiskelijaelämää Turussa ja Salossa

TUOn logo
CampusSportin logo

CampusSportin liikuntamaksulla saat käyttöösi seuraavat palvelut:

Opiskelijat istuvat jäätelöllä Turun jokirannassa

Jos sinulle herää kysymyksiä ennen opintojen alkua, ole meihin yhteydessä:

Opinto-ohjaaja tai opettaja

(löydät opon tai opettajan yhteystiedot oman koulutuksesi aloitusohjeista)

  • orientoivien päivien sisältö
  • opintojen sisältö ja toteuttaminen
  • opiskelun esteettömyys ja saavutettavuus

Opintotoimisto (tutkinto-opiskelijat)

  • opiskeluoikeuteen liittyvät asiat
  • opiskeludokumentit

Avoin AMK (polkuopiskelijat)

  • opiskeluoikeuteen liittyvät asiat
  • opiskeludokumentit
  • laskutus

Hakijapalvelut

  • opiskelupaikan vastaanottaminen
  • läsnä- tai poissaoloilmoittautuminen
  • todistuskopioiden toimittaminen

Turun AMK:n käyttäjätunnus ja muut IT-asiat:
servicedesk@turkuamk.fi

Digistartti-kurssiin liittyvät kysymykset:
digistartti@turkuamk.fi