Valokuvataide, kuvataiteilija AMK
Kuvataiteen koulutus antaa vankat perustiedot ja -taidot valokuvaajan ja valokuvataiteilijan ammattiin.
Päivätoteutuksessa opiskelu on käytännönläheistä, esimerkiksi erilaisiin menetelmiin ja teemoihin liittyvää työpajatyöskentelyä, taiteellisia projekteja ja ammattialan käytänteiden harjoittelua. Ammatillisen toiminnan ja työelämävalmiuksien kehittämistä korostetaan opintojen alusta asti.
Tutkintonimike
Kuvataiteilija (AMK)
Laajuus ja kesto
Toteutustapa
Paikka
Opetuskieli
Löydä oma ilmaisutapasi
Valokuvataiteen koulutuksessa korostetaan opiskelijan oman taiteellisen ilmaisun sekä ammatillisen toiminnan ja työelämävalmiuksien kehittämistä. Koulutuksessa kehitetään omaa ilmaisua ja opitaan erilaisia nykytaiteen toimintatapoja, metodeja ja toimintatapoja. Käytännön työskentelyn rinnalla teoriaopinnoissa harjoitetaan katsomista ja kriittistä ajattelua. Omaa oppimista ja työskentelyn kehittymistä analysoidaan opettajien kanssa käytävissä palautekeskusteluissa ja ryhmän yhteisissä kritiikki- ja seminaaritilaisuuksissa.
Koulutuksesta on tarjolla myös monimuotototeutus, joka sopii sinulle, jos toimit jo ammattimaisesti kuva- tai valokuvataiteilijana, mutta sinulta puuttuu alan korkeakoulututkinto.
Mitä opinnot sisältävät?
Ensimmäisen vuoden opinnoissa edetään taiteellisen työskentelyn perusteista ammattiopintoihin. Valokuvan toimintatapoihin ja ammattikenttään tutustutaan käytännön kautta. Teoria- ja kieliopinnot kulkevat käytännön prosessien rinnalla.
Toisen vuoden opinnoissa painopiste on työpajatyyppisissä valokuvan ammattiopinnoissa. Opiskelija perehtyy erilaisiin valokuvataiteen lähestymistapoihin ja käytäntöihin. Valokuvan ulkomaiset vaihto-opiskelijat sijoittuvat ammattiopintoihin, joten opetus on osaksi englanninkielistä. Toisen vuoden aikana tutustutaan myös nykytaiteen teoriaan ja käytäntöihin, erityisesti tila- ja aikasidonnaiseen taiteeseen.
Kolmannen vuoden opinnoissa syvennetään taiteellista työskentelyä. Opiskelija toteuttaa taiteellisen työn, joka on julkisesti esillä. Kolmannen vuoden opiskelijoita kannustetaan kansainväliseen opiskelijavaihtoon koulun tarjoamien verkostojen kautta.
Neljännen vuoden opinnot rakentuvat opinnäytetyön ympärille. Opiskelija toteuttaa sekä tutkimuksellisen että taiteellisen opinnäytetyön, joiden työskentelyprosessit vastaavat kuvataiteilijan työn todellisuutta.
Vapaasti valittavia opintoja opiskelija voi valita kuvataiteen tarjonnasta tai esimerkiksi Turun AMK:n muiden koulutusalojen opetustarjonnasta.
Harjoittelun aikana opiskelija perehtyy oman ammattialansa tehtäviin todellisessa työympäristössä. Harjoittelu valmentaa opiskelijaa työllistämään itsensä monipuolisesti erilaisissa kuvataiteen asiantuntijatehtävissä.
Koulutuksen jälkeen
Kuvataiteilijan ammatin työnkuvat ovat laajat ja erityiset. Valmistuneena valokuvataiteilijana tunnistat yhteiskunnallisen näkökulman työssäsi ja osaat soveltaa osaamistasi erilaisissa projekteissa sekä tehdä yhteistyötä alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti.
Osaat ottaa kuvataiteilijana vastuun ympäristöstäsi eettisesti ja esteettisesti sekä tarkastella ympäröivää yhteiskuntaa taiteen menetelmin.
Valmistuttuasi voit toimia itsenäisenä valokuvataiteilijana ja alan asiantuntijana.
Näistä saat osaamista
valokuvaus
valokuvataide
muotokuva
nykytaide
kuvataide
Työllistyminen
Esimerkiksi näillä nimikkeillä koulutuksesta valmistuneita työskentelee:
valokuvaaja
lehtivalokuvaaja
mainoskuvaaja
kuvataiteilija
Hae koulutukseen
Voit hakea tähän koulutukseen yhteishaussa.
Koulutus on mukana seuraavissa hauissa:
Hakuaika päättyy haun viimeisenä päivänä klo 15.00.
Miten opiskelijat valitaan?
Tähän koulutukseen opiskelijat valitaan karsivan ennakkotehtävän/valintakokeen perusteella.
Hakulomake Opintopolussa
Miten yhteishaku etenee?
Kuinka monta opiskelijaa koulutukseen valitaan?
Löydät yhteishaun opiskelupaikkojen määrän Opintopolusta koulutuksen tiedoista. Opiskelupaikkojen määrä vaihtelee vuosittain.
Kulttuurialan päivätoteutusten ensikertalaisuuskiintiö on 85 %, eli valtaosa aloituspaikoista varataan hakijoille, joilla ei ole vielä korkeakoulututkintoa tai aiempaa paikan vastaanottoa korkeakoulututkintoon. Kultuurialan monimuoto-opintoihin ei ole ensikertalaisuuskiintiötä.
Kuinka paljon hakijoita on ollut aiemmin? Tutustu hakijatilastoihin.
Koska opinnot alkavat?
Kevään yhteishaussa olevat koulutukset alkavat elokuussa. Tutustu uuden opiskelijan ohjeisiin.
Kannattaa yrittää hankkia galleristi itselleen vähintään kotimaasta, myös ehkä ulkomailta. Hyvän galleristin löytäminen on pieni lottovoitto, uskokaa pois. Itse olisi pitänyt löytää hyvä galleristi paljon aiemmin, eikä toimia yksin. Olkaa te viisaampia tässä asiassa!
-Taideakatemian kuvataiteen alumni, kansainvälisesti palkittu valokuvataiteilija Iiu Susiraja lähettää terveisiä kuvataiteen opiskelijoille
Tutustu myös opiskelijoiden ylläpitämään @finearts_turku Instagram-tiliin.
Kysy lisää
Hakemiseen liittyvät kysymykset: Hakijapalvelut
Koulutukseen ja opiskeluun liittyvät kysymykset:
Turussa on koulutettu nykytaiteilijoita jo yli 190 vuotta.
Turun Piirustuskoulun perustaminen oli tärkeä askel suomalaisen kuvataiteen synnylle ja Turun AMK:n kuvataiteen koulutus jatkaa Turun Piirustuskoulun perintöä.
Tervetuloa Taideakatemiaan
Taideakatemia on kulttuurin ja taiteen ammattilaisten kouluttaja. Taideakatemiassa kohtaavat esittävien taiteiden, kuvataiteen, media-alan ja musiikin ammattilaiset. Opiskelijat pääsevät osaksi monitaiteista yhteisöä ja aktiivista kulttuurikaupunkia. Korkeatasoiset koulutukset tarjoavat hyvät työllistymismahdollisuudet ja omannäköisen työuran.
Uudelle opiskelijalle
Tervetuloa opiskelijaksi, hienoa saada sinut osaksi yhteisöämme.
Uuden opiskelijan oppaasta löydät ohjeet opintojen aloitukseen ja tarkempaa tietoa ensimmäisistä koulupäivistä. Nähdään kampuksilla ja verkossa!
Opiskelijakaupunkina Turku
Turku on todellinen opiskelijakaupunki, jo vuodesta 1640. Kaupungissa on yhteensä on 40 000 korkeakouluopiskelijaa. Turussa kaikki on lähellä ja arki sujuu. Turkulaisista korkeakouluopiskelijoista 98 % suosittelee Turkua opiskelupaikkana.