Terveydenhoitaja AMK, erikoispolku
Sairaanhoitajille, ensihoitajille ja kätilöille suunnatut erikoispolkuopinnot tarjoavat sinulle väylän terveydenhoitaja (AMK) -tutkintoon.
Terveydenhoitajana olet terveydenhoitotyön, terveyden edistämisen ja kansanterveystyön asiantuntija. Voit työskennellä esimerkiksi äitiys- ja lastenneuvolassa, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa, työterveyshuollossa tai kotihoidossa.

Tutkintonimike
Terveydenhoitaja (AMK)
Laajuus ja kesto
Toteutustapa
Paikka
Opetuskieli
Terveydenhoitajaksi erikoispolulta
Terveydenhoitajan erikoispolkuopinnoissa opiskelet sairaanhoitajasta, ensihoitajasta tai kätilöstä terveydenhoitajaksi. Aloitat opintosi avoimen AMK:n opiskelijana, jonka jälkeen voit hakea väylähaussa tutkinto-opiskelijaksi ja suorittaa terveydenhoitaja (AMK) -tutkinnon loppuun.
Terveydenhoitajana voit työskennellä monipuolisissa ja mielenkiintoisissa työtehtävissä. Vastaanottotyön lisäksi työ voi olla myös jalkautuvaa työtä esimerkiksi leikkipuistoihin tai ikäihmisten tapahtumiin. Kokemuksen kartuttua ja lisäkoulutuksen myötä voit saada myös erityistehtäviä hoitotyössä.
Kenelle koulutus sopii?
Voit hakea erikoispolkuopintoihin, jos sinulla on sairaanhoitajan, ensihoitajan tai kätilön AMK-tutkinto, tai vastaava aikaisempi opistoasteen tutkinto.
Opintoihin kuuluu myös itsenäistä opiskelua, tiimityöskentelyä ja harjoittelua, ja opiskelijan on varauduttava siihen, että vuodessa suoritettavat terveydenhoitotyön opinnot edellyttävät tiivistä sitoutumista opiskeluun.
Mitä opinnot sisältävät?
Koko erikoispolun kesto on 1 vuosi ja laajuus 60 opintopistettä. Ensimmäisen lukukauden aikana opiskelet avoimen AMK:n opintoina (20 op) seuraavat opintojaksot:
- Perheen terveyden edistäminen I (5 op)
- Perheen terveyden edistäminen II (5 op)
- Terveydenhoitotyön erityiskysymykset (5 op)
- Terveydenhoitotyön kehittäminen (5 op)
Toisella lukukaudella opiskelet tutkinto-opiskelijana terveydenhoitotyön opinnot (40 op) loppuun. Opinnot sisältävät mm. työelämäharjoittelua.
Teoriaopinnot opiskellaan verkko-oppimismenetelmiä hyväksikäyttäen. Opinnot alkavat orientaatiopäivillä Turun AMK:n Kupittaan kampuksella. Opintoihin sisältyy lähiopetuksessa toteutuvia simulaatioharjoituksia sekä työelämäharjoittelua.
Näin erikoispolku etenee
1
Hae avoimen AMK:n erikoispolkuopintoihin
Erikoispolkuopintoihin haetaan Opintopolussa hakuaikana 2. – 16.5.2025.
Katso tarkempia tietoja hakemisesta ja linkki hakulomakkeelle.
2
Aloitat opinnot avoimen AMK:n opiskelijana
Opinnot alkavat syksyllä 2025. Syyslukukauden aikana opiskelet teoriaopintoja (20 op) avoimen AMK:n opiskelijana. Opinnot toteutuvat pääasiassa verkko-opintoina.
Avoimen AMK:n opinnot ovat maksullisia. Opintomaksu on 200 €.
Huomaathan, että pelkät avoimen AMK:n opinnot eivät anna terveydenhoitajan pätevyyttä.
3
Hae väylähaussa tutkinto-opiskelijaksi
Kun olet suorittanut riittävän määrän opintopisteitä avoimen AMK:n opiskelijana, voit hakea väylähaussa tutkinto-opiskelijaksi.
Erikoispolulta tutkinto-opiskelijaksi -väylähaku järjestetään loppusyksystä 2025. Katso tarkemmat hakuohjeet.
4
Suorita opinnot loppuun tutkinto-opiskelijana
Jos sait tutkinto-opiskelupaikan väylähaussa, jatkat opintoja saumattomasti kevätlukukaudelle 2026.
Kevätlukukauden opinnot (40 op) sisältävät mm. harjoittelua. Tutkinto-opinnot ovat maksuttomia.
Suoritettuasi koko erikoispolun opinnot (yht. 60 op), valmistut Terveydenhoitaja (AMK) -tutkintoon.
Hae koulutukseen
Avoimen AMK:n erikoispolkuopintoihin haetaan Opintopolku -palvelussa.
Opiskelijat valitaan aiemman tutkinnon keskiarvon perusteella. Tarkemmat tiedot valintaperusteista löydät Opintopolusta. Sosiaali- ja terveysalan opintoihin on lisäksi terveyteen ja toimintakykyyn liittyviä vaatimuksia.
Katso myös Avoimen AMK:n maksuohjeet ja peruutusehdot.
Hakuaika
2. – 16.5.2025
Aloituspaikat
25
Hinta:
200 € (Avoimen AMK:n opintomaksu)
Kysy lisää
Hakemiseen liittyvät kysymykset: Avoin AMK
Koulutukseen ja opiskeluun liittyvät kysymykset:
-
Uutinen
Terveydenhoitajakoulutusta 100 vuotta
Terveydenhoitaja on ainutlaatuinen, suomalainen ammatti, jota ei ole samanlaisena muualla maailmassa. Terveydenhoitotyön ydin, terveyden edistäminen, on niin yksilön, yhteisön kuin yhteiskunnankin hyvinvoinnin perusta.…