AMK-tutkinto

Tanssinopettaja AMK

Opintojen sisältö ja opiskelu

Turun ammattikorkeakoulun tanssinopettajakoulutuksessa opiskelet laaja-alaisesti taidetanssin eri osa-alueiden tekniikoita (baletti, jazztanssi, nykytanssi). Useamman kuin yhden tanssilajin vankasta osaamisesta on hyötyä tanssialan työelämässä, siksi vahvistatkin tanssiosaamistasi kaikissa kolmessa edellä mainitussa tekniikassa yhden päälajin sijaan.

  • tanssitekniikoiden lisäksi opiskelet mm. lastentanssia, improvisaatiota ja koreografisia menetelmiä, pedagogiikkaa, anatomiaa, tanssin historiaa ja musiikkia. Opit myös yrittäjyydestä ja yleisistä työelämätaidoista
  • esitysproduktioissa saat kokemusta niin koreografin, tanssijan, tuottajan kuin esitystekniikkaryhmän jäsenen tehtävistä
  • opetusharjoitteluissa harjoittelet eri taidetanssin osa-alueiden (lastentanssi, baletti, jazz, nykytanssi) opettamista eri kohderyhmille

Ensimmäiset kaksi vuotta opit pääasiallisesti yhdessä vertaisoppijoiden kanssa ryhmäprosesseissa kehittäen työelämässä arvokkaita sosiaalisia- ja vuorovaikutustaitojasi. Itsenäisen työskentelyn merkitys kasvaa edetessäsi kohti loppuvaiheen opintoja.

Nämä neljä vuotta ovat valehtelematta olleet elämäni parhaat vuodet. Olen saanut oppia, ihmetellä, nauttia, suuttua ja aina uudestaan rakastua tanssiin.

Olen kiitollinen opintojen monipuolisuudesta, jonka avulla minulla on ollut mahdollisuus tutkia itseäni ja kiinnostuksen kohteitani. Tanssin tekniikkaopinnot, opetusharjoittelut sekä koreografiaprojektit ovat opettaneet minulle, että minulla on mahdollisuus syventyä tanssinkentällä moneen eri suuntaan.

Omannäköisesi opintoprofiili ja yhteyksiä työelämään

Teet tutkinnosta omannäköisesi valitsemalla itseäsi kiinnostavia opintokokonaisuuksia vapaasti valittavien opintojen tarjonnasta. Lisäksi osallistumalla erilaisiin projekteihin tai kansainväliseen opiskelijavaihtoon mahdollistat opintojesi vahvan henkilökohtaistamisen.

Luot ja vahvistat yhteyksiäsi työelämään erityisesti projekteissa ja harjoittelujaksoilla, mutta myös muilla tutkintoon kuuluvilla pakollisilla opintojaksoilla.

Turun tanssinopettajan koulutus on tehnyt minusta vahvan, ajattelevaisen ja lempeän tanssin ammattilaisen. Koen, että olen päässyt vahvistamaan taitojani taidealoja ylittäen sekä saanut varmuutta oman osaamiseni luottamiseen. Tästä koulutuksesta sekä vaihto-opinnoistani Norjasta olen löytänyt suunnan kohti sitä, millainen pedagogi ja taiteilija haluan olla.

Innostavia uramahdollisuuksia

Opintojen kautta mahdollistat työllistymisesi monipuolisesti tanssialan ammateissa opettajana, tanssijana ja esiintyjänä sekä kartutat valmiudet suunnitella ja toteuttaa esityksellisiä ja kasvatuksellisia kokonaisuuksia.

Tanssinopettaja (AMK) -tutkinto pätevöittää sinut toimimaan taideopettajana tanssitaiteen perusopetusta antavissa oppilaitoksissa, ammatillisella toisella asteella (tanssialan perustutkinto) ja yleissivistävässä aikuiskoulutuksessa. Tutkintoon sisältyvät 60 opintopisteen laajuiset pedagogiset opinnot antavat sinulle kelpoisuuden tanssioppilaitosten lehtoreiden virkoihin.

Nyt neljän vuoden opintojen jälkeen jännityksen rinnalle on noussut rohkeus. Rohkeuden ansiosta tiedän, että osaan ja olen hyvä. Vaikka oppiminen jatkuu läpi elämän, voin ylpeästi todeta olevani tanssialan ammattilainen, jolla on valmiudet tehdä tulevaisuudessa mitä ikinä haluaa.

Sivulla olevat sitaatit ovat vuonna 2023 valmistuneilta alumneilta, julkaistu vuosikurssin matrikkelissa.

tanssi

opettaminen

pedagogiikka

esiintyminen

koreografia

produktiot

vuorovaikutus- ja sosiaaliset taidot

Esimerkiksi näillä nimikkeillä koulutuksesta valmistuneita työskentelee:

tanssinopettaja

koreografi

tanssija

esiintyjä

taideaineiden opettaja

Näin meillä opiskellaan

Seuraa Intagramissa @taideakatemia_tanssi

Tanssinopettajaksi opiskelevat pääsevät esiintymään osana opintoja Taideakatemian kaikille avoimissa tapahtumissa.

Miten yhteishaku etenee?

Katso yhteishaun etenemisen aikataulut

Kuinka monta opiskelijaa koulutukseen valitaan?

Löydät yhteishaun opiskelupaikkojen määrän Opintopolusta koulutuksen tiedoista. Opiskelupaikkojen määrä vaihtelee vuosittain.

Kulttuurialan päivätoteutusten ensikertalaisuuskiintiö on 85 %, eli valtaosa aloituspaikoista varataan hakijoille, joilla ei ole vielä korkeakoulututkintoa tai aiempaa paikan vastaanottoa korkeakoulututkintoon. Kultuurialan monimuoto-opintoihin ei ole ensikertalaisuuskiintiötä.

Kuinka paljon hakijoita on ollut aiemmin? Tutustu hakijatilastoihin.

Koska opinnot alkavat?

Kevään yhteishaussa olevat koulutukset alkavat elokuussa. Tutustu uuden opiskelijan ohjeisiin.

Kysy lisää

Hakemiseen liittyvät kysymykset: Hakijapalvelut

Koulutukseen ja opiskeluun liittyvät kysymykset:

Selaa koulutuksia

Opiskelijat istuvat jäätelöllä Turun jokirannassa