Suunnaksi talousosaaja
Haaveiletko kirjanpitäjän, controllerin, palkanlaskijan tai taloussuunnittelijan työstä? Kaipaatko päivitystä taloushallinnon osaamiseen?
Suunnaksi talousosaaja -koulutuksesta saat valmiudet sijoittua taloushallintoalan tehtäviin ja luoda uusia mahdollisuuksia omalle urapolulle. Käytännönläheisessä koulutuksessa vahvistat osaamistasi taloushallinnossa, ja luot uusia verkostoja alalle.
Toteutusajankohta
Syksy 2025 – Kevät 2026
Laajuus ja kesto
Toteutustapa
Paikka
Opetuskieli
Taloushallinnon osaajaksi
Taloushallintoala on muiden alojen tavoin murroksessa: digitalisaatio ja tekoäly muuttavat työtehtäviä ja ammattilaisten rooli muuttuu. Suunnaksi talousosaaja -koulutus antaa valmiudet sijoittua taloushallinnon tehtäviin uutena toimijana tai päivittää alan aiempaa osaamista.
Koulutuksen aikana saat tarvittavan osaamisen esimerkiksi kirjanpitäjän, taloussuunnittelijan, controllerin tai palkanlaskijan työtehtäviin. Koulutus sisältää kattavan kokonaisuuden taloushallinnon perusosaamista muuttuvan alan tarpeet huomioiden.
Käytännönläheiset opinnot sisältävät lähipäiviä Turussa Kupittaan kampuksella sekä etäopiskelua. Opinnot on mahdollista suorittaa työn ohessa.
Opintoihin sisältyvät yritys- ja alumnivierailut tuovat työelämän edustajat ja opiskelijat yhteen. Koulutuksen aikana luodaan ammatillisia verkostoja eri taloushallinnon toimijoiden kanssa.
Kenelle koulutus sopii?
Koulutus on suunnattu henkilöille, jotka haluavat suuntautua taloushallinnon tehtäviin tai päivittää osaamistaan taloushallinnossa.
Koulutus sopii hyvin esimerkiksi
- alalla jo työskenteleville, joilla on päivitystarvetta taloushallinnon osaamiseen
- toisen alan tradenomeille, jotka haluavat suuntautua taloushallintoalalle
- muiden alojen ammattilaislle, jotka etsivät uusia urapolkuja taloushallintoon liittyen.
Jos tavoitteenasi on tradenomin tutkinto, koulutus tarjoaa myös väylän tutkinto-opiskelijaksi. Suoritettuasi osaajakoulutuksen, voit hakea avoimen väylän haussa tutkinto-opiskelijaksi ja sisällyttää koulutuksen opinnot tradenomitutkintoon.
Opintojen sisältö ja aikataulu
Suunnaksi talousosaaja -koulutuksen laajuus on 40 opintopistettä (op). Koulutuksen kesto on 1 vuosi.
Opiskelu edellyttää sitoutumista: läsnäoloa lähiopetuksessa ja itsenäistä työskentelyä etäjaksoilla. Lähiopetusjaksot pidetään joka keskiviikko klo 14–18 ja kerran kuukaudessa klo 12–18. Opiskelu etäjaksoilla tapahtuu muun muassa tiedon haltuunottona sekä sisältää oppimistehtäviä ja mahdollisia pienryhmätapaamisia.
Syksy 2025
Opinnot alkavat 27.8.2025 klo 12.
- Liiketoimintaosaamisen perusteet 10 op (viikot 35 – 39)
- Data- ja markkina-analytiikka, ennakointi 5 op (viikot 40 – 41, 43 – 45)
- Talousosaaminen 5 op (viikot 46 – 51)
Kevät 2025
- Palkkahallinto 5 op (viikot 2 – 6)
- Tilinpäätös 5 op (viikot 7, 9 – 12)
- Yritysverotus 5 op (viikot 13 – 16)
- Johdon laskentatoimi 5 op (viikot 17-21)
Koulutuksessa huomioidaan aiempi osaaminen. Jos osallistujalla on joltain osa-alueelta aiempaa osaamista, tämä huomioidaan henkilökohtaisessa opintosuunnitelmassa mm. niin että suoritusmerkintä on mahdollisuus saada näyttöön perustuen ja näin pystytään keskittymään osaamisen kehittämiseen.
Hae
koulutukseen
Koulutukseen haetaan Opintopolussa hakuaikana.
Opiskelijat valitaan motivaatiolomakkeen perusteella. Tarkemmat valintaperusteet löydät Opintopolusta.
Katso myös Avoimen AMK:n maksuohjeet ja peruutusehdot.
Hakuaika
1. – 29.4.2025
Aloituspaikat
35
Hinta:
480 €
Kysy lisää
Hakemiseen liittyvät kysymykset: Avoin AMK
Koulutukseen ja opiskeluun liittyvät kysymykset:
Mikä osaajakoulutus?
Avoimen ammattikorkeakoulun osaajakoulutukset ovat erityisesti työikäisten jatkuvan oppimisen tarpeisiin suunnattuja koulutuksia, joissa voit hankkia uutta osaamista, syventää tai laajentaa asiantuntijuutta ilman kokonaisen tutkinnon suorittamista. Myöhemmin opintoja voi hyödyntää osana tutkintoa.
Osaajakoulutuksien opintojaksot ovat Turun ammattikorkeakoulun opetussuunnitelmien mukaista opetusta ja laajuus on vähintään 30 opintopistettä. Koko osaajakoulutuksen suoritettuasi saat todistuksen suoritetusta koulutuksesta.
Taloushallinnon ala murroksessa
Tulevaisuuden talousosaajat
Tekoäly, digityökalut ja muuttuva toimintaympäristö. Kaikki nämä vaikuttavat ja muuttavat myös taloushallinnon osaajan tehtäviin ja toimintatapoihin tulevaisuudessa. Muutosten myötä tulevaisuuden taloushallinnon ammattilaisilla ja tilitoimistopalveluita pitävillä onkin paljon uudenlaisia mahdollisuuksia.
Lue TALK-artikkelista, millaisena taloushallinnon opettaja ja yrittäjä näkevät tulevaisuuden talousosaajien roolin.