SOTE-palvelujen ja -liiketoiminnan johtaminen
Työskenteletkö sosiaali- ja terveysalan esihenkilö- ja johtotehtävissä tai haluaisitko kehittyä kohti näitä tehtäviä? Syvennä osaamistasi sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille suunnatussa koulutuksessa. Koulutus on osa Master Schoolia, jossa opiskelet ylemmän korkeakoulututkinnon joustavasti työn ohessa.
Tutkintonimike
Tradenomi (ylempi AMK)
Laajuus ja kesto
Toteutustapa
Paikka
Opetuskieli
Johtamisosaamista sote-alan muutoksiin
SOTE-palveluiden ja -liiketoiminnan johtamisen koulutus on suunnattu henkilöille, jotka ovat jo työskennelleet sosiaali- ja terveysalan sektorilla esimies- ja johtotehtävissä tai jotka haluavat sellaisiin tehtäviin tulevaisuudessa suuntautua. Aiempi kokemus sote-sektorista tarjoaa hyvän pojan opintojen menestykselliseen suorittamiseen.
Koulutuksessa opit sosiaali- ja terveydenhuollon tiedolla johtamista, talousjohtamista ja tuotantotaloutta ja itsesi johtamista. Koulutuksen jälkeen ymmärrät sote-toimintaympäristössä vaikuttavia tekijöitä ja sinulla on valmiuksia toimia esihenkilötehtävissä.
Opintojen sisältö
Koulutus on laajudeltaan 90 op ja sen suunniteltu kesto on 2 vuotta. Tutkinto muodostuu ydinosaamisesta (40 op), laajentavasta osaamisesta (20 op) ja opinnäytetyöstä (30 op).
Ydinosaaminen koostuu kaikille yhteisistä opinnoista ja syventävistä sosiaali- ja terveysalan palvelujen ja -liiketoiminnan johtamisen ammattiopinnoista. Laajentava osaaminen sisältää vapaasti valittavat opinnot, joita opiskelija voi valita muista Turun AMK:n tai muiden korkeakoulujen Master-ohjelmista.
Kaikille yhteisissä opinnoissa saat työkaluja tulevaisuuden osaamistarpeiden ennakointiin ja tulevaisuuden tutkimukseen. Lisäksi kehität omaa tutkimus- ja kehittämismenetelmäosaamistasi kuten tiedonkeruumenetelmien hallintaa, tutkimusetiikkaa, toiminnan mallintamista sekä toiminnan mallintamista, analysointia ja kuvaamista. Syventävissä opinnoissa perehdytään
- uudistuvaan sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmään
- tiedolla johtamiseen
- laskentatoimeen
- sosiaali- ja terveyspalveluiden tuotantotalouteen
- sote-johtajuuteen.
Keskeinen osa Master-opintoja on opinnäytetyö, joka toteutetaan kehittämisprojektina esimerkiksi omalle työpaikalle. Myös oman opinnäytetyö aiheen valinnalla voit syventää omaa osaamistasi juuri haluamaltasi alalta. Opinnäytetyössä kehitetään työelämän käytäntöjä ja sen sisältö määräytyy opiskelijan omista lähtökohdista. Voit tehdä opinnäytetyön myös muuhun kuin omaan työnantajaorganisaatioosi ja tätä kautta laajentaa osaamistasi ja verkostojasi.
Opintojen toteutus – onko mahdollista opiskella työn ohella?
Turun AMK:n Master Schoolin koulutukset on suunniteltu niin, että niissä on mahdollista opiskella joustavasti työn ohessa. Opiskelu on käytännönläheistä ja perinteistä luentopainotteista opiskelua on vähän. Oppiminen tapahtuu erilaisten oppimis- ja kehittämistehtävien kautta.
Lähiopetusta on keskimäärin kerran kuukaudessa yhden tai kahden päivän jaksoina.
Lähitapaamiset sisältävät ohjausta, opintojaksoihin orientoivia asiantuntijaluentoja sekä seminaarityöskentelyä. Lähitapaamisten lisäksi opiskelu koostuu verkko-opinnoista, itsenäisestä työskentelystä ja erilaisista ryhmä- ja projektitöistä.
Koulutus hyödyttää monella tavalla myös työnantajaa, sillä oppimistehtävien sekä opinnäytetyön yhdistäminen omiin työtehtäviisi mahdollistaa oman työnantajaorganisaatiosi toimintojen kehittämisen.
Koska opinnot alkavat?
- Kevään yhteishaussa ja kesän polkuhaussa haussa olevat koulutukset alkavat elokuussa.
- Syksyn yhteishaussa ja syksyn polkuhaussa haettavat koulutukset alkavat tammikuussa.
Koulutuksen jälkeen
Koulutuksesta valmistut tradenomi (ylempi AMK) -tutkintoon. YAMK-tutkinto, eli ylempi ammattikorkeakoulututkinto, vastaa osaamistasoltaan yliopistossa suoritettavaa maisteritutkintoa ja antaa saman pätevyyden esimerkiksi julkiseen virkaan.
Valmistuttuasi olet kehittänyt työelämää opinnäytetyösi avulla, laajentanut verkostojasi niin kansallisesti kuin kansainvälisesti ja saanut työkalut omalla työuralla etenemiseen sekä oman asiantuntijuuden ja johtajuuden kehittämiseen.
Tutkinnon suoritettuasi voit toimia erilaisissa kansallisissa tai kansainvälisissä asiantuntija-, kehittämis- ja johtamistehtävissä yksityisellä tai julkisella sektorilla tai järjestöissä, esimerkiksi erityisasiantuntijana, toiminnanjohtajana, tutkijana, kehittämispäällikkönä tai suunnittelijana. Tutkinto antaa mahdollisuuden toimia myös opetustehtävissä, mikäli suoritat pedagogiset opinnot.
Työ & ura
Esimerkiksi näillä nimikkeillä koulutuksesta valmistuneita työskentelee:
muu erityisasiantuntija (terveydenhuolto)
erityisasiantuntija (johtaminen)
suunnittelija (kunnallishallinto)
SOTE-johtaja
Hae koulutukseen
Voit hakea tähän koulutukseen yhteishaussa tai avoimen AMK:n kautta polkuopintojen haussa.
Koulutus on mukana seuraavissa hauissa:
Hakuaika päättyy haun viimeisenä päivänä klo 15.00.
Hakulomakkeet Opintopolussa
Kuka voi hakea?
Voit hakea tähän YAMK-koulutukseen, jos sinulla on Suomessa tai ulkomailla suoritettu korkeakoulututkinto tai Suomessa suoritettu opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto.
Työkokemus: lisäksi tutkintokoulutukseen hakevalta edellytetään vähintään kaksi vuotta alan työkokemusta korkeakoulututkinnon suorittamisen jälkeen.
Katso tarkat valintaperusteet ja hakukelpoisuusvaatimukset ennen hakemista Opintopolusta.
Miten opiskelijat valitaan ja haku etenee?
Yhteishaku: katso hakuohjeet, valintaperusteet ja aikataulu.
- Tähän koulutukseen opiskelijat valitaan todistusvalinnan tai valintatehtävän perusteella.
Polkuopintojen haku: katso hakuohjeet, valintaperusteet ja aikataulu.
- Polkuopinnoissa valintatapana on joko arvonta tai motivaatiolomake. Tarkat tiedot löydät Opintopolusta koulutuksen tiedoista.
Kuinka monta opiskelijaa koulutukseen valitaan?
Löydät yhteishaun ja polkuopintojen haun opiskelupaikkojen määrän Opintopolusta koulutuksen tiedoista. Opiskelupaikkojen määrä vaihtelee vuosittain.
Kuinka paljon hakijoita on ollut aiemmin? Tutustu hakijatilastoihin.
Mikä on ylempi ammattikorkeakoulututkinto?
Ylempi ammattikorkeakoulututkinto eli YAMK-tutkinto on tarkoitettu jo työelämässä toimiville ammattilaisille, joilla on soveltuva AMK-tutkinto tai muu korkeakoulututkinto ja vähintään kaksi vuotta työkokemusta valmistumisen jälkeen. YAMK-tutkinto suoritetaan tyypillisesti töiden ohella 1,5–2 vuodessa. YAMK-tutkinto on ylempi korkeakoulututkinto, eli se on samantasoinen yliopiston maisteritutkinnon kanssa.
Miten polkuopinnoissa opiskelu eroaa tutkinto-opinnoista?
Polkuopinnot ovat vaihtoehtoinen reitti tutkintoon. Polkuopintojen kautta voit aloittaa tutkintoon kuuluvien opintojen opiskelun avoimen AMK:n opinto-oikeudella. Polkuopinnot koostuvat YAMK-tutkinnon ensimmäisen vuoden opinnoista (30 op), jotka suoritat samassa ryhmässä tutkinto-opiskelijoiden kanssa. Varsinainen opiskelu tai opintojen sisällöt eivät poikkea tutkinto-opinnoista.
Polkuopiskelijana et voi suorittaa YAMK-tutkintoa, mutta menestyksellä suoritettujen polkuopintojen jälkeen voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän erillishaussa. Tutkinto-opiskeluoikeuden saatuasi voit jatkaa opintoja saumattomasti valmistumiseen asti.
Polkuopintoihin on sama pohjakoulutusvaatimus kuin vastaavaan tutkintokoulutukseen on yhteishaussa. Yhteishaussa vaadittu vähintään kahden vuoden soveltuva työkokemus vaaditaan kuitenkin vasta, kun haet polkuopinnot suoritettuasi tutkinto-opiskeluoikeutta avoimen väylän erillishaussa.
Toisin kuin tutkinto-opinnot, polkuopinnot ovat maksullisia. Myös polkuopiskelijan eduissa on eroa tutkinto-opiskelijoihin. Lue lisää polkuopinnoista.
Kysy lisää
Hakemiseen liittyvät kysymykset: Hakijapalvelut
Polkuopintoihin liittyvät kysymykset: Avoin AMK
Koulutukseen ja opiskeluun liittyvät kysymykset:
Master School − luo tulevaisuutta
Koulutus on osa Turun AMK:n Master Schoolia ja sen Professional Excellence -koulutustarjontaa. Master School on tarkoitettu työelämässä pätevöityneille osaajille, jotka haluavat tehdä uuden siirron työurallaan. Master Schoolista valmistuu asiantuntijoita ja johtajia oman alansa kehittäjiksi ja työelämän uudistajiksi. Avaa ovet uudenlaiseen ammatilliseen urakehitykseen.