AMK-tutkinto

Musiikkipedagogi AMK

Viulisti ja pianisti konserttisalissa

Musiikillinen ilmaisu + pedagogiikka

Musiikin koulutuksessa jatkat soiton tai laulun opiskeluasi kohti musiikkialan ammattilaisuutta. Voit opiskella joko soiton-/laulunopettajaksi tai musiikin hahmotusaineiden opettajaksi. 

Oman pääinstrumentin ja sen pedagogiikan opinnot ovat opiskelusi tärkein osa. Sinulla on paljon aikaa päivittäiseen työskentelyyn oman instrumenttisi parissa. Viikoittaiset soitto-/laulutunnit, oma harjoittelu ja säännölliset esiintymiset vievät osaamistasi eteenpäin koko opintojen ajan. Erilaiset yhteissoitto- ja lauluopinnot (esim. kamarimusiikki, orkesteri, lied, ensemble-laulu, ooppera) jatkuvat myös koko opiskeluajan. Musiikkipedagogisissa opinnoissa opit oman instrumenttisi opettamisen taitoja ja pääset käytännössä harjoittelemaan opettamista ohjatussa opetusharjoittelussa.  

Opintojesi aikana sinulle muodostuu ammattimainen klassisen musiikin eri aikakausien musiikkityylit huomioiva työtapa, jonka avulla pääset korkeatasoiseen lopputulokseen. Taideakatemian monitaiteinen ympäristö antaa sinulle ainutlaatuiset mahdollisuudet osallistua erilaisiin taidealat yhdistäviin produktioihin. 

Jos sinulla on jo kokemusta musiikkialalla työskentelystä, mutta sinulta puuttuu korkeakoulututkinto, tutustu koulutuksen monimuotototeutukseen.

Mitä opinnot sisältävät?

Musiikillisen ilmaisun opinnot muodostavat pääosan tutkinnosta ja kattavat koko opiskeluajan. Niihin kuuluvat sekä opiskelijan oman pääinstrumentin sekä erilaisissa kokoonpanoissa suoritettavien orkesterisoiton, kamarimusiikin, vanhan musiikin, oopperan ja liedin opinnot.

Musiikillisen ilmaisun ja pedagogiikkaopintojen lisäksi opiskelua tukevat lukuisat esiintymistilaisuudet. Opintojen aikana opiskelijoille tarjotaan mahdollisuuksia solistiesiintymisiin sekä musiikin koulutuksen oman orkesterin solistina että vuosittain Turun filharmonisen orkesterin kanssa yhteistyössä järjestettävässä Nuorten solistien konsertissa.

Opiskelijamme ovat aloite- ja yhteistyökykyisiä, laaja-alaisesti taiteita arvostavia ja persoonallisia musiikkipedagogeja.

Koulutuksen jälkeen

Musiikkipedagogin tutkinto antaa kelpoisuuden musiikkioppilaitosten soiton- ja laulunopettajan tai musiikin hahmotusaineiden opettajan virkoihin tai toimiin. Opinnot antavat myös valmiudet toimia erilaisissa muusikon tehtävissä, esimerkiksi orkesterimuusikkona, säestäjänä, kuorolaulajana tai solistina.

Opintoihin sisältyvät 60 op:n laajuiset pedagogiset opinnot antavat opiskelijalle yleisen opettajan kelpoisuuden.

musiikki

esiintyminen

laulu

säveltäminen

pedagogiikka

Esimerkiksi näillä nimikkeillä koulutuksesta valmistuneita työskentelee:

musiikinopettaja

soitonopettaja

laulunopettaja

muusikko

Henkilöt musiikkiluokassa, yksi soittaa huilua, yksi viulua ja yksi haitaria.
Miten yhteishaku etenee?

Katso yhteishaun etenemisen aikataulut

Kuinka monta opiskelijaa koulutukseen valitaan?

Löydät yhteishaun opiskelupaikkojen määrän Opintopolusta koulutuksen tiedoista. Opiskelupaikkojen määrä vaihtelee vuosittain.

Kulttuurialan päivätoteutusten ensikertalaisuuskiintiö on 85 %, eli valtaosa aloituspaikoista varataan hakijoille, joilla ei ole vielä korkeakoulututkintoa tai aiempaa paikan vastaanottoa korkeakoulututkintoon. Kultuurialan monimuoto-opintoihin ei ole ensikertalaisuuskiintiötä.

Kuinka paljon hakijoita on ollut aiemmin? Tutustu hakijatilastoihin.

Koska opinnot alkavat?

Kevään yhteishaussa olevat koulutukset alkavat elokuussa. Tutustu uuden opiskelijan ohjeisiin.

Kysy lisää

Hakemiseen liittyvät kysymykset: Hakijapalvelut

Koulutukseen ja opiskeluun liittyvät kysymykset:

  • Eero Linjama

    Koulutus- ja tutkimuspäällikkö, Laatuasiantuntija
    +358 50 598 5251
    eero.linjama@turkuamk.fi

Selaa koulutuksia

Opiskelijat istuvat jäätelöllä Turun jokirannassa