Musiikkipedagogi AMK
Musiikin monimuotokoulutus on suunnattu sinulle, joka olet jo työskennellyt musiikkialalla. Voit opiskella joko soiton-/laulunopettajaksi tai musiikin hahmotusaineiden opettajaksi.
Musiikin monimuotokoulutuksessa opiskelijan aiemmasta työkokemuksesta ja koulutuksesta hyväksiluetaan vähintään 120 opintopistettä, siten koulutuksen suunniteltu kesto on 2 vuotta.
Tutkintonimike
Musiikkipedagogi (AMK)
Laajuus ja kesto
Toteutustapa
Paikka
Opetuskieli
Musiikillinen ilmaisu + pedagogiikka
Musiikin koulutuksen tavoitteena on kouluttaa soiton- / laulunopettajia tai musiikin hahmotusaineiden opettajia.
Opintoihin sisältyy soitto-/laulutunteja, itsenäistä työskentelyä ja säännöllisiä esiintymisiä. Erilaiset yhteissoitto- ja lauluopinnot kuten kamarimusiikki, orkesteri, lied, ensemble-laulu ja ooppera jatkuvat koko opiskeluajan. Pedagogiikka rakentuu opiskelijan oman instrumentin pedagogisista opinnoista ja opetusharjoittelusta sekä yleispedagogisista opinnoista.
Musiikin hahmotusaineiden opettajaksi opiskelevien opinnoissa erilaiset musiikin hahmotusaineet ja niiden pedagogiikka ovat opintojen pääsisältö.
Mitä opinnot sisältävät?
Musiikin monimuotokoulutus on suunnattu erityisesti musiikkialalla jo työskennelleille.
Opiskelijan kanssa laaditaan opintojen alussa henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, jossa otetaan huomioon aiemmin hankittu osaaminen ja sen laajentaminen ja kehittäminen. Kun aiempi osaaminen hyväksiluetaan osaksi tutkintoa, on mahdollista valmistua musiikkipedagogiksi kahdessa vuodessa. Jos sinulla ei vielä ole työkokemusta musiikkialalta, tutustu koulutuksen päivätoteutukseen.
Musiikillisen ilmaisun opinnot muodostavat pääosan tutkinnosta. Niihin kuuluvat sekä opiskelijan oman pääinstrumentin sekä erilaisissa kokoonpanoissa suoritettavien yhtyesoiton ja -laulun opinnot.
Musiikillisen ilmaisun rinnalla kulkevat musiikkipedagogiset opinnot. Opettajuuden perusteena ovat oma musiikkisuhde, soitto-/laulutaito, persoonallisuus, monipuolinen digitaalisten opetusteknologioiden hallinta sekä laaja-alainen pedagoginen näkemys. Pedagogisiin opintoihin kuuluvat koko opintoajan kestävät instrumenttipedagogiikkaopinnot tai musiikin perusteiden pedagogiikkaopinnot.
Koulutuksen jälkeen
Musiikkipedagogin tutkinto antaa kelpoisuuden musiikkioppilaitosten soiton- ja laulunopettajan tai musiikin hahmotusaineiden opettajan virkoihin tai toimiin. Opinnot antavat myös valmiudet toimia erilaisissa muusikon tehtävissä, esimerkiksi orkesterimuusikkona, säestäjänä, kuorolaulajana tai solistina.
Opintoihin sisältyvät 60 op:n laajuiset pedagogiset opinnot antavat opiskelijalle yleisen opettajan kelpoisuuden.
Näistä saat osaamista
musiikki
laulu
pedagogiikka
säveltäminen
esiintyminen
Työllistyminen
Esimerkiksi näillä nimikkeillä koulutuksesta valmistuneita työskentelee:
musiikinopettaja
soitonopettaja
laulunopettaja
muusikko
Hae koulutukseen
Voit hakea tähän koulutukseen yhteishaussa.
Koulutus on mukana seuraavissa hauissa:
Hakuaika päättyy haun viimeisenä päivänä klo 15.00.
Miten opiskelijat valitaan?
Tähän koulutukseen opiskelijat valitaan valintakokeen perusteella.
Hakulomake Opintopolussa
Miten yhteishaku etenee?
Kuinka monta opiskelijaa koulutukseen valitaan?
Löydät yhteishaun opiskelupaikkojen määrän Opintopolusta koulutuksen tiedoista. Opiskelupaikkojen määrä vaihtelee vuosittain.
Kulttuurialan päivätoteutusten ensikertalaisuuskiintiö on 85 %, eli valtaosa aloituspaikoista varataan hakijoille, joilla ei ole vielä korkeakoulututkintoa tai aiempaa paikan vastaanottoa korkeakoulututkintoon. Kultuurialan monimuoto-opintoihin ei ole ensikertalaisuuskiintiötä.
Kuinka paljon hakijoita on ollut aiemmin? Tutustu hakijatilastoihin.
Koska opinnot alkavat?
Kevään yhteishaussa olevat koulutukset alkavat elokuussa. Tutustu uuden opiskelijan ohjeisiin.
Musiikin koulutuksen opettajat
Musiikin koulutuksessa pääset opiskelemaan alan arvostettujen opettajien johdolla.
Taideakatemissa hyvät opiskelu- ja esitystilat
Näin meillä opiskellaan
Taideakatemiassa toimii musiikkipedagogikan harjoitusoppilaiden koulu, joka tarjoaa soiton ja laulun opetusta. Tulevat musiikkipedagogit opettavat harjoitusoppilaita osana opintojaan. Opiskelijoiden opetusta ohjaavat eri instrumenttien pedagogiikasta vastaavat Turun AMK:n opettajat. Monipuolista esiitymiskokemusta opiskelijat saavat Taideakatemian yleisötapahtumissa. Opiskelijoilla on esimerkiksi oma sinfoniaorkesteri Sigyn Sinfonietta. Yhteistyötä tehdään myös Turun Filharmonisen orkesterin kanssa.
Kysy lisää
Hakemiseen liittyvät kysymykset: Hakijapalvelut
Koulutukseen ja opiskeluun liittyvät kysymykset:
Tervetuloa Taideakatemiaan
Taideakatemia on kulttuurin ja taiteen ammattilaisten kouluttaja. Taideakatemiassa kohtaavat esittävien taiteiden, kuvataiteen, media-alan ja musiikin ammattilaiset. Opiskelijat pääsevät osaksi monitaiteista yhteisöä ja aktiivista kulttuurikaupunkia. Korkeatasoiset koulutukset tarjoavat hyvät työllistymismahdollisuudet ja omannäköisen työuran.
Uudelle opiskelijalle
Tervetuloa opiskelijaksi, hienoa saada sinut osaksi yhteisöämme.
Uuden opiskelijan oppaasta löydät ohjeet opintojen aloitukseen ja tarkempaa tietoa ensimmäisistä koulupäivistä. Nähdään kampuksilla ja verkossa!
Opiskelijakaupunkina Turku
Turku on todellinen opiskelijakaupunki, jo vuodesta 1640. Kaupungissa on yhteensä on 40 000 korkeakouluopiskelijaa. Turussa kaikki on lähellä ja arki sujuu. Turkulaisista korkeakouluopiskelijoista 98 % suosittelee Turkua opiskelupaikkana.