Master School – YAMK-tutkinto

Musiikkipedagogi

Oletko musiikkialan ammattilainen, joka haluaa kehittää muusikon ja pedagogin ammattitaitoa sekä laajentaa ansaintamahdollisuuksia? Musiikkipedagogi (ylempi AMK) -koulutuksesta valmistuneet musiikkialan ammattilaiset toimivat vaativissa opetus-, johtamis- ja kehittämistehtävissä eri koulutusasteilla tai monitaiteisissa verkostoissa. Koulutus on osa Master Schoolia, jossa opiskelet ylemmän korkeakoulututkinnon joustavasti työn ohessa.

Henkilö soittaa pianoa

Miksi valita tämä koulutus?

Musiikkipedagogi (ylempi AMK) -koulutus on tarkoitettu alemman korkeakoulututkinnon suorittaneille musiikkialan ammattilaisille, jotka haluavat kehittää muusikon ja pedagogin ammattitaitoaan sekä laajentaa ansaintamahdollisuuksiaan. Koulutuksesta valmistuttuasi pystyt vastaamaan muuttuvan työelämän tarpeisiin, hallitset ajanmukaiset pedagogiset ja tekniset ratkaisut ja toimintatavat, kykenet toimimaan luovasti erilaisissa työyhteisöissä ja verkostoissa sekä kehityt yrittäjänä ja oppilaitosten kehitysprosessien vetäjänä.

Opinnoissa painotetaan yhteisöllisiä ja verkostoja hyödyntäviä työskentelytapoja. Verkostoissa toimiva musiikkialan ammattilainen on tämän päivän työelämään orientoitunut aktiivinen toimija, joka pystyy osallistumaan myös taiteidenvälisiin sekä moniammatillisiin tiimeihin ja koordinoimaan niitä.

Please note, the official language of instruction is Finnish, but the studies can be conducted also in English. Read more

Opintojen sisältö

Musiikkipedagogi (ylempi AMK) -koulutuksen laajuus on 60 opintopistettä ja se on suunniteltu suoritettavaksi 1,5 vuodessa. Opintosuunnitelma on joustava, ja lyhimmillään opinnot on mahdollista tehdä yhdessä vuodessa kokopäiväisenä opiskeluna.

Koulutuksen tavoitteita voi lähestyä musiikkipedagogin taiteellista, pedagogista tai monialaista kehittämistä painottaen. Koulutuksen sisältö laaditaan opiskelijan henkilökohtaisten oppimistavoitteiden mukaiseksi koulutuksen oppimissuunnitelman antamissa raameissa. Opintojen tarkoituksena on rakentaa opiskelijalle välineitä oman asiantuntijuuden ja ammattiprofiilin kehittämiseen, opinnäytetyöhön liittyvän kehittämistyön toteuttamiseen sekä työhyvinvoinnin rakentamiseen. Opintojen rakenne:

Tulevaisuuden tekijät 10 op

  • Tulevaisuuden toimintaympäristöt 5 op
  • Musiikkipedagogin digitaidot hybridityössä 5 op

Musiikkipedagogiikka 10 op

  • Musiikkipedagogiikka 1, 5 op
  • Musiikkipedagogiikka 2, 5 op

Opinnäytetyö 30 op

  • Kehittämistyön menetelmät ja suunnittelu 5 op
  • Opinnäytetyön toteutus ja raportointi 25 op

Vapaasti valittavat opinnot 10 op

Tutkinnon ydinosaaminen muodostuu kaikille yhteisistä opinnoista (Tulevaisuuden tekijät 10 op) sekä opiskelijan ammattiosaamista syventävistä opinnoista (Musiikkipedagogiikka 10 op). Musiikkipedagogiikka-moduulin sisältöjä voivat olla opinnäytetyön kehittämistehtävään sopien esimerkiksi

  • kamarimusiikkipedagogiikka,
  • toimiminen äänenjohtajana tai konserttimestarina,
  • verkkopedagogiikka,
  • toimiminen muusikkona sairaala- ja hoivayhteisöissä
  • erikoistuminen verkkotyöskentelyyn esiintyjänä ja opettajana tai
  • oman yrityksen ja yrittäjäprofiilin rakentaminen.

Vapaasti valittavissa opinnoissa opiskelija laajentaa osaamistaan itselleen tarpeellisilla alueilla ja mielekkäillä tavoilla.

Keskeinen osa Master-tutkintoa on 30 opintopisteen laajuinen opinnäytetyö, joka käynnistyy heti opintojen alussa, ja se läpäisee koko opintoajan. Opinnäytetyön tavoitteena on rakentaa opiskelijan ammattitaitoa hänen omista tarpeistaan lähtien tai vastata toimeksiantajan tai muun tahon tarpeeseen. Opinnäytetyö muotoutuu opiskelijan oppimissuunnitelman tavoitteiden mukaisesti taiteellisesta, pedagogisesta, toiminnallisesta sekä tutkivasta sisällöstä.

Opintojen toteutus – onko mahdollista opiskella työn ohella?

Turun AMK:n Master Schoolin koulutukset on suunniteltu niin, että niissä on mahdollista opiskella joustavasti työn ohessa. Opiskelu on käytännönläheistä ja perinteistä luentopainotteista opiskelua on vähän. Oppiminen tapahtuu erilaisten oppimis- ja kehittämistehtävien kautta. Lähiopetusta on keskimäärin kahtena arkipäivänä kuukaudessa päiväaikaan.

Lähitapaamisten lisäksi opiskelu koostuu verkko-opinnoista, itsenäisestä työskentelystä ja erilaisista ryhmä- ja projektitöistä.

Koska opinnot alkavat?
  • Kevään yhteishaussa ja kesän polkuopintohaussa haussa olevat koulutukset alkavat elokuussa.
  • Syksyn yhteishaussa ja syksyn polkuopintohaussa haettavat koulutukset alkavat tammikuussa.

Tarkemmat ohjeet löydät uuden opiskelijan oppaasta.

Koulutuksen jälkeen

Ylempi AMK -tutkinto vahvistaa mahdollisuuksia hakeutua haastavampiin työtehtäviin ja antaa varmuutta verkostoissa toimimiseen. Tutkimukset osoittavat, että suoritetulla YAMK-tutkinnolla on vaikutusta urien ja työnkuvien kehitykseen. 

Musiikkipedagogi (ylempi AMK) -tutkinnon suorittaneet henkilöt voivat sijoittua laaja-alaisesti musiikkialan vaativiin opetus-, johtamis- ja kehittämistehtäviin eri koulutusasteille sekä voivat toimia yrittäjinä, myös kansainvälisesti. Kun pedagogiset opinnot on suoritettu, tehtävänimikkeitä voivat olla esimerkiksi

  • verkkotyöskentelyyn erikoistunut esiintyvä taiteilija tai verkkopedagogi
  • musiikkioppilaitoksen, konservatorion tai ammattikorkeakoulun opettaja tai lehtori
  • musiikkioppilaitoksen tai konservatorion rehtori (lisäksi vaaditaan opetushallinnon opinnot tai tuntemus)
  • vapaan sivistystyön opettaja tai suunnittelijaopettaja
  • projektipäällikkö, koordinaattori tai yrittäjä.

musiikkipedagogiikka

verkkopedagogiikka

taiteellinen kehittäminen

monitaiteinen kehittäminen

verkostot

Esimerkiksi näillä nimikkeillä koulutuksesta valmistuneita työskentelee:

opettaja

lehtori

rehtori

projektipäällikkö

yrittäjä

koordinaattori

taiteilija

Kuka voi hakea?

Voit hakea koulutukseen, jos sinulla on soveltuva musiikkialan Suomessa tai ulkomailla suoritettu korkeakoulututkinto tai Suomessa suoritettu ammatillisen korkea-asteen tai opistoasteen tutkinto. 

Työkokemus: lisäksi edellytetään kahden vuoden työkokemusta alan työelämästä, yrittäjyydestä tai taiteellisesta työskentelystä tutkinnon valmistumisen jälkeen. 

Katso tarkat valintaperusteet ja hakukelpoisuusvaatimukset ennen hakemista Opintopolusta.

Miten opiskelijat valitaan ja yhteishaku etenee?

Yhteishaku: katso hakuohjeet, valintaperusteet ja aikataulu.

  • Tähän koulutukseen opiskelijat valitaan ennakkotehtävän ja valintahaastattelun perusteella.
Kuinka monta opiskelijaa koulutukseen valitaan?

Löydät yhteishaun opiskelupaikkojen määrän Opintopolusta koulutuksen tiedoista. Opiskelupaikkojen määrä vaihtelee vuosittain.

Kuinka paljon hakijoita on ollut aiemmin? Tutustu hakijatilastoihin.

Mikä on ylempi ammattikorkeakoulututkinto?

Ylempi ammattikorkeakoulututkinto eli YAMK-tutkinto on tarkoitettu jo työelämässä toimiville ammattilaisille, joilla on soveltuva AMK-tutkinto tai muu korkeakoulututkinto ja vähintään kaksi vuotta työkokemusta valmistumisen jälkeen. YAMK-tutkinto suoritetaan tyypillisesti töiden ohella 1,5–2 vuodessa. YAMK-tutkinto on ylempi korkeakoulututkinto, eli se on samantasoinen yliopiston maisterin tutkinnon kanssa.

Monialaisia verkostoja

Turun AMK:n Taideakatemia on monialainen ja monitaiteinen yhteisö, jossa verkostomainen yhteistyö eri toimijoiden kanssa on olennainen osa toimintaa. Muiden alojen ammattilaisia kohtaat Master Schoolissa, joka kokoaa yhteen tekniikan, liiketalouden, sosiaali- ja terveysalan sekä kulttuurialan YAMK-opiskelijat. Saat myös käyttöösi Turun AMK:n kansainvälisen maisteritason korkeakouluverkoston, joka mahdollistaa kansainvälistymisen opintojen aikana. 

Kysy lisää

Hakemiseen liittyvät kysymykset: Hakijapalvelut

Koulutukseen ja opiskeluun liittyvät kysymykset:

  • Timo Korhonen

    Yliopettaja
    +358 50 598 5250
    timo.korhonen@turkuamk.fi