Liiketoiminta ja logistiikka, tradenomi AMK
Liiketoiminnan ja logistiikan koulutuksesta valmistuva tradenomi on sekä logistiikan että liiketoiminnan osaaja.
Monimuotokoulutuksessa opiskelet tradenomitutkinnon joustavasti, myös työn ohessa.
Tutkintonimike
Tradenomi (AMK)
Laajuus ja kesto
Toteutustapa
Paikka
Opetuskieli
Liiketoiminnan ja logistiikan osaajia
Hyvin hoidettu logistiikka on yksi yrityksen menestyksen avaintekijöistä. Logistiikan tärkeimmät osa-alueet ovat hankinnat, kuljetukset ja varastointi sekä näiden toimintojen yhteensovittaminen ja ohjaus tietotekniikkaa hyödyntäen.
Liiketoiminnan ja logistiikan tradenomit työskentelevät erilaisten yritysten ja organisaatioiden asiantuntija- ja kehittämistehtävissä. Asiantuntijuus, asiakaslähtöisyys ja yhteistyökyky ovat tradenomin työssä keskeisiä ominaisuuksia, joita opinnot vahvistavat.
Millaista opiskelu on?
Monimuotokoulutuksessa voit opiskella joustavasti myös kokopäivätyön ohessa. Suuri osa opinnoista tehdään itsenäisenä etäopiskeluna, jossa hyödynnetään sähköisiä oppimisalustoja oppimisen tukena. Itsenäistä etäopiskelua rytmittää kontaktiopetus. Kontaktiopetusta on lähiopetuksena kampuksella ja etäyhteydellä keskimäärin kahtena iltana viikossa.
Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen oppimissuunnitelma opintojen alkuvaiheessa. Henkilökohtaisessa oppimissuunnitelmassa huomioidaan koulutukseen soveltuvaa aiemmin hankittua osaamista, jota voidaan hyväksilukea tutkintoon.
Mitä opinnot sisältävät?
Tradenomi (AMK) -tutkinnon laajuus on 210 opintopistettä ja suunniteltu kesto 3,5 vuotta. Opinnot sisältävät kaikille yhteisiä ja valinnaisia opintoja, harjoittelua ja opinnäytetyön.
Liiketoiminnan ja logistiikan monimuotokoulutuksessa opiskelet ensimmäisenä lukuvuotena liiketaloutta ja logistiikkaa. Toisena ja kolmantena lukuvuotena voit valita, syvennätkö osaamistasi logistiikassa vai liiketoimintaprosessien kehittämisessä.
Opintosi rakentuvat moduuleista, joiden kautta voit valita monipuolisen yhdistelmän aihealueita oman mielenkiintosi ja urasuunnitelmasi mukaan. Voit erikoistua opinnoissasi seuraaviin painotuksiin ja niiden yhdistelmiin:
- Hankinnat ja hankintojen kehittäminen
- Kuljetustoiminta
- Lähiesihenkilötyö
- Liiketoiminnan kehittäminen
- Informaatiologistiikka
- Toiminnanohjausjärjestelmät (SAP, ERP)
Koulutuksen jälkeen
Logistiikkatradenomit työllistyvät hyvin monenlaisiin tehtäviin sekä teollisuuden, kaupan ja logistiikkapalveluyritysten että julkisyhteisöjen logistiikkatoiminnoissa. Tutkinto yhdistettynä työkokemukseen antaa hyvät mahdollisuudet edetä uralla johtotehtäviin tai perustaa oman yrityksen.
Näistä saat osaamista
logistiikka
liiketoiminta
hankinnat
esihenkilötyö
informaatiologistiikka
toiminnanohjaus
kuljetukset
Työllistyminen
Esimerkiksi näillä nimikkeillä koulutuksesta valmistuneita työskentelee:
ostaja
ajojärjestelijä
kuljetussuunnittelija
varastopäällikkö
terminaalivastaava
Supply Chain Manager
laatuvastaava
asiakasvastaava
Hae koulutukseen
Voit hakea tähän koulutukseen yhteishaussa tai avoimen AMK:n kautta polkuopintojen haussa.
Seuraava hakuaika koulutukseen ei ole tiedossa.
Hakulomakkeet Opintopolussa
Miten opiskelijat valitaan ja haku etenee?
Yhteishaku: katso hakuohjeet, valintaperusteet ja aikataulu.
- Tähän koulutukseen opiskelijat valitaan todistusvalinnan tai AMK-valintakokeen perusteella.
Polkuopintojen haku: katso hakuohjeet, valintaperusteet ja aikataulu.
- Polkuopinnoissa valintatapana on joko arvonta, motivaatiolomake tai valintakurssi. Tarkat tiedot löydät Opintopolusta.
Kuinka monta opiskelijaa koulutukseen valitaan?
Löydät yhteishaun ja polkuopintohaun haussa olevien opiskelupaikkojen määrän Opintopolusta koulutuksen tiedoista. Opiskelupaikkojen määrä vaihtelee vuosittain.
Tämän AMK-koulutuksen ensikertalaisuuskiintiö on 90 %, eli valtaosa aloituspaikoista varataan yhteishaussa hakijoille, joilla ei ole vielä korkeakoulututkintoa tai aiempaa paikan vastaanottoa korkeakoulututkintoon.
Polkuopintojen haussa ei ole ensikertalaisuuskiintiötä, eli tämä haku kannattaa huomioida erityisesti, jos olet jo aiemmin ottanut vastaan opiskelupaikan korkeakoulusta.
Kuinka paljon hakijoita on ollut aiemmin? Tutustu hakijatilastoihin.
Miten polkuopinnoissa opiskelu eroaa tutkinto-opinnoista?
Polkuopinnot ovat vaihtoehtoinen reitti tutkintoon. Polkuopintojen kautta voit aloittaa tutkintoon kuuluvien opintojen opiskelun avoimen AMK:n opinto-oikeudella. Polkuopinnot koostuvat AMK-tutkinnon ensimmäisen vuoden opinnoista (60 op), jotka suoritat samassa ryhmässä tutkinto-opiskelijoiden kanssa, osana opiskelijayhteisöä. Varsinainen opiskelu tai opintojen sisällöt eivät poikkea tutkinto-opinnoista.
Polkuopiskelijana et voi suorittaa AMK-tutkintoa, mutta menestyksellä suoritettujen polkuopintojen jälkeen voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän erillishaussa. Tutkinto-opiskeluoikeuden saatuasi voit jatkaa opintoja saumattomasti valmistumiseen asti.
Toisin kuin tutkinto-opinnot, polkuopinnot ovat maksullisia. Myös polkuopiskelijan eduissa on eroa tutkinto-opiskelijoihin. Lue lisää polkuopinnoista.
Voinko opiskella työn ohella?
Monimuotokoulutukset ja verkko-opinnot on suunniteltu töiden ohessa opiskeltaviksi. Lähiopetusta kampuksella tai etätapaamisia verkossa on useimmiten 1 – 2 päivänä viikossa. Opintoihin kuuluu lisäksi harjoittelua, joka on pääsääntöisesti kokopäiväistä työtä. Lähiopetuksen, etätapaamisten ja harjoittelujaksojen aikataulutus, kesto ja toteutustavat vaihtelevat koulutuksittain.
Päiväkoulutuksissa opetusta on pääsääntöisesti arkisin, päiväaikaan. Kokoaikainen työskentely opintojen ohessa on siis päiväkoulutuksissa usein mahdotonta. Monet opiskelijat tekevät kuitenkin opintojen ohessa keikka-, ilta- tai viikonlopputöitä.
On hyvä muistaa, että opiskelu vaatii aikaa ja työtä. Kaikki koulutukset sisältävät kontaktiopetuksen lisäksi mm. itsenäistä ja ryhmätyöskentelyä, jota ei ole aikataulutettu lukujärjestykseen. Työnteon mahdollisuuksia kannattaakin pohtia suhteessa omiin voimavaroihin. Erityisesti päiväkoulutuksissa voi olla suositeltavaa aloittaa opinnot ensin, ja tarkastella sitten, riittääkö oma aika ja jaksaminen työntekoon opintojen ohella. Jos saat Kelan opintotukea tai muuta etuutta opintojen aikana, voi etuuden saamiseen liittyä tulorajoja tai muita työntekoa rajoittavia ehtoja
Voinko hyväksilukea aiempia opintoja?
Tutkintoon voidaan hyväksilukea aiemmin suoritettuja opintoja tai osaamista, mikäli ne vastaavat koulutuksen oppimissuunnitelman tavoitteita ja sisältöjä. Hyväksilukemisesta käytetään termiä “aiemmin tai muualla hankitun osaamisen tunnistaminen” eli AHOT.
Hyväksiluvut käsitellään aina tapauskohtaisesti. Saat tarkempia ohjeita hyväksiluvuista koulutuksen alkaessa.
Koska opinnot alkavat?
Kevään yhteishaussa ja kesän polkuhaussa haussa olevat koulutukset alkavat elokuussa.
Syksyn yhteishaussa ja syksyn polkuhaussa haettavat koulutukset alkavat tammikuussa.
Kysy lisää
Hakemiseen liittyvät kysymykset: Hakijapalvelut
Polkuopintoihin liittyvät kysymykset: Avoin AMK
Koulutukseen ja opiskeluun liittyvät kysymykset:
Saitko opiskelupaikan?
Tervetuloa opiskelijaksi Turun AMK:iin! Hienoa saada sinut osaksi yhteisöämme.
Uuden opiskelijan oppaasta löydät ohjeet opintojen aloitukseen ja tarkempaa tietoa ensimmäisistä koulupäivistä. Nähdään kampuksilla ja verkossa!
Opiskelijakaupunkina Turku
Turku on todellinen opiskelijakaupunki, jo vuodesta 1640. Kaupungissa on yhteensä on 40 000 korkeakouluopiskelijaa. Turussa kaikki on lähellä ja arki sujuu. Turkulaisista korkeakouluopiskelijoista 98 % suosittelee Turkua opiskelupaikkana.