Liiketalous, tradenomi AMK
Liiketalouden tradenomikoulutuksesta valmistuu monipuolisia liiketoimintaosaajia ja työelämän kehittäjiä. Tradenomina (AMK) voit työllistyä erilaisiin liiketalouden asiantuntija-, kehittämis-, johto- ja esimiestehtäviin tai yrittäjäksi.
Monimuotokoulutuksessa opiskelet joustavasti, myös työn ohessa, Turussa tai Salossa.
Tutkintonimike
Tradenomi (AMK)
Laajuus ja kesto
Seuraava haku
Toteutustapa
Paikka
Opetuskieli
Tradenomiksi työn ohessa
Liiketalouden monimuotokoulutus on suunnattu useamman vuoden työkokemuksen omaaville, jotka haluavat kehittyä työssään tai etsivät uusia uramahdollisuuksia.
Tutkinnon ydinosaamisen muodostavat yritysten ja organisaatioiden toiminta ja sen kehittäminen. Opinnoissa korostuvat lisäksi asiakas-, talous-, työyhteisö- ja kansainvälisyysosaaminen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta.
Monimuotokoulutuksessa opinnot sisältävät lähijaksoja sekä etäopiskelua. Lähipäiviä on keskimäärin kaksi kuukaudessa (arkisin klo 8-18 välillä). Lähipäiviin edellytetään osallistumista.
- Tammikuussa 2025 alkavan Salon koulutuksen lähipäivät ovat maanantai ja tiistai.
- Syksyllä 2025 alkavan Turun koulutuksen lähipäivät ovat torstai ja perjantai.
Suurin osa opinnoista tehdään etäopiskeluna. Itsenäisen työskentelyn lisäksi opintoihin saattaa kuulua pienryhmätapaamisia myös ilta- tai viikonloppuaikaan.
Mitä opinnot sisältävät?
Tradenomin tutkinto koostuu ydin- ja laajentavan osaamisen opinnoista, harjoittelusta sekä opinnäytetyöstä. Tutkinto pyritään rakentamaan henkilökohtaisten tarpeidesi mukaiseksi.
Opintojen alkuvaiheessa perehdyt liiketoiminnan perusteisiin ja alalla tarvittaviin viestintä- ja kielitaitoihin sekä verkostomaisen toiminnan edellyttämiin valmiuksiin. Opintojen edetessä syvennyt liiketalouden keskeisiin osaamisalueisiin sekä valitsemasi osaamispolun opintoihin.
Tutkintoon sisältyvän harjoittelun, vapaasti valittavien opintojen sekä opinnäytetyön tavoitteena on tukea ja täydentää henkilökohtaista oppimissuunnitelmaasi ja syventää ammattitaitoa valitsemaasi suuntaan.
Osaamispolut
Salon ja Turun koulutuksissa on tarjolla eri osaamispolkuvaihtoehdot, ja jokaiseen haetaan erikseen.
Myynti ja markkinointi (Salo)
Osaamispolku tarjoaa sinulle hyvät valmiudet erilaisiin myynnin ja markkinoinnin tehtäviin. Opinnoissa painotetaan asiakaslähtöisyyttä, ratkaisuhakuisuutta sekä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja. Opintojen teemoja ovat mm. asiakaskeskeinen myynti, verkkokauppaosaaminen ja sisältömarkkinointi.
Liiketoiminnan kehittäminen (Turku)
Liiketoiminnan kehittämisen osaamispolussa perehdytään liiketoiminnan, erityisesti palveluliiketoiminnan kehittämiseen ja palvelutuotteiden kehittämisen menetelmiin. Opinnot antavat valmiuksia kehittää asiakaslähtöisiä prosesseja ja toimintamalleja. Opiskelijan omat kehittämistehtävät ovat keskeisessä asemassa liiketoiminnan kehittämisen osaamispolussa.
Taloushallinto (Turku)
Taloushallinnon osaamispolun opinnot antavat valmiuksia monipuolisiin taloushallinnon tehtäviin yrityksissä ja yhteisöissä. Opinnot on suunniteltu siten, että ne tukevat myös KLT-tutkinnon suorittamista.
Mihin tradenomit työllistyvät?
Valmistuneet tradenomit sijoittuvat monipuolisesti Suomeen tai ulkomaille erilaisiin asiantuntija- ja esihenkilötehtäviin
- yrityksiin
- kuntasektorille
- valtion virastoihin ja laitoksiin
- ns. kolmannelle sektorille eli yhdistyksiin ja järjestöihin.
Turun AMK:sta valmistuneista liiketalouden tradenomeista lähes 90 % oli vakituisessa työssä tai yrittäjänä viisi vuotta valmistumisen jälkeen. Heistä 73 % työskenteli koulutustaan vastaavalla alalla. (Lähde: Uraseurantakyselyt 2021 – 2023.)
Töissä.fi -sivusto kokoaa yhteen kaikkien ammattikorkeakouluista valmistuneiden uraseurantakyselyn tuloksia. Tutustu liiketalouden tradenomien erilaisiin tehtävänimikkeisiin ja työnkuviin:
Näistä saat osaamista
Liiketoimintamallit
Työyhteisötaidot
Yrittäjyys
Digitaalinen liiketoiminta
Myyntityö
Tuotekehitys
Taloushallinto
Hae koulutukseen
Voit hakea tähän koulutukseen yhteishaussa tai avoimen AMK:n kautta polkuhaussa.
Koulutus on mukana seuraavissa hauissa:
Hakuaika päättyy haun viimeisenä päivänä klo 15.00.
Hakulomakkeet opintopolussa
Turun koulutukseen haetaan keväällä ja kesällä:
Salon koulutukseen haetaan syksyllä:
Miten opiskelijat valitaan ja haku etenee?
Yhteishaku: katso hakuohjeet, valintaperusteet ja aikataulu.
- Tähän koulutukseen opiskelijat valitaan todistusvalinnan tai AMK-valintakokeen perusteella.
Polkuopintojen haku: katso hakuohjeet, valintaperusteet ja aikataulu.
- Polkuopinnoissa valintatapana on joko arvonta, motivaatiolomake tai valintakurssi. Tarkat tiedot löydät Opintopolusta.
Kuinka monta opiskelijaa koulutukseen valitaan?
Löydät yhteishaun ja polkuopintohaun haussa olevien opiskelupaikkojen määrän Opintopolusta koulutuksen tiedoista. Opiskelupaikkojen määrä vaihtelee vuosittain.
Tämän AMK-koulutuksen ensikertalaisuuskiintiö on 90 %, eli valtaosa aloituspaikoista varataan yhteishaussa hakijoille, joilla ei ole vielä korkeakoulututkintoa tai aiempaa paikan vastaanottoa korkeakoulututkintoon.
Polkuopintojen haussa ei ole ensikertalaisuuskiintiötä, eli tämä haku kannattaa huomioida erityisesti, jos olet jo aiemmin ottanut vastaan opiskelupaikan korkeakoulusta.
Kuinka paljon hakijoita on ollut aiemmin? Tutustu hakijatilastoihin.
Miten polkuopinnoissa opiskelu eroaa tutkinto-opinnoista?
Polkuopinnot ovat vaihtoehtoinen reitti tutkintoon. Polkuopintojen kautta voit aloittaa tutkintoon kuuluvien opintojen opiskelun avoimen AMK:n opinto-oikeudella. Polkuopinnot koostuvat AMK-tutkinnon ensimmäisen vuoden opinnoista (60 op), jotka suoritat samassa ryhmässä tutkinto-opiskelijoiden kanssa, osana opiskelijayhteisöä. Varsinainen opiskelu tai opintojen sisällöt eivät poikkea tutkinto-opinnoista.
Polkuopiskelijana et voi suorittaa AMK-tutkintoa, mutta menestyksellä suoritettujen polkuopintojen jälkeen voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän erillishaussa. Tutkinto-opiskeluoikeuden saatuasi voit jatkaa opintoja saumattomasti valmistumiseen asti.
Toisin kuin tutkinto-opinnot, polkuopinnot ovat maksullisia. Myös polkuopiskelijan eduissa on eroa tutkinto-opiskelijoihin. Lue lisää polkuopinnoista.
Voinko opiskella työn ohella?
Monimuotokoulutukset ja verkko-opinnot on suunniteltu töiden ohessa opiskeltaviksi. Lähiopetusta kampuksella tai etätapaamisia verkossa on useimmiten 1 – 2 päivänä viikossa. Opintoihin kuuluu lisäksi harjoittelua, joka on pääsääntöisesti kokopäiväistä työtä. Lähiopetuksen, etätapaamisten ja harjoittelujaksojen aikataulutus, kesto ja toteutustavat vaihtelevat koulutuksittain.
Päiväkoulutuksissa opetusta on pääsääntöisesti arkisin, päiväaikaan. Kokoaikainen työskentely opintojen ohessa on siis päiväkoulutuksissa usein mahdotonta. Monet opiskelijat tekevät kuitenkin opintojen ohessa keikka-, ilta- tai viikonlopputöitä.
On hyvä muistaa, että opiskelu vaatii aikaa ja työtä. Kaikki koulutukset sisältävät kontaktiopetuksen lisäksi mm. itsenäistä ja ryhmätyöskentelyä, jota ei ole aikataulutettu lukujärjestykseen. Työnteon mahdollisuuksia kannattaakin pohtia suhteessa omiin voimavaroihin. Erityisesti päiväkoulutuksissa voi olla suositeltavaa aloittaa opinnot ensin, ja tarkastella sitten, riittääkö oma aika ja jaksaminen työntekoon opintojen ohella. Jos saat Kelan opintotukea tai muuta etuutta opintojen aikana, voi etuuden saamiseen liittyä tulorajoja tai muita työntekoa rajoittavia ehtoja
Voinko hyväksilukea aiempia opintoja?
Tutkintoon voidaan hyväksilukea aiemmin suoritettuja opintoja tai osaamista, mikäli ne vastaavat koulutuksen oppimissuunnitelman tavoitteita ja sisältöjä. Hyväksilukemisesta käytetään termiä “aiemmin tai muualla hankitun osaamisen tunnistaminen” eli AHOT.
Hyväksiluvut käsitellään aina tapauskohtaisesti. Saat tarkempia ohjeita hyväksiluvuista koulutuksen alkaessa.
Koska opinnot alkavat?
Kevään yhteishaussa ja kesän polkuopintohaussa haussa olevat koulutukset alkavat elokuussa.
Syksyn yhteishaussa ja syksyn polkuopintohaussa haettavat koulutukset alkavat tammikuussa.
Avoimen väylän haku, siirtohaku ja muut haut koulutukseen
Voit hakeutua meille opiskelemaan yhteishaun ja polkuopintojen haun lisäksi myös muissa hauissa. Huomaathan, että kaikki koulutukset eivät ole mukana kaikissa hakutavoissa.
Avoimen väylän haussa voit hakea tutkinto-opiskelijaksi suoritettuasi opintoja avoimessa AMK:ssa esimerkiksi polkuopintoina.
- Tarkista avoimen väylän haussa mukana olevat koulutukset hakuohjeista.
- Jos tämä koulutus on mukana haussa, löydät hakulomakkeen samasta Opintopolkulinkistä kuin yhteishaun lomakkeen.
Siirtohaussa voit hakea siirtoa toisesta suomalaisesta korkeakoulusta Turun AMK:iin, tai siirtyä opiskelemaan AMK-tutkinnosta toiseen Turun AMK:n sisällä.
- Katso tarkemmat ohjeet siirtohakuun.
- Jos tämä koulutus on mukana haussa, löydät hakulomakkeen samasta Opintopolkulinkistä kuin yhteishaun lomakkeen.
Muita hakuja koulutuksiimme ovat esimerkiksi haku valmentavan koulutuksen tai väyläopintojen perusteella.
- Tutustu muihin hakuihin ja niissä tarjolla oleviin koulutuksiin hakuohjeissa.
Jos opintosi ovat jääneet kesken, voit hakea opiskeluoikeutta Turun AMK:iin ja suorittaa opintosi loppuun.
- Katso tarkemmat ohjeet opiskeluoikeuden uudelleen hakemiseen.
Kysy lisää
Hakemiseen liittyvät kysymykset: Hakijapalvelut
Polkuopintoihin liittyvät kysymykset: Avoin AMK
Koulutukseen ja opiskeluun liittyvät kysymykset:
-
Alumni
Veturinkuljettajasta tradenomiksi – ”Koulutus tarjoaa hyvät mahdollisuudet tehdä monenlaisia töitä”
Jonna Rajala kouluttautui tradenomiksi monimuoto-opintojen kautta oltuaan pitkään veturinkuljettajana VR:llä. Hän pusersi opinnot kasaan pikavauhtia opintovapaan aikana.…
Opiskelijakaupunkina Turku
Turku on todellinen opiskelijakaupunki, jo vuodesta 1640. Kaupungissa on yhteensä on 40 000 korkeakouluopiskelijaa. Turussa kaikki on lähellä ja arki sujuu. Turkulaisista korkeakouluopiskelijoista 98 % suosittelee Turkua opiskelupaikkana.
Opiskelijakaupunkina Salo
Sujuvaa arkea Salossa. Asuminen on väljää ja elinkustannukset edullisemmat. Turun AMK toimii osana Salo IoT Campusta.