Kuvataiteilija AMK
Kuvataiteen koulutus antaa sinulle vahvan pohjan monipuoliseen ja luovaan uraan.
Monimuotokoulutus sopii sinulle, joka toimit jo ammattimaisesti kuva- tai valokuvataiteilijana, mutta kaipaat alan korkeakoulututkintoa. Monimuoto-opinnoissa keskitytään perustaitojen ja -tietojen sijaan syvempään taiteelliseen työskentelyyn. Edellytämmekin hakijoilta kokemusta kuva- tai valokuvataiteilijan aiemmasta taiteellisesta toiminnasta. Hyväksiluemme aiemman osaamisesi osaksi tutkintoa, joten sinun on mahdollista valmistua kuvataitelijaksi alle kahdessa vuodessa.
Tutkintonimike
Kuvataiteilija (AMK)
Laajuus ja kesto
Toteutustapa
Paikka
Opetuskieli
Kuvataide + oma ilmaisu
Kuvataiteen opiskelu on käytännönläheistä työpajatyöskentelyä, taiteellisia projekteja ja ammattikäytänteiden harjoittelua. Opiskelijat kehittävät omaa ilmaisuaan ja oppivat nykytaiteen toimintatapoja. Käytännön työn lisäksi teoriaopinnoissa harjoitetaan katsomista ja kriittistä ajattelua. Palautekeskusteluissa opiskelijat analysoivat ja arvioivat omaa oppimistaan ja kehitystään.
Kuvataiteen koulutuksella on lukuisia alueellisia, kansallisia ja kansainvälisiä yhteistyökumppaneita. Opintoihin voi sisältyä alueellisia ja kansainvälisiä projekteja, erilaisia työelämäprojekteja ja opiskelijan omaa taiteellista toimintaa oppilaitoksen ulkopuolella.
Mitä opinnot sisältävät?
Kuvataiteen monimuotokoulutus sopii hakijalle, joka jo toimii ammattimaisesti kuva- tai valokuvataiteilijana, mutta jolta puuttuu alan korkeakoulututkinto. Monimuoto-opiskelijalta edellytetään kuva- tai valokuvataiteilijan perustaitojen ja -tietojen hallintaa sekä aiempaa taiteellista toimintaa. Opinnoissa hyväksiluetaan 2,5 vuoden opinnot aiemman osaamisen perusteella. Tämä tarkistetaan valintakokeiden yhteydessä.
Jos sinulla ei ole vielä kokemusta alalta, tutustu koulutuksen päivätoteutukseen.
Kuvataiteilija (AMK) -tutkinnon laajuus on 240 opintopistettä. Opiskelijalle tehdään opintojen alussa henkilökohtainen oppimissuunnitelma (HOPS), jossa huomioidaan hyväksiluettavat aiemmat opinnot ja osaaminen. Monimuotokoulutuksen kesto on siten 1,5 vuotta.
Opinnoissa syvennytään nykytaiteeseen, taiteen tutkimukseen ja ajankohtaisiin teemoihin sekä laajennetaan näkemystä kuvataiteen ammattiopintojen, työpajojen ja taideprojektien kautta, henkilökohtaisen oppimissuunnitelman mukaisesti.
Vapaasti valittavia opintoja opiskelija voi valita kuvataiteen tarjonnasta, Turun AMK:n muiden koulutusalojen opetustarjonnasta, henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti vaihto-opintoina tai käytännön taideprojekteina esimerkiksi osana tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa. Osan vapaasti valittavista opinnoista voi integroida osaksi taiteellista opinnäytetyötä.
Opiskelijoilla on mahdollisuus kansainväliseen opiskelijavaihtoon koulun tarjoamien verkostojen kautta, esimerkiksi pohjoismaisten kuvataidekoulujen KUNO-verkosto mahdollistaa lyhyet vaihdot. Opintojen loppuvaihe rakentuu opinnäytetyön ympärille.
Koulutuksen jälkeen
Valmistuttuasi voit toimia itsenäisenä kuvataiteilijana ja alan asiantuntijana. Koulutuksen työelämäprohejteihin ja taidealan kumppanuuksiin painottuva ote kannustaa opiskelijoita verkostoitumaan alalle jo heti opintojen alusta alkaen.
Näistä saat osaamista
maalaus
nykytaide
piirustus
grafiikka
yrittäjyys
Työllistyminen
Esimerkiksi näillä nimikkeillä koulutuksesta valmistuneita työskentelee:
kuvanveistäjä
taidemaalari
taidealan asiantuntija
taiteilija
Hae koulutukseen
Voit hakea tähän koulutukseen yhteishaussa.
Koulutus on mukana seuraavissa hauissa:
Hakuaika päättyy haun viimeisenä päivänä klo 15.00.
Miten opiskelijat valitaan?
Tähän koulutukseen opiskelijat valitaan karsivan ennakkotehtävän/valintakokeen perusteella.
Hakulomake Opintopolussa
Miten yhteishaku etenee?
Kuinka monta opiskelijaa koulutukseen valitaan?
Löydät yhteishaun opiskelupaikkojen määrän Opintopolusta koulutuksen tiedoista. Opiskelupaikkojen määrä vaihtelee vuosittain.
Kulttuurialan päivätoteutusten ensikertalaisuuskiintiö on 85 %, eli valtaosa aloituspaikoista varataan hakijoille, joilla ei ole vielä korkeakoulututkintoa tai aiempaa paikan vastaanottoa korkeakoulututkintoon. Kultuurialan monimuoto-opintoihin ei ole ensikertalaisuuskiintiötä.
Kuinka paljon hakijoita on ollut aiemmin? Tutustu hakijatilastoihin.
Koska opinnot alkavat?
Kevään yhteishaussa olevat koulutukset alkavat elokuussa. Tutustu uuden opiskelijan ohjeisiin.
Siirtohaku ja muut haut tutkintoon
Voit hakeutua meille opiskelemaan yhteishaun lisäksi myös muissa hauissa. Huomaathan, että kaikki koulutukset eivät ole mukana kaikissa hakutavoissa.
Siirtohaussa voit hakea siirtoa toisesta suomalaisesta korkeakoulusta Turun AMK:iin, tai siirtyä opiskelemaan AMK-tutkinnosta toiseen Turun AMK:n sisällä.
- Katso tarkemmat ohjeet siirtohakuun.
- Jos tämä koulutus on mukana haussa, löydät hakulomakkeen samasta Opintopolkulinkistä kuin yhteishaun lomakkeen.
Jos opintosi ovat jääneet kesken, voit hakea opiskeluoikeutta Turun AMK:iin ja suorittaa opintosi loppuun.
- Katso tarkemmat ohjeet opiskeluoikeuden uudelleen hakemiseen.
Siellä kun jokainen keskittyy vaan omaan tekemiseen. Se on niin hieno hiljaisuus. Kuuluu vain kynän ja siveltimen suhinaa.
– Taidemaalari Anu Tuomi
Kysy lisää
Hakemiseen liittyvät kysymykset: Hakijapalvelut
Koulutukseen ja opiskeluun liittyvät kysymykset:
Tervetuloa Taideakatemiaan
Taideakatemia on kulttuurin ja taiteen ammattilaisten kouluttaja. Taideakatemiassa kohtaavat esittävien taiteiden, kuvataiteen, media-alan ja musiikin ammattilaiset. Opiskelijat pääsevät osaksi monitaiteista yhteisöä ja aktiivista kulttuurikaupunkia. Korkeatasoiset koulutukset tarjoavat hyvät työllistymismahdollisuudet ja omannäköisen työuran.
Uudelle opiskelijalle
Tervetuloa opiskelijaksi, hienoa saada sinut osaksi yhteisöämme.
Uuden opiskelijan oppaasta löydät ohjeet opintojen aloitukseen ja tarkempaa tietoa ensimmäisistä koulupäivistä. Nähdään kampuksilla ja verkossa!
Opiskelijakaupunkina Turku
Turku on todellinen opiskelijakaupunki, jo vuodesta 1640. Kaupungissa on yhteensä on 40 000 korkeakouluopiskelijaa. Turussa kaikki on lähellä ja arki sujuu. Turkulaisista korkeakouluopiskelijoista 98 % suosittelee Turkua opiskelupaikkana.