AMK-tutkinto

Kuvataiteilija AMK

Kaksi henkilöä työskentelee grafiikan parissa maalausluokassa.

Kuvataide + oma ilmaisu

Kuvataiteen opiskelu on käytännönläheistä työpajatyöskentelyä, taiteellisia projekteja ja ammattikäytänteiden harjoittelua. Opiskelijat kehittävät omaa ilmaisuaan ja oppivat nykytaiteen toimintatapoja. Käytännön työn lisäksi teoriaopinnoissa harjoitetaan katsomista ja kriittistä ajattelua. Palautekeskusteluissa opiskelijat analysoivat ja arvioivat omaa oppimistaan ja kehitystään.

Kuvataiteen koulutuksella on lukuisia alueellisia, kansallisia ja kansainvälisiä yhteistyökumppaneita. Opintoihin voi sisältyä alueellisia ja kansainvälisiä projekteja, erilaisia työelämäprojekteja ja opiskelijan omaa taiteellista toimintaa oppilaitoksen ulkopuolella.

Mitä opinnot sisältävät?

Kuvataiteen monimuotokoulutus sopii hakijalle, joka jo toimii ammattimaisesti kuva- tai valokuvataiteilijana, mutta jolta puuttuu alan korkeakoulututkinto. Monimuoto-opiskelijalta edellytetään kuva- tai valokuvataiteilijan perustaitojen ja -tietojen hallintaa sekä aiempaa taiteellista toimintaa. Opinnoissa hyväksiluetaan 2,5 vuoden opinnot aiemman osaamisen perusteella. Tämä tarkistetaan valintakokeiden yhteydessä.

Jos sinulla ei ole vielä kokemusta alalta, tutustu koulutuksen päivätoteutukseen.

Kuvataiteilija (AMK) -tutkinnon laajuus on 240 opintopistettä. Opiskelijalle tehdään opintojen alussa henkilökohtainen oppimissuunnitelma (HOPS), jossa huomioidaan hyväksiluettavat aiemmat opinnot ja osaaminen. Monimuotokoulutuksen kesto on siten 1,5 vuotta.

Opinnoissa syvennytään nykytaiteeseen, taiteen tutkimukseen ja ajankohtaisiin teemoihin sekä laajennetaan näkemystä kuvataiteen ammattiopintojen, työpajojen ja taideprojektien kautta, henkilökohtaisen oppimissuunnitelman mukaisesti.

Vapaasti valittavia opintoja opiskelija voi valita kuvataiteen tarjonnasta, Turun AMK:n muiden koulutusalojen opetustarjonnasta, henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti vaihto-opintoina tai käytännön taideprojekteina esimerkiksi osana tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa. Osan vapaasti valittavista opinnoista voi integroida osaksi taiteellista opinnäytetyötä.

Opiskelijoilla on mahdollisuus kansainväliseen opiskelijavaihtoon koulun tarjoamien verkostojen kautta, esimerkiksi pohjoismaisten kuvataidekoulujen KUNO-verkosto mahdollistaa lyhyet vaihdot. Opintojen loppuvaihe rakentuu opinnäytetyön ympärille.

Koulutuksen jälkeen

Valmistuttuasi voit toimia itsenäisenä kuvataiteilijana ja alan asiantuntijana. Koulutuksen työelämäprohejteihin ja taidealan kumppanuuksiin painottuva ote kannustaa opiskelijoita verkostoitumaan alalle jo heti opintojen alusta alkaen.

maalaus

nykytaide

piirustus

grafiikka

yrittäjyys

Esimerkiksi näillä nimikkeillä koulutuksesta valmistuneita työskentelee:

kuvanveistäjä

taidemaalari

taidealan asiantuntija

taiteilija

Miten yhteishaku etenee?

Katso yhteishaun etenemisen aikataulut

Kuinka monta opiskelijaa koulutukseen valitaan?

Löydät yhteishaun opiskelupaikkojen määrän Opintopolusta koulutuksen tiedoista. Opiskelupaikkojen määrä vaihtelee vuosittain.

Kulttuurialan päivätoteutusten ensikertalaisuuskiintiö on 85 %, eli valtaosa aloituspaikoista varataan hakijoille, joilla ei ole vielä korkeakoulututkintoa tai aiempaa paikan vastaanottoa korkeakoulututkintoon. Kultuurialan monimuoto-opintoihin ei ole ensikertalaisuuskiintiötä.

Kuinka paljon hakijoita on ollut aiemmin? Tutustu hakijatilastoihin.

Koska opinnot alkavat?

Kevään yhteishaussa olevat koulutukset alkavat elokuussa. Tutustu uuden opiskelijan ohjeisiin.

Siellä kun jokainen keskittyy vaan omaan tekemiseen. Se on niin hieno hiljaisuus. Kuuluu vain kynän ja siveltimen suhinaa.

– Taidemaalari Anu Tuomi

Kysy lisää

Hakemiseen liittyvät kysymykset: Hakijapalvelut

Koulutukseen ja opiskeluun liittyvät kysymykset:

  • Ismo Luukkonen

    Yliopettaja, Koulutusvastaava
    +358 50 598 5285
    ismo.luukkonen@turkuamk.fi
Opiskelijat istuvat jäätelöllä Turun jokirannassa