AMK-tutkinto

Kuvataide, kuvataiteilija AMK

Kaksi opiskelijaa istuvat gallerian lattialla ja katsovat toisiaan.

Kuvataide + oma ilmaisu

Nykytaiteen metodit ja teknologia tarjoavat lukuisia toteutus- ja sovellusmahdollisuuksia, joista voit valita itsellesi sopivimman ilmaisutavan.

Opiskelijat kehittävät omaa ilmaisuaan ja oppivat nykytaiteen toimintatapoja. Käytännön työn lisäksi teoriaopinnoissa harjoitetaan katsomista ja kriittistä ajattelua.

Oma taiteellinen ilmaisusi kehittyy läpi opiskelujen. Opettajien kanssa käytävissä palautekeskusteluissa ja ryhmän yhteisissä kritiikki- ja seminaaritilaisuuksissa analysoit ja arvioit oppimistasi ja työskentelysi kehittymistä.

Koulutuksesta on tarjolla myös monimuotototeutus, joka sopii sinulle, jos toimit jo ammattimaisesti kuva- tai valokuvataiteilijana, mutta sinulta puuttuu alan korkeakoulututkinto.

Mitä opinnot sisältävät?

Ensimmäisen vuoden opinnot keskittyvät taiteellisen työskentelyn perusteisiin ja ammattiopintoihin, joissa teoria ja kieliopinnot tukevat käytännön taitojen harjaantumista.

Toisena vuonna opiskelijat syventyvät työpajatyyppisiin ammattiopintoihin, kuten kuvanveistoon tai maalaukseen, ja tutustuvat nykytaiteeseen.

Kolmantena vuonna painotetaan taiteellista työskentelyä ja kannustetaan kansainväliseen vaihtoon.

Neljäntenä vuonna keskitytään opinnäytetyöhön, joka toteutetaan yhteistyössä työelämän kanssa.

Kuvataiteen opiskelijat voivat sisällyttää tutkintoonsa myös vapaasti valittavia opintoja. Lisäksi opiskelijat suorittavat harjoittelun, jonka voi suorittaa myös ulkomailla, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiohankkeissa tai osana kuvataiteen palvelutoimintaa.

Koulutuksen jälkeen

Valmistuttuasi voit toimia itsenäisenä kuvataiteilijana ja alan asiantuntijana. Koulutuksen työelämäprojekteihin ja taidealan kumppanuuksiin painottuva ote kannustaa opiskelijoita verkostoitumaan alalle jo heti opintojen alusta alkaen.

maalaus

nykytaide

piirustus

grafiikka

yrittäjyys

Esimerkiksi näillä nimikkeillä koulutuksesta valmistuneita työskentelee:

taidemaalari

taiteilija

taidealan asiantuntija

kuvanveistäjä

Miten yhteishaku etenee?

Katso yhteishaun etenemisen aikataulut

Kuinka monta opiskelijaa koulutukseen valitaan?

Löydät yhteishaun opiskelupaikkojen määrän Opintopolusta koulutuksen tiedoista. Opiskelupaikkojen määrä vaihtelee vuosittain.

Kulttuurialan päivätoteutusten ensikertalaisuuskiintiö on 85 %, eli valtaosa aloituspaikoista varataan hakijoille, joilla ei ole vielä korkeakoulututkintoa tai aiempaa paikan vastaanottoa korkeakoulututkintoon. Kultuurialan monimuoto-opintoihin ei ole ensikertalaisuuskiintiötä.

Kuinka paljon hakijoita on ollut aiemmin? Tutustu hakijatilastoihin.

Koska opinnot alkavat?

Kevään yhteishaussa olevat koulutukset alkavat elokuussa. Tutustu uuden opiskelijan ohjeisiin.

Löysimme sattumalta hylätyn väestönsuojan, jossa oli mystisiä jäämuodostelmia. Vangitaksemme paikan hengen, hyödynsimme sieltä löytyneitä betonilaattoja ja hiiltä palaneesta ikkunasta. Lähestyimme piirtämistä rituaalina ja sanattoman tiedon hakemisen metodina.

Ensimmäisen vuoden kuvataide- ja valokuvaopiskelijat järjestävät joka kevät yhteisnäyttelyn Linnankadun kampuksen Köysiratagalleriassa.

Ota seurantaan @Fine Arts Instagram-tili, jonka sisällöstä vastaavat Taideakatemian kuvataiteen opiskelijat.

Henkilö on ripustamassa sinisävyistä maalausta taidegallerian seinälle.

Kysy lisää

Hakemiseen liittyvät kysymykset: Hakijapalvelut

Koulutukseen ja opiskeluun liittyvät kysymykset:

  • Eero Merimaa

    Lehtori, Tutkimusryhmän vetäjä
    +358 50 598 5281
    eero.merimaa@turkuamk.fi

Turussa on koulutettu nykytaiteilijoita jo yli 190 vuotta.

Turun Piirustuskoulun perustaminen oli tärkeä askel suomalaisen kuvataiteen synnylle ja Turun AMK:n kuvataiteen koulutus jatkaa Turun Piirustuskoulun perintöä. 

Opiskelijat istuvat jäätelöllä Turun jokirannassa