Master School – YAMK-tutkinto

Kuntoutuksen ja liikunnan integraatio

Kolme henkilöä kuntopyörillä

Miksi valita tämä koulutus?

Kuntoutuksen ja liikunnan integraation koulutuksen suorittanut osaa itsenäisesti suunnitella, koordinoida ja johtaa liikkumista ja toimintakykyä edistäviä palveluita monialaisessa yhteistyössä. Koulutuksen suorittanut osaa tuottaa, arvioida ja käyttää toimintansa perusteena liikunnan ja kuntoutuksen tutkimustietoa sekä toimia tavoitteellisesti liikunnan ja kuntoutuksen monialaisissa verkostoissa asiantuntijatehtävissä.

Koulutuksessa opiskellaan moniammatillisessa ryhmässä, jossa on eri sosiaali- ja terveysalan osa-alueiden ammattilaisia. Turun AMK:n Master Schoolin opiskelijana verkostoidut myös muiden alojen asiantuntijoiden kanssa. Lisäksi saat käyttöösi Turun AMK:n kansainvälisen maisteritason korkeakouluverkoston, joka mahdollistaa kansainvälistymisen opintojen aikana. Kerran vuodessa järjestettävä kansainvälinen Master Schoolin seminaari on osa opintoja. Osa opetuksesta voidaan toteuttaa englanniksi. Koulutuksen aikana suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä opiskelijaryhmän kanssa kansainvälinen vierailukäynti

Opintojen sisältö

Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK-tutkinto on laajuudeltaan 90 opintopistettä ja koulutuksen suunniteltu kesto on 2 vuotta. Tutkinto muodostuu ydinosaamisesta (40 op), laajentavasta osaamisesta (20 op) ja opinnäytetyöstä (30 op).

Koulutus on suunniteltu yhteistyössä Kuntoutuksen ja liikunnan kansallisen AMK-verkoston kanssa. Kuntoutuksen ja liikunnan integraation ydinosaamisen opinnoista 30 op toteutetaan verkostoyhteistyönä.

Keskeinen osa Master-opintoja on opinnäytetyö, joka toteutetaan esimerkiksi omalle työpaikalle. Aiheen voit hankkia myös esimerkiksi kolmannelta sektorilta, hyvinvointialueilta tai kansallisista tutkimuslaitoksista. Opinnäytteen tarkoitus on ratkaista jokin työelämään liittyvä ajankohtainen asia tai ongelma ja saada aikaan hyödynnettävissä oleva/käyttöön jäävä lopputulos. Sekä opinnäytetyöstä että muista oppimistehtävistä on hyötyä myös työnantajalle, sillä oppimistehtävät voidaan soveltaa oman työn ja työpaikan kehittämiseen.

Opintojen toteutus – onko mahdollista opiskella työn ohella?

Turun AMK:n Master Schoolin koulutukset on suunniteltu niin, että niissä on mahdollista opiskella joustavasti työn ohessa. Opiskelu on käytännönläheistä ja perinteistä luentopainotteista opiskelua on vähän. Oppiminen tapahtuu erilaisten tehtävien kautta.

Kampuksella toteutettavaa lähiopetusta on keskimäärin 1,5 päivää kuukaudessa. Lisäksi etäyhteyksin toteutettavaa lähiopetusta on vaihteleva määrä.

Lähiopetuksen lisäksi opiskelu koostuu verkko-opinnoista, itsenäisestä työskentelystä ja erilaisista ryhmä- ja projektitöistä.

Koska opinnot alkavat?
  • Kevään yhteishaussa ja kesän polkuhaussa haussa olevat koulutukset alkavat elokuussa.
  • Syksyn yhteishaussa ja syksyn polkuhaussa haettavat koulutukset alkavat tammikuussa.

Tarkemmat ohjeet löydät uuden opiskelijan oppaasta.

Koulutuksen jälkeen

Koulutuksesta valmistut sosiaali- ja terveysalan ylempään AMK-tutkintoon. YAMK-tutkinto, eli ylempi ammattikorkeakoulututkinto, vastaa osaamistasoltaan yliopistossa suoritettavaa maisteritutkintoa ja antaa saman pätevyyden esimerkiksi julkiseen virkaan.

Koulutuksesta valmistuttuasi tutkintonimikkeesi on esimerkiksi ”sairaanhoitaja (ylempi AMK)”.  Tutkintonimike on pääsääntöisesti aikaisempi sosiaali- ja terveysalan tutkintonimikkeesi. Jos Turun AMK:lla ei ole tutkinnonanto-oikeutta aikaisempaan tutkintoosi, voit valita tutkintonimikkeesi seuraavien joukosta:

  • Bioanalyytikko (ylempi AMK)
  • Ensihoitaja (ylempi AMK)
  • Fysioterapeutti (ylempi AMK)
  • Hammasteknikko (ylempi AMK)
  • Kätilö (ylempi AMK)
  • Röntgenhoitaja (ylempi AMK)
  • Sairaanhoitaja (ylempi AMK)
  • Sosionomi (ylempi AMK)
  • Suuhygienisti (ylempi AMK)
  • Terveydenhoitaja (ylempi AMK)
  • Toimintaterapeutti (ylempi AMK)

Tutkintonimikkeet eivät vaikuta hakukelpoisuuteen, eli voit hakea koulutukseen myös muilla kuin yllä listatuilla tutkinnoilla. Tarkemman kuvauksen hakukelpoisuudesta löydät Opintopolusta.

Tutkinnon suorittanut voi toimia erilaisissa kansallisissa tai kansainvälisissä asiantuntija-, kehittämis- ja johtamis- sekä opetustehtävissä. Työtehtäviä voivat olla erilaiset vaativat asiantuntija- sekä kehittämistehtävät erityisesti sosiaali- ja terveysalan yksityisellä ja julkisella sektorilla tai järjestöissä. Tutkinto antaa mahdollisuuden toimia myös opetustehtävissä sosiaali- ja terveysalalla, mikäli suorittaa pedagogiset opinnot.

Esimerkiksi näillä nimikkeillä koulutuksesta valmistuneita työskentelee:

suunnittelija

projektipäällikkö

kehittämispäällikkö

johtaja

Kuka voi hakea?

Voit hakea kuntoutuksen ja liikunnan integraatio –YAMK-koulutukseen, jos sinulla on Suomessa tai ulkomailla suoritettu soveltuva alan korkeakoulutukinto tai Suomessa suoritettu alan opistoasteen tutkinnon. 

Työkokemus: lisäksi tutkintokoulutukseen hakevalta edellytetään vähintään kaksi vuotta alan työkokemusta korkeakoulututkinnon suorittamisen jälkeen.

Katso tarkat valintaperusteet ja hakukelpoisuusvaatimukset ennen hakemista Opintopolusta.

Miten opiskelijat valitaan ja yhteishaku etenee?

Yhteishaku: katso hakuohjeet, valintaperusteet ja aikataulu.

  • Tähän koulutukseen opiskelijat valitaan ennakkotehtävän ja valintahaastattelun perusteella.
Kuinka monta opiskelijaa koulutukseen valitaan?

Löydät yhteishaun opiskelupaikkojen määrän Opintopolusta koulutuksen tiedoista. Opiskelupaikkojen määrä vaihtelee vuosittain.

Kuinka paljon hakijoita on ollut aiemmin? Tutustu hakijatilastoihin.

Mikä on ylempi ammattikorkeakoulututkinto?

Ylempi ammattikorkeakoulututkinto eli YAMK-tutkinto on tarkoitettu jo työelämässä toimiville ammattilaisille, joilla on soveltuva AMK-tutkinto tai muu korkeakoulututkinto ja vähintään kaksi vuotta työkokemusta valmistumisen jälkeen. YAMK-tutkinto suoritetaan tyypillisesti töiden ohella 1,5–2 vuodessa. YAMK-tutkinto on ylempi korkeakoulututkinto, eli se on samantasoinen yliopiston maisterin tutkinnon kanssa.

Kysy lisää

Hakemiseen liittyvät kysymykset: Hakijapalvelut

Koulutukseen ja opiskeluun liittyvät kysymykset:

  • Tuuli Lahti

    Yliopettaja, Koulutusvastaava
    +358 44 907 5471
    tuuli.lahti@turkuamk.fi