Design Plugin Medium 2 – Muotoilun osaaja
Design Plugin Medium 2 – Muotoilun osaaja -koulutus on suunnattu eri alojen ammattilaisille laajentamaan aiempaa osaamista ja täydentämään Design Plugin Mediumin ensimmäistä osaa mm. syventämällä käyttäjäkeskeistä, visuaalista ja digitaalista suunnitteluosaamista sekä prototypointia käytännössä.
Toteutusajankohta
Syksy 2025 – Kevät 2026
Laajuus ja kesto
Toteutustapa
Paikka
Opetuskieli
Muotoilun osaajaksi
Muotoilun nykyiset määrittelyt ja muotoiluajattelun mahdollisuudet koskevat kaikkia aloja niin tekniikasta liiketalouteen kuin sotesta luoville aloille. Muotoilun osaajakoulutuksien myötä muotoilullinen ymmärrys ja osaaminen sulautuu aiempaan osaamiseen ja ammatilliseen taustaan (Design Plugin).
Muotoilullista osaamista voidaan hyödyntää kaikenlaisessa kehittämisessä, kehittämismahdollisuuksien etsimisessä ja löytämisessä, ymmärryksen ja merkityksellisyyden luomisessa sekä kokonaisymmärryksestä seuraavien muutostarpeiden toteuttamisessa.
Muotoilun osaaja -koulutus sisältää lähitapaamisia Turussa Kupittaan kampuksella sekä jonkin verran etätapaamisia. Opiskelu on mahdollista työn ohessa, kuitenkin huomioiden aikaan sidotut tapaamiset sekä muun opiskelun vaatiman itsenäisen ajankäytön.
Kenelle koulutus sopii?
Design Plugin Medium 2 – Muotoilun osaaja -koulutus sopii sinulle, jos olet suorittanut jo Design Plugin Medium 1 -koulutuksen.
Yhdessä Design Plugin Medium 1 ja 2 -koulutukset muodostavat Muotoilun korkeakouludiplomia vastaavan koulutuskokonaisuuden.
Opintojen sisältö ja aikataulu
Muotoilun osaaja -koulutus on laajuudeltaan 30 opintopistettä ja sen suunniteltu kesto on 1 vuosi.
Opinnot sisältävät lähitapaamisia Turun AMK:n Kupittaan kampuksella keskimäärin kaksi kertaa kuukaudessa perjantaisin klo 8.30 – 16 välisenä aikana. Lisäksi osa opintojaksoista voi sisältää pienen määrän etätapaamisia (Teams / Zoom) tiistai- , keskiviikko- tai torstai-iltaisin klo 17.30 – 20 välisenä aikana. Lähi- ja etätapaamisten lisäksi ja välillä on itsenäisiä sekä pienryhmässä tehtäviä harjoitustehtäviä.
Syksy 2025
Käyttäjälähtöisyyden projekti (10 op, lähitapaamiset)
Käyttäjälähtöisyyden projektissa keskitytään suunnittelun tueksi tehtävään käyttäjätiedonhankintaan. Projekti voi olla omaan työhön kytkeytyvä kehittämistarve tai opintojakson kautta tarjolla oleva aihe/toimeksianto. Kehittämisprojektit pyritään tekemään pienryhmissä. Lähitapaamisissa syvennetään käyttäjälähtöistä osaamista myös introluentojen, erilaisten harjoitusten sekä mahdollisten vierailujen kautta.
Visuaalinen kommunikointi 2 (3 op, lähitapaamiset)
Visuaalisen kommunikoinnin avulla informaatio, ajatukset ja ideat on mahdollista tehdä yhteisesti ymmärrettäviksi. Opintojaksolla syvennetään visuaalisen ajattelun ja kommunikaation osaamista mm. erilaisin kuvallisin harjoituksin.
Muotoilun digitaalinen visualisointi (7 op, lähi- ja etätapaamiset)
Opintojaksolla tutustutaan digitaalisen visualisoinnin lähtökohtiin ja sovelluksiin mm. graafisen suunnittelun ohjelmistojen kautta.
Kevät 2026
Prototypoinnin mahdollisuudet (5 op, lähitapaamiset)
Prototypointi laajentaa visuaalista kommunikointia fyysisillä malleilla ja erilaisilla kokeiluilla kommunikoivaksi toiminnaksi. Kokeileva protoilu ruokkii luovaa ideointia muun muassa käsien ja aivojen stimuloivalla yhteistyöllä sekä auttaa konseptien sisältämien ajatusten helposti ymmärrettäviksi, esiteltäviksi ja myytäviksi tekemisessä.
3D-mallintaminen ja konseptimuotoilu (5 op, lähitapaamiset)
Opintojaksolla tutustutaan 3D-mallintamiseen valittujen sovelluksien kautta. Konseptimuotoilussa luova ideointi suodatetaan ja jalostetaan vaihtoehtoiset mahdollisuudet konkretisoiviksi ehdotuksiksi valittuihin näkökulmiin, tulevaisuuskuviin ja muihin mahdollisiin rajauksiin ja määrittelyihin pohjautuen.
Voit tutustua opintojaksojen sisältöön tarkemmin opetussuunnitelmassa.
Hae
koulutukseen
Koulutukseen haetaan Opintopolussa hakuaikana.
Opiskelijat valitaan motivaatiolomakkeen perusteella. Tarkemmat valintaperusteet löydät Opintopolusta.
Katso myös Avoimen AMK:n maksuohjeet ja peruutusehdot.
Ilmoittautumisaika
1. – 29.4.2025
Aloituspaikat
20
Hinta:
360 €
Kysy lisää
Ilmoittautumiseen liittyvät kysymykset: Avoin AMK
Koulutukseen ja opiskeluun liittyvät kysymykset:
Mikä osaajakoulutus?
Avoimen ammattikorkeakoulun osaajakoulutukset ovat erityisesti työikäisten jatkuvan oppimisen tarpeisiin suunnattuja koulutuksia, joissa voit hankkia uutta osaamista, syventää tai laajentaa asiantuntijuutta ilman kokonaisen tutkinnon suorittamista. Myöhemmin opintoja voi hyödyntää osana tutkintoa.
Osaajakoulutuksien opintojaksot ovat Turun ammattikorkeakoulun opetussuunnitelmien mukaista opetusta ja laajuus on vähintään 30 opintopistettä. Koko osaajakoulutuksen suoritettuasi saat todistuksen suoritetusta koulutuksesta.