Animaatio, kuvataiteilija AMK
Kuvataiteen koulutus antaa sinulle vahvan pohjan monipuoliseen ja luovaan uraan.
Animaatiokoulutuksesta saat laaja-alaisia näkymiä kuvataiteen moninaiseen maailmaan. Voit luoda itsesi näköisen kuvataiteilijan tutkinnon, jossa voi korostua esimerkiksi 3D tai slow motion -animaatio, käsikirjoittaminen tai visuaalinen suunnittelu.
Tutkintonimike
Kuvataiteilija (AMK)
Laajuus ja kesto
Toteutustapa
Paikka
Opetuskieli
Tekniikkaa ja kiehtovaa tarinankerrontaa
Animaation opiskelu on käytännönläheistä ja yhteisöllistä. Opinnot sisältävät esimerkiksi erilaisiin alan tekniikoihin ja elokuvakerrontaan perehtymistä, alan menetelmiin ja teemoihin liittyvää työpajatyöskentelyä, taiteellisia projekteja ja ammattialan käytänteiden harjoittelua. Animaation metodit ja tekniikat tarjoavat lukuisia toteutus- ja sovellusmahdollisuuksia, joista opiskelija voi valita sopivimman ilmaisutavan. Koulutuksessa painotetaan ammatillisen toiminnan ja työelämävalmiuksien kehittämistä opintojen alusta asti.
Ammattia vastaavissa oppimistehtävissä kehitetään omaa ilmaisua ja opitaan erilaisia animaatioalan ja taiteen toimintatapoja. Käytännön työskentelyn rinnalla harjoitetaan katsomista ja kriittistä ajattelua teoriaopinnoissa.
Opiskelijat voivat analyoida oman taiteellisen työskentelynsä kehittymistä niin palautekeskusteluissa, ryhmän yhteisissä katselmuksissa kuin seminaaritilaisuuksissa.
Mitä opinnot sisältävät?
Animaation opinnoissa hankit kattavat taidot, joita tarvitaan alan työtehtävissä ja taiteellisessa ilmaisussa, sekä valmiudet jatkuvaan ammattitaidon kehittämiseen ja yrittäjyyteen.
Erikoistut animaatioon omana taiteenlajinaan, hallitset 2D/3D- ja stop motion -tekniikat, tarinankerronnan, visuaalisen suunnittelun ja digitaalisen työskentelyn, kuten editoinnin ja äänityöskentelyn. Animaatiokoulutuksessa on kuvataiteen yhteisten opintojaksojen lisäksi opintoja elokuvan koulutuksen kanssa.
Työharjoittelussa saat käytännön kokemusta alan työtehtävistä oikeassa ympäristössä, ja projektiopinnot kehittävät kriittistä ajattelua, luovuutta, tiimityöskentelyä ja verkostoitumistaitoja. Projektiopinnot voivat olla omaehtoisia taiteellisia projekteja tai esimerkiksi työelämän toimeksiantoja.
Kansainvälisyys on keskeinen osa koulutusta, ja sinua rohkaistaan osallistumaan vaihtoihin, työpajoihin ja kansainvälisiin projekteihin.
Kuvataiteen koulutuksella on lukuisia alueellisia, kansallisia ja kansainvälisiä yhteistyökumppaneita. Opintoihin voi sisältyä alueellisia ja kansainvälisiä projekteja, erilaisia työelämäprojekteja ja opiskelijan omaa taiteellista toimintaa oppilaitoksen ulkopuolella. Alueellisia ja kansallisia yhteistyökumppaneita ovat kuva- ja elokuvataiteen sekä animaatio- ja pelialan organisaatiot, yritykset, yhteisöt kuten Taiteen edistämiskeskus, Länsi-Suomen elokuvakomissio WFFC, Yleisradio, Finnanimation ry, Turun Anikistit ry, Animaatiokilta ry, Gigglebug, Långfilm productions, Pyjama Films ja Sun in Eye Production.
Koulutuksen jälkeen
Kuvataiteen ja animaatioalan työnkuvat ovat laajat ja erityiset. Animaation opinnoista valmistuneet kuvataiteilijat työskentelevät sekä itsenäisinä taiteilijoina ja elokuvan tekijöinä, mediataiteilijoina, ohjaajina, animaattoreina, storyboard artisteina ja visuaalisina suunnittelijoina av-alan tuotantoyhtiöissä, animaatiostudioissa ja mediataloissa. Sen lisäksi moni toimii kuvittajina ja sarjakuvataiteilijoina. Lisäksi moni meiltä valmistunut animaattori työskentelee yritys- tai osuuskuntamuotoisessa toiminnassa.
Näistä saat osaamista
3D-animaatio
graafinen suunnittelu
käsikirjoittaminen
slow motion animaatio
Työllistyminen
Esimerkiksi näillä nimikkeillä koulutuksesta valmistuneita työskentelee:
taitelija
mediataitelija
animaattori
storyboard artist
visuaalinen suunnittelija
graafinen suunnittelija
Hae koulutukseen
Voit hakea tähän koulutukseen yhteishaussa.
Koulutus on mukana seuraavissa hauissa:
Miten opiskelijat valitaan?
Tähän koulutukseen opiskelijat valitaan karsivan ennakkotehtävän/valintakokeen perusteella.
Hakulomake Opintopolussa
Miten yhteishaku etenee?
Kuinka monta opiskelijaa koulutukseen valitaan?
Löydät yhteishaun opiskelupaikkojen määrän Opintopolusta koulutuksen tiedoista. Opiskelupaikkojen määrä vaihtelee vuosittain.
Kulttuurialan päivätoteutusten ensikertalaisuuskiintiö on 85 %, eli valtaosa aloituspaikoista varataan hakijoille, joilla ei ole vielä korkeakoulututkintoa tai aiempaa paikan vastaanottoa korkeakoulututkintoon. Kultuurialan monimuoto-opintoihin ei ole ensikertalaisuuskiintiötä.
Kuinka paljon hakijoita on ollut aiemmin? Tutustu hakijatilastoihin.
Koska opinnot alkavat?
Kevään yhteishaussa olevat koulutukset alkavat elokuussa. Tutustu uuden opiskelijan ohjeisiin.
TAFF – Turku Animated Film Festival
Turku Animated Film Festival (TAFF) on kansainvälinen elokuvafestivaali, joka järjestetään vuosittain Turussa.
Animaatio-opiskelijamme pääsevät loistamaan ja verkostoitumaan tapahtumaan, joka tarjoaa ainutlaatuisen foorumin animaatioalan nouseville lahjakkuuksille ja suurnimille.
Kysy lisää
Hakemiseen liittyvät kysymykset: Hakijapalvelut
Koulutukseen ja opiskeluun liittyvät kysymykset:
Tervetuloa Taideakatemiaan
Taideakatemia on kulttuurin ja taiteen ammattilaisten kouluttaja. Taideakatemiassa kohtaavat esittävien taiteiden, kuvataiteen, media-alan ja musiikin ammattilaiset. Opiskelijat pääsevät osaksi monitaiteista yhteisöä ja aktiivista kulttuurikaupunkia. Korkeatasoiset koulutukset tarjoavat hyvät työllistymismahdollisuudet ja omannäköisen työuran.
Uudelle opiskelijalle
Tervetuloa opiskelijaksi, hienoa saada sinut osaksi yhteisöämme.
Uuden opiskelijan oppaasta löydät ohjeet opintojen aloitukseen ja tarkempaa tietoa ensimmäisistä koulupäivistä. Nähdään kampuksilla ja verkossa!
Opiskelijakaupunkina Turku
Turku on todellinen opiskelijakaupunki, jo vuodesta 1640. Kaupungissa on yhteensä on 40 000 korkeakouluopiskelijaa. Turussa kaikki on lähellä ja arki sujuu. Turkulaisista korkeakouluopiskelijoista 98 % suosittelee Turkua opiskelupaikkana.