Syyskuussa käynnistynyt Yhteisöllinen hyvinvointityö ammatillisessa koulutuksessa -projekti pohjautuu havaintoon siitä, että opiskelijoiden hyvinvointi ja osaaminen vaikuttavat suoraan ammatillisen tutkinnon suorittamiseen, opintojen keskeyttämisen vähenemiseen ja työelämään kiinnittymiseen.

Projektissa työskentelevät toimintaterapeutti (YAMK), kouluttaja Niina-Kaisa Perälä Occu oy:stä (vas.), lehtori Minna Salakari ja erityisasiantuntija Jan Holmberg Turun ammattikorkeakoulusta sekä toimintaterapeutti, kouluttaja Susanne Rättö Occu oy:stä.
Julkaistu:
Muokattu:
Turun ammattikorkeakoulun ja Occu oy:n hallinnoimassa hankkeessa tuotetaan koulutuskokonaisuus, joka tuo ammattilaisille työkaluja ja osaamista opiskelijoiden työelämävalmiuksien vahvistamiseen. Puolitoistavuotista projektia rahoittaa Työsuojelurahasto.
Hyvinvointijohtaminen tukee sujuvaa siirtymistä työelämään
Hyvinvoinnin ja osaamisen johtaminen on merkittävää niin yksilön kuin työyhteisönkin näkökulmasta: hyvinvoiva ammattiin opiskeleva etenee opinnoissaan suunnitelmallisesti ja kiinnittyy työelämään joustavasti valmistumisen jälkeen. Hyvinvointijohtamisen merkitys kasvaa entisestään, kun organisaatioiden on vastattava yhä monimuotoisempiin hyvinvoinnin ja työelämän haasteisiin.
Juuri käynnistyneen hankkeen yhtenä tavoitteena onkin kehittää alueellista hyvinvointiyhteistyötä hyvinvointijohtamisen, työhyvinvoinnin ja urakehityksen näkökulmista.
– Laadimme alueen ammattikoulutoimijoiden kanssa koulutuskokonaisuuden, joka luo ammattilaisille edellytykset toimia ammattiin opiskelevien nuorten opiskelu- ja työhyvinvoinnin sekä työelämään siirtymisen tukena, Turun ammattikorkeakoulun lehtori, projektipäällikkö Minna Salakari kertoo.
Koulutuskokonaisuus vahvistaa hyvinvointia ja osaamista
Hankeasiantuntijoiden yhteisenä tavoitteena on kehittää nuorten parissa toimivien pedagogisia ja didaktisia taitoja, ylläpitää ammattiin opiskelevien työelämävalmiuksia sekä turvata oppilaitoshyvinvointi laaja-alaisesti.
Tuleva koulutuskokonaisuus sisältää verkkokäsikirjan, kouluttajan ohjeistuksen sekä opetusmateriaalit. Se mahdollistaa tutkitusti toimivan ja vaikuttavan menetelmän hyödyntämisen päivittäisessä työssä, erilaisten asiakas- ja opiskelijaryhmien kohtaamisissa.
– Tämä hanke tarjoaa juuri niitä työkaluja, joita nuoret tarvitsevat siirtyessään työelämään ja menestyäkseen siellä hyvinvoivina ja osaavina ammattilaisina, Salakari täsmentää.
Uutinen on julkaistu 17.9.2024 aiemmalla turkuamk.fi-sivustolla.
Tutustu
Lisätietoja
Lue seuraavaksi
-
Uutinen
Turun AMK:n tutkijat palkittiin kansainvälisessä tekoälykilpailussa
Turun AMK:n projektissa kehitetään tekoälyratkaisuja, joissa koneoppiminen voi tapahtua hajautetusti ja ilman, että yksityisiä tietoja tarvitsee siirtää tai jakaa.
-
Mediatiedote
VR-lasit päähän hammastekniikan opetuksessa – “Viemme oppimisen uudelle tasolle”
Turun ammattikorkeakoulussa tapahtuu jotain poikkeuksellista: hammastekniikan opiskelijat pääsevät ensimmäistä kertaa opinnoissaan kokemaan 3D-mallien käsittelyn aivan uudella tavalla – syvyysnäkökulmasta.
-
Mediatiedote
Turun AMK tuo terveyskioskit Maskun, Mynämäen ja Nousiaisten yläkouluihin
Helmikuussa käynnistynyt Vinssi-projekti kannustaa nuoria päihteettömään arkeen. Tavoitteena on tukea heitä elintapavalinnoissa ja vähentää erityisesti nikotiinituotteiden käyttöä osallistavien toimintamallien avulla. Valtakunnallisen kouluterveyskyselyn mukaan nuorten päihteiden ja nikotiinituotteiden käyttö…