Syyskuussa käynnistynyt Yhteisöllinen hyvinvointityö ammatillisessa koulutuksessa -projekti pohjautuu havaintoon siitä, että opiskelijoiden hyvinvointi ja osaaminen vaikuttavat suoraan ammatillisen tutkinnon suorittamiseen, opintojen keskeyttämisen vähenemiseen ja työelämään kiinnittymiseen.
Projektissa työskentelevät toimintaterapeutti (YAMK), kouluttaja Niina-Kaisa Perälä Occu oy:stä (vas.), lehtori Minna Salakari ja erityisasiantuntija Jan Holmberg Turun ammattikorkeakoulusta sekä toimintaterapeutti, kouluttaja Susanne Rättö Occu oy:stä.
Julkaistu:
Muokattu:
Turun ammattikorkeakoulun ja Occu oy:n hallinnoimassa hankkeessa tuotetaan koulutuskokonaisuus, joka tuo ammattilaisille työkaluja ja osaamista opiskelijoiden työelämävalmiuksien vahvistamiseen. Puolitoistavuotista projektia rahoittaa Työsuojelurahasto.
Hyvinvointijohtaminen tukee sujuvaa siirtymistä työelämään
Hyvinvoinnin ja osaamisen johtaminen on merkittävää niin yksilön kuin työyhteisönkin näkökulmasta: hyvinvoiva ammattiin opiskeleva etenee opinnoissaan suunnitelmallisesti ja kiinnittyy työelämään joustavasti valmistumisen jälkeen. Hyvinvointijohtamisen merkitys kasvaa entisestään, kun organisaatioiden on vastattava yhä monimuotoisempiin hyvinvoinnin ja työelämän haasteisiin.
Juuri käynnistyneen hankkeen yhtenä tavoitteena onkin kehittää alueellista hyvinvointiyhteistyötä hyvinvointijohtamisen, työhyvinvoinnin ja urakehityksen näkökulmista.
– Laadimme alueen ammattikoulutoimijoiden kanssa koulutuskokonaisuuden, joka luo ammattilaisille edellytykset toimia ammattiin opiskelevien nuorten opiskelu- ja työhyvinvoinnin sekä työelämään siirtymisen tukena, Turun ammattikorkeakoulun lehtori, projektipäällikkö Minna Salakari kertoo.
Koulutuskokonaisuus vahvistaa hyvinvointia ja osaamista
Hankeasiantuntijoiden yhteisenä tavoitteena on kehittää nuorten parissa toimivien pedagogisia ja didaktisia taitoja, ylläpitää ammattiin opiskelevien työelämävalmiuksia sekä turvata oppilaitoshyvinvointi laaja-alaisesti.
Tuleva koulutuskokonaisuus sisältää verkkokäsikirjan, kouluttajan ohjeistuksen sekä opetusmateriaalit. Se mahdollistaa tutkitusti toimivan ja vaikuttavan menetelmän hyödyntämisen päivittäisessä työssä, erilaisten asiakas- ja opiskelijaryhmien kohtaamisissa.
– Tämä hanke tarjoaa juuri niitä työkaluja, joita nuoret tarvitsevat siirtyessään työelämään ja menestyäkseen siellä hyvinvoivina ja osaavina ammattilaisina, Salakari täsmentää.
Uutinen on julkaistu 17.9.2024 aiemmalla turkuamk.fi-sivustolla.
Tutustu
Lisätietoja
Lue seuraavaksi
-
Case
Väestön ikääntyminen haastaa hoitotyön – koulutuksen vastattava työelämän haasteisiin
Sairaanhoitajien osaamista ikääntyvien hoitotyössä on tarve kehittää niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Turun ammattikorkeakoulun koordinoimassa projektissa varmistetaan sairaanhoitajien täydennyskoulutus. Julkaistu: Muokattu: Teksti: Aleksi Rajamäki Väestön vanheneminen asettaa merkittäviä haasteita…
-
Case
Metaversen avulla ensihoitajat ja pelastajat turvallisesti työuralle
Turun ammattikorkeakoulu ja Varsinais-Suomen pelastuslaitos ovat käynnistäneet kehittämishankkeen, jossa hyödynnetään teknologian uudeksi megatrendiksi kutsuttua metaverseä ensihoitajien ja pelastajien työuran alkuvuosien tukemisessa. Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto (ESR+). Julkaistu: Muokattu:…
-
Case
Uusi mobiilisovellus auttaa sote-alan ammattilaisia tunnistamaan lähisuhdeväkivallan
Turun ammattikorkeakoulun hanketyönä kehitettiin mobiilisovellus, joka lisää lähisuhdeväkivallan tunnistamiseen ja ennaltaehkäisyyn liittyvää osaamista. Helppokäyttöinen sovellus on tuotettu Suomessa, Kreikassa ja Portugalissa toteutettujen haastattelujen pohjalta ja tarkoitettu sosiaali- ja…