Rekrytointipalvelut

Opiskelijoita EduCityn tiloissa

Turun ammattikorkeakoulun rekrytointipalvelut toimii linkkinä Varsinais-Suomalaisten yritysten ja organisaatioiden sekä tulevaisuuden ammattilaisten välillä. Olipa kyseessä avoin työ- tai harjoittelupaikka, opinnäytetyö- tai projektitoimeksianto, tavoitamme opiskelijat nopeasti ja tehokkaasti. Tarjoamme kattavasti apua myös koko rekrytointiprosessiin.

Työ- ja harjoittelupaikat

Olemme apunasi, kun tarvitset osaavaa tekijää joukkoihisi. Valjasta korkeakouluopiskelijoiden osaaminen yrityksesi tarpeisiin, vahvista työnantajamielikuvaa ja tarjoa samalla opiskelijalle arvokasta kokemusta työelämästä.

Ilmoitusohje

Lähetä työ- tai harjoittelupaikkailmoitus osoitteeseen: rekry@turkuamk.fi

Ilmoituksessa tulisi mainita ainakin seuraavat tiedot

  • Työnantajaa, tehtävää ja toivottavaa osaamista kuvaavat tiedot
  • Ohjeistus, miten tehtävään haetaan ja keneltä saa lisätietoja 
  • Ilmoittajan sähköpostiosoite ja muut yhteystiedot
  • Työpaikan fyysinen sijainti
  • Viimeinen hakupäivä tai päivä, jona ilmoitus voidaan poistaa. Ellei muuta ole mainittu, ilmoitus poistuu automaattisesti kahden viikon kuluttua.

Rekrytointi-ilmoitus julkaistaan seuraavissa kanavissa

  • Turun AMK:n intranet Messi
  • Mobiilisovellus Tuudo
  • ItsLearning-oppimisalustamme

Tarvittaessa autamme ilmoituksen suunnittelussa ja/tai rekrytointiprosessissa. Tämä palvelu on maksullinen. Vastaamme mielellämme kysymyksiinne ja kerromme lisää palveluistamme.

Opintoihin sisältyvä harjoittelu

Ammattikorkeakoulututkintoon sisältyy pakollinen harjoittelu, jonka laajuus on tutkinnosta riippuen 30-120 op (n. 4,5 – 18 kk tai n. 100 – 400 työpäivää).  Harjoittelu toteutetaan opintojen aikana yhdessä tai useammassa osassa, ja sen voi tehdä myös ulkomailla. Harjoittelu ja siihen liittyvät toimintatavat, sopimukset jne vaihtelevat eri tutkintojen välillä.

Harjoittelupaikkaa hakeva opiskelija tuntee oman koulutukseensa liittyvät käytännöt ja osaa nimetä oman alansa harjoittelusta vastaavan henkilön ammattikorkeakoulusta, saat tarvittaessa lisätietoja häneltä. 

Harjoittelun tavoitteena on perehdyttää opiskelija tulevan ammatin työtehtäviin sekä oppia soveltamaan opinnoissa saatuja, alalla tarvittavia tietoja ja taitoja käytäntöön. Harjoittelun tukena on ammattikorkeakoulun ohjaava opettaja sekä harjoittelupaikan nimeämä ohjaaja. Harjoittelupaikka vastaa harjoitteluun tarvittavasta välineistöstä (esim. ohjelmistolisenssit ja työvälineet) ja ohjauksesta harjoittelupaikalla. Harjoitteluun kuuluvien työtehtävien vaatimustason pitää olla nousujohteista opiskelijan taitojen edistyessä.

Opiskelija hankkii itse harjoittelupaikan ja huolehtii harjoittelua koskevien tietojen ja tarvittaessa sopimusten laatimisesta ja kulkemisesta harjoittelupaikan ja koulun välillä. Mikäli harjoittelu on palkallista, työnantaja ja opiskelija sopivat palkasta keskenään, ellei alan työehtosopimuksessa määritellä harjoittelijalle maksettavaa korvausta.

Ammattikorkeakoulu suosittelee korvauksen maksamista tehdystä työstä. Jos opiskelija suorittaa harjoittelun työsuhteessa, hän tekee kirjallisen työsopimuksen työnantajan kanssa ja on työnantajan vakuuttama. Jos harjoittelu on palkatonta, työsopimuksen sijaan tehdään harjoittelusopimus. Tutkintoon kuuluvassa palkattomassa harjoittelussa opiskelija on oikeutettu harjoittelun osalta (kesälläkin) opintososiaalisiin etuihin ja hän kuuluu oppilaitoksen tapaturmavakuutuksen piiriin. Vakuutusturvan saamiseksi opiskelijan on toimitettava harjoittelusopimus ammattikorkeakoululle ennen harjoittelun alkamista.

Muut rekrypalvelumme

Yrityksen oman ajan ollessa kortilla autamme myös hakemusten vastaanottamisessa ja jatkokäsittelyssä. Vastaanotamme hakemukset AMK:n järjestelmään ja järjestämme ne antamienne hakukriteerien mukaiseen järjestykseen. Toimitamme sekä alkuperäiset hakemukset että järjestetyn hakijaluettelon teille sähköisesti hakuajan päätyttyä.

Halutessanne haastattelemme valitsemanne hakijat käyttäen Thomas HPA analyysia. Henkilökohtaisen profiilisen analyysi kertoo henkilön toimintatavasta ja työskentelyvahvuuksista.

Saatte vastauksen esimerkiksi seuraaviin kysymyksiin

  • Mitkä ovat henkilön vahvuudet ja rajoitteet?
  • Mikä on hänen tapansa kommunikoida?
  • Mikä häntä motivoi?

Opinnäytetyö

Opinnäytetyö tarjoaa organisaatiolle tilaisuuden ratkaista käytännön haasteita ja kehittää toimintaa uuden tiedon ja osaamisen avulla. Työelämälähtöinen tutkimusongelma tai kehittämistarve ovat lähtökohtia AMK-opinnäytetyölle. Opinnäytetyö voi olla esimerkiksi markkinatutkimus, palvelun tai tuotteen kehitysprojekti, prosessien tehostaminen tai jokin muu organisaatiolle ajankohtainen ja strateginen hanke.

Asiantuntevat opettajamme tukevat opiskelijaa koko prosessin ajan, varmistaen, että lopputulos on laadukas ja täyttää sekä akateemiset että työelämän vaatimukset. Toimeksiantaja saa ajankohtaista tietoa ja uusia näkökulmia liiketoimintansa tueksi, samalla tukien tulevaisuuden ammattilaisten oppimista ja urakehitystä.

Opinnäytetyön tekijän rekrytointi

Lähetä meille rekrytointi-ilmoitus: rekry@turkuamk.fi

Välitämme ilmoituksen opiskelijoille, ja kiinnostuneet ovat sinuun suoraan yhteydessä.

Prosessin nopeuttamiseksi kannattaa ilmoituksessa antaa ainakin seuraavat tiedot

  • lyhyt kuvaus yrityksestäsi
  • kuvaus opinnäytetyön aiheesta / tutkimus- tai kehittämisongelmasta
  • miten ja mihin mennessä haluat kiinnostuneiden ottavan sinuun yhteyttä
Lisätietoa opinnäytetyöstä

Opinnäytetyön laajuus vaihtelee koulutusaloittain, mutta on vähintään 15 opintopisteen laajuinen, työelämälähtöinen ja yrityksen toimintaa kehittävä asiantuntijuuden näytetyö, joka vastaa noin 400 tunnin työmäärää. Opinnäytetyön tarkoitus on tuottaa uutta tietoa, joka palvelee yritystä käytännön haasteiden ratkaisemisessa tai uusien ratkaisujen kehittämisessä. Opinnäytetyön avulla yritys voi kehittää oman organisaationsa toimintaa ja edistää työnantajakuvaansa

Opinnäytetyö tehdään vuorovaikutuksessa toimeksiantajan ja AMK:n nimeämän ohjaajan kanssa. Turun ammattikorkeakoulu suosittelee korvauksen maksamista opinnäytetyöstä opiskelijalle. Kustannuksista ja korvauksista sovitaan tapauskohtaisesti.

Opinnäytetyöt ovat julkisia.


Projektit ja muut toimeksiannot

Turun AMK on vaikuttava työelämän korkeakoulu ja meillä opiskellaan työlämälähtöisesti, työelämää varten. Laboratoriomme ja projektioppimisympäristömme toimivat aktiivisesti työelämärajapinnassa. Ne tarjoavat yrityksille toiminnan kehittämiseen innovatiivisia oivalluksia tulevaisuuden tekijöiltä, kokeneiden asiantuntijoiden ohjauksessa.

Projektitoimeksiannoissa vain luovuus on rajana. Hyödynnä tulevaisuuden huippuosaajien osaamista ja toimi työelämän vastuullisena edelläkävijänä.

Esimerkkejä projektitoimeksiannoista

Projektitoimeksiannot voivat sisältää esimerkiksi:

  • Tuotekehitys- tai innovaatioprojekteja
  • Palveluiden ja prosessien kehittämistä ja optimointia
  • Teknologisia ratkaisuja ja sovellusten kehitystä
  • Kestävyys- ja ympäristöprojekteja
  • Markkinointi- ja viestintäkampanjoiden suunnittelua ja toteutusta
  • Taloushallinnon tai henkilöstöresurssien analysointia ja kehittämistä

Projektioppimisympäristömme

Projektioppimisympäristö on tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan sekä opetuksen yhdistävä ympäristö, jossa opiskelijat työskentelevät suunnitelmallisesti ja monialaisesti erilaisten projektien parissa. Projektioppimisympäristöihin voit antaa toimeksiantoja opiskelijoille, jotka pääsevät näin harjoittelemaan myös aitoja asiakaskohtaamisia.

Opiskelijoita työskentelee aktiivisesti myös muissa tutkimus- ja kehittämisympäristöissämme. Tutustu kaikkiin laboratorioidemme ja oppimisympäristöjemme tarjoamiin palveluihin.

  • Capstone -innovaatioprojektit

    Monialaisissa Capstone-innovaatioprojekteissa opiskelijaryhmä ideoi tuotteen prototyypin tai palvelukonseptin yrityksellesi.

  • BisnesAkatemia

    Yhdistämme varsinaissuomalaisen työelämän tarpeet ja yrittäjähenkiset tulevaisuuden tekijät jo ennen opiskelijoiden valmistumista.

  • TheFirma – ICT-projektitoimisto

    TheFirma on opiskelijoiden ICT-projektitoimisto, joka tarjoaa yrityksellesi monipuolisesti IT-alan palveluita.

  • Kiertotalouslabra

    Kiertotalouslabra on projektioppimisympäristö, jossa toteutetaan  yritysten ja opiskelijoiden kokeiluja sekä yhteiskehittämisprojekteja.  

  • Media-alan projektikahvila

    Projektikahvilassa opiskelijat toteuttavat opiskelijatöitä itsenäisti. Tarjoa media-alan projektitoimeksiantoa opiskelijoillemme.

  • Myyntiakatemia

    Myyntiakatemia tarjoaa tukea yrityksesi liiketoimintaan. Meiltä saat myynnin ja markkinoinnin kehittämisprojektit opiskelijatyönä.

Rekrytointipalveluidemme asiantuntijat auttavat mielellään löytämään organisaatiollenne toimivimman tavan tehdä opiskelijayhteistyötä.

Etsiipä organisaatiosi harjoittelijaa, opinnäytetyöntekijää tai vakituista osaajaa, olemme apunasi. Ota yhteyttä, niin autamme sinua löytämään juuri teidän organisaatiollenne sopivat tekijät!

  • Elina Karaus

    Asiantuntija, Uraohjaaja
    +358 50 598 5515
    elina.karaus@turkuamk.fi
  • Hanna Peussa

    Alumnikoordinaattori, Asiantuntija
    +358 50 598 5628
    hanna.peussa@turkuamk.fi

Meistä sanottua

Työelämän parhaaksi