Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 16.11.2023
Kuvitteellisen leikin ilo - kehityksellinen arviointi -menetelmäkoulutus

Kuvitteellisen leikin ilo - kehityksellinen arviointi -menetelmäkoulutus

Haluatko syventää osaamistasi leikin kehityksestä sekä saada työkaluja leikin havainnointiin, arviointiin ja tukemiseen? Mitä ympäristön ohjauksessa tulisi huomioida? Ympäristön merkitys leikin mahdollistajana on keskeinen. Tule mukaan käytännönläheiseen menetelmäkoulutukseen. 

Kuvitteellisen leikin ilo - kehityksellinen arviointi on virallinen suomenkielinen käännös Karen Stagnittin  Pretend Play Enjoyment Developmental Checklist  (PPE-DC 2017) -menetelmästä. Menetelmän taustalla on SIP-DC (Stagnitti), josta Kuvitteellisen leikin ilo - kehityksellinen arviointi on huomattavasti laajennettu versio. 

Systemaattiseen havainnointiin perustuvalla menetelmällä arvioidaan 1-5 -vuotiaiden lasten leikkiä: kuvitteellisen leikin kehityksellistä tasoa, leikin iloa ja lapsen leikissä välittyvää minäkäsitystä toimijana. Arvioinnin voi toteuttaa lapsen kotona, varhaiskasvatusympäristössä tai vastaanotolla. Lapsen havainnoinnin voi toteuttaa yksilö- ja/tai ryhmätilanteessa. 

Koulutuksessa perehdytään menetelmään ja sen käyttöön. Koulutus lisää jo itsessään ymmärrystä mielikuvitusleikin kehityksestä ja johdattaa aitoon leikkiin, johon kuuluvat myös lapsen ilo ja mielihyvä leikistä.

Koulutus toteutuu! Voit ilmoittautua vielä mukaan 30.11.2023 asti.

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu terapeuteille, varhaiskasvatuksen ammattilaisille, psykologeille, sosiaalityöntekijöille - moniammatillisesti kaikille aiheesta kiinnostuneille. Osallistujalta ei edellytetä tietyn pituista työkokemusta. Leikki on tärkeä ja yhteinen asia kaikille lasten kanssa työskenteleville. 

Ajankohta

12.12.2023 ja 12.2.2024 klo8.30-16.00

Sisältö ja toteutus

Keskeiset sisältöalueet

  • Kuvitteellisen leikin ja leikin ilon arviointi sekä lapsen minäkäsityksen vaikutus kuvitteelliseen leikkiin
  • Kuvitteellisen leikin ja leikin ilon arvioinnin tulkinta
  • Keinoja leikin tukemiseen

Koulutus on 1 opintopisteen laajuinen sisältäen kaksi lähiopetuspäivää (etänä) sekä itsenäistä työskentelyä (arviointien toteuttaminen omassa työssä ja sen raportointi) lähipäivien välillä.

Lähiopetuspäivät:

ti 12.12.2023 klo8.30-16.00 Zoom-etäyhteydellä

ma 12.2.2024 klo8.30-16.00 Zoom-etäyhteydellä

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa

Osallistujalla tulee olla koulutuksessa käytössään Kuvitteellisen leikin ilo - kehityksellinen arviointi -käsikirja ja lomakkeet (ammattilaisen sekä huoltajan/vanhemman). Osallistuja huolehtii näiden hankinnasta itse. Käsikirja ja lomakkeet ovat nykyisin sähköisessä muodossa, mutta aiempi painettu versio on täysin käypä edelleen.

Koulutukseen osallistuja saa henkilökohtaisen edun sähköisessä muodossa olevan käsikirjan (sisältää lomakkeet) hankintaan. Etu toimitetaan osallistujalle ilmoittautumisajan päätyttyä.

Sähköisessä muodossa olevaa versiota (sisältää käsikirjan ja lomakkeet) voi tilata TÄÄLTÄ.

Lue lisää

Etukansi Kuvitteellisen leikin ilo manuaali.jpg
Käsikirjan kansikuva.