Valokuvataide
Koulutus on tarkoitettu valokuvataiteen ammattilaisille, jotka haluavat syventää ja kehittää taiteellista osaamistaan. Opintojen aikana tarkastellaan nykytaiteen ja valokuvataiteen ajankohtaisia ilmiöitä ja teemoja suhteessa omaan työskentelyyn. Koulutus on osa Master Schoolia, jossa opiskelet ylemmän korkeakoulututkinnon joustavasti työn ohessa.
Tutkintonimike
Kulttuurialan aiempi tutkintonimike (ylempi AMK). Lue lisää
Laajuus ja kesto
Toteutustapa
Paikka
Opetuskieli
Miksi valita tämä koulutus?
Valokuvataide (ylempi AMK) -koulutuksen tavoitteena on kehittää, arvioida ja soveltaa opiskelijan omaa taiteellista työskentelyä. Opintojen aikana tarkastellaan nykytaiteen ja valokuvataiteen ajankohtaisia ilmiöitä ja teemoja suhteessa omaan työskentelyyn. Koulutuksen keskiössä on itsereflektiivinen oppimisprosessi, joka on ohjattu, aikataulutettu ja sisältää oman työskentelyn systemaattisen dokumentoinnin. Omaa taiteilijaidentiteettiä ja oman ammatillisuuden sisältöjä ja ammattiin kytkeytyviä näkemyksiä tarkastellaan ammatillisessa elämäkertaprosessissa.
Valokuvataiteen YAMK-koulutus on tarkoitettu valokuvataiteen ammattilaisille, jotka haluavat syventää ja kehittää taiteellista osaamistaan. Koulutukseen hakeutuvilta edellytetään toteutuskelpoista projektisuunnitelmaa, joka on pohjana opiskelijan taiteelliselle ja tutkimukselliselle opinnäytetyölle.
Taideakatemia on monialainen ja monitaiteinen yhteisö, jossa verkostomainen yhteistyö eri toimijoiden kanssa on olennainen osa toimintaa. Turun AMK:n Master School kokoaa yhteen tekniikan, liiketalouden, sosiaali- ja terveysalan sekä kulttuurialan YAMK-opiskelijat. Saat myös käyttöösi Turun AMK:n kansainvälisen maisteritason korkeakouluverkoston, joka mahdollistaa kansainvälistymisen opintojen aikana. Tätä kautta valokuvataiteen koulutuksesta valmistuvien ammatillinen verkosto on entistä monipuolisempi ja laajempi.
Opintojen sisältö
Valokuvataiteen koulutuksen laajuus on 60 opintopistettä ja se on suunniteltu suoritettavaksi 1,5 vuodessa työn ohessa opiskeltuna. Opintosuunnitelma on joustava, ja lyhimmillään opinnot on mahdollista tehdä yhdessä vuodessa kokopäiväisenä opiskeluna. Opintojen rakenne:
Tulevaisuuden tekijät 10 op
- Tulevaisuuden toimintaympäristöt 5 op
- Ammatillinen elämäkertaprosessi 5 op
Valokuvataide nyt 10 op
- Valokuvataide nyt 1, 5 op
- Valokuvataide nyt 2, 5 op
Opinnäytetyö 30 op
- Kehittämistyön menetelmät ja suunnittelu 5 op
- Opinnäytetyön toteutus ja raportointi 25 op
Vapaasti valittavat opinnot 10 op
Tutkinnon ydinosaaminen rakentuu moduuleissa ”Tulevaisuuden tekijät” ja ”Valokuvataide nyt”. Opinnoissa keskitytään toimintaympäristön muutosten analysointiin ja ennakointiin, oman ammatillisen ja taiteellisen identiteetin vahvistamiseen, nykytaiteen ja valokuvataiteen ajankohtaisten ilmiöiden ja teemojen tarkasteluun sekä oman tekijyyden ja työskentelyn kehittämiseen ja arviointiin.
Keskeinen osa Master-tutkintoja on 30 opintopisteen laajuinen opinnäytetyö, joka käynnistyy heti opintojen alussa, ja se läpäisee koko opintoajan. Opinnäytetyössä opiskelija syventää taiteellista ydinosaamistaan. Tavoitteena on toteuttaa opiskelijalähtöinen taiteellinen produktio tai osa siitä yhteistyössä kohderyhmän, toimeksiantajan tai muun tahon kanssa. Opinnäytetyö muodostuu tapauskohtaisesti määriteltävien tavoitteiden mukaisesti taiteellisesta työskentelystä sekä sen tutkimuksellisesta tarkastelusta.
Opintojen toteutus – onko mahdollista opiskella työn ohella?
Turun AMK:n Master Schoolin koulutukset on suunniteltu niin, että niissä on mahdollista opiskella joustavasti työn ohessa. Opiskelu on käytännönläheistä ja perinteistä luentopainotteista opiskelua on vähän. Oppiminen tapahtuu erilaisten oppimis- ja kehittämistehtävien kautta. Kontaktiopetusta on keskimäärin kaksi päivää kuukaudessa, ja opetus tapahtuu osin kampuksella, osin videoyhteyden välityksellä.
Lähitapaamisten lisäksi opiskelu koostuu verkko-opinnoista, itsenäisestä työskentelystä ja erilaisista ryhmä- ja projektitöistä.
Koska opinnot alkavat?
- Kevään yhteishaussa ja kesän polkuhaussa haussa olevat koulutukset alkavat elokuussa.
- Syksyn yhteishaussa ja syksyn polkuhaussa haettavat koulutukset alkavat tammikuussa.
Koulutuksen jälkeen
Koulutuksesta valmistut kulttuurialan ylempään AMK-tutkintoon. Tutkintonimike on pääsääntöisesti aikaisempi kulttuurialan tutkintonimikkeesi. Jos Turun AMK:lla ei ole tutkinnonanto-oikeutta aikaisempaan tutkintoosi, voit valita tutkintonimikkeesi seuraavien joukosta: kuvataiteilija (ylempi AMK) tai medianomi (ylempi AMK).
YAMK-tutkinto, eli ylempi ammattikorkeakoulututkinto, vastaa osaamistasoltaan yliopistossa suoritettavaa maisteritutkintoa ja antaa saman pätevyyden esimerkiksi julkiseen virkaan. Ylempi AMK -tutkinto vahvistaa mahdollisuuksia hakeutua haastavampiin työtehtäviin ja antaa varmuutta verkostoissa toimimiseen. Tutkimukset osoittavat, että suoritetulla YAMK-tutkinnolla on vaikutusta urien ja työnkuvien kehitykseen.
Valokuvataiteen koulutuksesta valmistunut voi työllistyä esimerkiksi taiteilijana, taustatutkintonsa mukaisena pedagogina, oman alansa asiantuntijana ja kehittäjänä.
Hae koulutukseen
Voit hakea tähän koulutukseen yhteishaussa.
Koulutus on mukana seuraavissa hauissa:
Hakuaika päättyy haun viimeisenä päivänä klo 15.00.
Miten opiskelijat valitaan?
Tähän koulutukseen opiskelijat valitaan ennakkotehtävän/valintakokeen perusteella.
Hakulomake Opintopolussa
Kuka voi hakea?
Voit hakea koulutukseen, jos sinulla on Suomessa tai ulkomailla suoritettu korkeakoulututkinto tai Suomessa suoritettu ammatillisen korkea-asteen tai opistoasteen tutkinto.
Työkokemus: lisäksi edellytetään kahden vuoden työkokemusta kulttuurialan työelämästä, yrittäjyydestä tai taiteellisesta työskentelystä tutkinnon valmistumisen jälkeen.
Koulutukseen hakeutuvilta edellytetään lisäksi toteutuskelpoista projektisuunnitelmaa, joka on pohjana opiskelijan taiteelliselle ja tutkimukselliselle opinnäytetyölle.
Katso tarkat valintaperusteet ja hakukelpoisuusvaatimukset ennen hakemista Opintopolusta.
Miten opiskelijat valitaan ja yhteishaku etenee?
Yhteishaku: katso hakuohjeet, valintaperusteet ja aikataulu.
- Tähän koulutukseen opiskelijat valitaan ennakkotehtävän ja valintahaastattelun perusteella.
Kuinka monta opiskelijaa koulutukseen valitaan?
Löydät yhteishaun opiskelupaikkojen määrän Opintopolusta koulutuksen tiedoista. Opiskelupaikkojen määrä vaihtelee vuosittain.
Kuinka paljon hakijoita on ollut aiemmin? Tutustu hakijatilastoihin.
Mikä on ylempi ammattikorkeakoulututkinto?
Ylempi ammattikorkeakoulututkinto eli YAMK-tutkinto on tarkoitettu jo työelämässä toimiville ammattilaisille, joilla on soveltuva AMK-tutkinto tai muu korkeakoulututkinto ja vähintään kaksi vuotta työkokemusta valmistumisen jälkeen. YAMK-tutkinto suoritetaan tyypillisesti töiden ohella 1,5–2 vuodessa. YAMK-tutkinto on ylempi korkeakoulututkinto, eli se on samantasoinen yliopiston maisterin tutkinnon kanssa.
Siirtohaku ja muut haut koulutukseen
Voit hakeutua meille opiskelemaan yhteishaun lisäksi myös muissa hauissa. Huomaathan, että kaikki koulutukset eivät ole mukana kaikissa hakutavoissa.
Siirtoa YAMK-koulutuksesta toiseen voivat hakea vain Turun AMK:ssa YAMK-koulutuksessa jo opiskelevat.
- Katso tarkemmat ohjeet siirtohakuun.
Jos opintosi ovat jääneet kesken, voit hakea opiskeluoikeutta Turun AMK:iin ja suorittaa opintosi loppuun.
- Katso tarkemmat ohjeet opiskeluoikeuden uudelleen hakemiseen.
Kysy lisää
Hakemiseen liittyvät kysymykset: Hakijapalvelut
Koulutukseen ja opiskeluun liittyvät kysymykset:
Master School − luo tulevaisuutta
Koulutus on osa Turun AMK:n Master Schoolia ja sen Professional Excellence -koulutustarjontaa. Master School on tarkoitettu työelämässä pätevöityneille osaajille, jotka haluavat tehdä uuden siirron työurallaan. Master Schoolista valmistuu asiantuntijoita ja johtajia oman alansa kehittäjiksi ja työelämän uudistajiksi. Avaa ovet uudenlaiseen ammatilliseen urakehitykseen.
Tervetuloa Taideakatemiaan
Taideakatemia on kulttuurin ja taiteen ammattilaisten kouluttaja. Taideakatemiassa kohtaavat esittävien taiteiden, kuvataiteen, media-alan ja musiikin ammattilaiset. Opiskelijat pääsevät osaksi monitaiteista yhteisöä ja aktiivista kulttuurikaupunkia. Korkeatasoiset koulutukset tarjoavat hyvät työllistymismahdollisuudet ja omannäköisen työuran.
Uudelle opiskelijalle
Tervetuloa opiskelijaksi, hienoa saada sinut osaksi yhteisöämme.
Uuden opiskelijan oppaasta löydät ohjeet opintojen aloitukseen ja tarkempaa tietoa ensimmäisistä koulupäivistä. Nähdään kampuksilla ja verkossa!