Hakijan opas

Henkilö katsoo hymyillen kameraan tummansinisen taustan edessä.

Yhteishaun kautta opiskelijaksi

Turun ammattikorkeakouluun haetaan opiskelemaan AMK- tai YAMK-tutkintoa pääsääntöisesti yhteishaussa, joka järjestetään kolme kertaa vuodessa.

Syksyn yhteishaku

  • Hakuaika 28.8. – 11.9.2024
  • Lisähaku muutamaan YAMK-koulutukseen 18.11. – 27.11.2024

Yhteishaun tulokset julkaistaan 21.11.2024 mennessä, lisähaun 9.12.2024 mennessä.

Seuraavat yhteishaut

  • Kevään ensimmäinen yhteishaku 8.1. – 22.1.2025. Haussa englanninkieliset koulutukset
  • Kevään toinen yhteishaku 11.3. – 25.3.2025
  • Syksyn yhteishaku 1.9. – 11.9.2025.

Haku päättyy viimeisenä hakupäivänä klo 15.00.

Haut avoimen AMK:n polkuopintoihin

Polkuopinnoissa aloitat tutkinto-opinnot avoimessa AMK:ssa. Polkuopinnot koostuvat AMK- tai YAMK-tutkinnon ensimmäisen vuoden opinnoista, jotka suoritat samassa ryhmässä tutkinto-opiskelijoiden kanssa. Polkuopintojen suorittamisen jälkeen voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän erillishaussa ja jatkaa opintoja saumattomasti valmistumiseen saakka.

Seuraavat haut polkuopintoihin

  • Syksyn polkuopintohaku 20.11. – 4.12.2024, hakuaika päättyy 4.12. klo 15.

Muut haut tutkintoon

Yhteishaun lisäksi tutkintoon johtavaan koulutukseen on mahdollista hakeutua erillishakujen kautta.

Tietoa hakemisesta

Mikä on Opintopolku?

Opintopolku.fi on Opetushallituksen ylläpitämä portaali, jonka kautta pääsääntöisesti kaikki korkeakoulujen haut järjestetään. Ohjeita Opintopolun käyttöön:

Oma Opintopolku -palvelussa voit tarkastella omia tietojasi, muokata hakulomaketta, seurata valinnan tilannetta, ottaa paikan vastaan ja ilmoittautua läsnä- tai poissaolevaksi tutkinto-opiskelijaksi. Kirjautumisessa käytetään suomi.fi-tunnistautumista, joten tarvitset palveluun pankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai sirullisen henkilökortin.

Ammatilliset perustutkinnot

Tästä löydät tarkempia määrittelyjä ammatillisten tutkintojen termeille, joita yhteishaun hakulomakkeella käytetään.

Ammatillinen näyttötutkinto

Ammatilliset perustutkinnot, ammattitutkinnot ja erikoisammattitutkinnot voi suorittaa näyttötutkintona. Näyttötutkinto on erityisesti aikuisille suunniteltu joustava tutkinnon suorittamistapa, jossa ammattitaito osoitetaan tutkintotilaisuuksissa. Näyttötutkintona suoritettavassa tutkinnossa ei suoriteta yhteisiä tutkinnon osia (YTO:t), ja niitä ei täten myöskään arvioida tutkintotodistuksessa. Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot arvioidaan asteikolla hyväksytty tai hylätty. 

Huom. suorittamasi ammatillinen perustutkinto ei ole näyttötutkinto, jos olet suorittanut myös YTO:t ja olet saanut päättötodistuksen sekä näyttötodistuksen.

Opistotutkinto ja ammatillisen korkea-asteen tutkinto

Näihin tutkintoihin ei voi nykyään valmistua. Koulutusrakenne muuttui 1990-luvun lopulla, jolloin opisto- ja ammatillisen korkea-asteen tutkinnot jäivät pois ja tilalle syntyi ammatillisia perustutkintoja sekä ammattikorkeakoulututkintoja. Eri kouluista ovat valmistuneet viimeiset näiden tutkintojen suorittajat hiukan eri vuosina ajalla 1997–2005. Joidenkin koulujen nimessä saattaa olla opisto-sana, mutta tämä ei suoraan kerro siitä, ovatko tutkinnot olleet opistoasteisia.

Huom. Vanhat opisto- ja ammatillisen korkea-asteen tutkinnot eivät vastaa laajuudeltaan korkeakoulututkintoja.

Katso myös Opetushallituksen laatima ammatillisen koulutuksen rakennevertailu (PDF). Lista on suuntaa antava, ei täydellinen.

Koulutukseen vaadittava terveys ja toimintakyky

Jos suunnittelet hakemista sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkintoon johtavaan koulutukseen, sinun tulee hakuvaiheessa arvioida omaa soveltuvuuttasi terveytesi ja toimintakykysi perusteella.

Miksi? Sosiaali- ja terveysalan koulutuksiin sovelletaan ns. SORA-lainsäädäntöä. Näillä aloilla on alaikäisten turvallisuutta, potilas- ja asiakasturvallisuutta koskevia vaatimuksia, jotka rajoittavat opiskelijaksi ottamista. Tällöin edellytetään, että opiskelijaksi otettava on terveydentilaltaan ja toimintakyvyltään kykenevä opintoihin liittyviin käytännön tehtäviin tai harjoitteluun.

Jos minulla on jokin terveyteen tai toimintakykyyn liittyvä rajoite?

  • Ota terveydentilaasi ja toimintakykyysi liittyvät rajoitteet puheeksi esimerkiksi opinto-ohjaajasi kanssa tai oman hoitotahosi kanssa, sillä he ovat apunasi arvioidessasi omaa soveltuvuuttasi eri alojen opintoihin.
  • Hakuvaiheessa tekemäsi ilmoituksen perusteella ammattikorkeakoulu voi edellyttää tarkempia terveydentilatietoja opiskelusta suoriutumisen ja kohtuullisten tukitoimien arvioimiseksi. Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes ammattikorkeakoulu on tarkistanut opiskelijaksi valitun tutkintotodistuksen sekä tarvittaessa terveysalan ammattilaisen lausunnot.

Opintopolku.fi-palvelussa hakulomaketta täyttäessäsi sinulta kysytään seuraavia asioita:

  • Onko opiskeluoikeutesi aiemmin peruutettu terveydentilan tai muiden henkilöiden terveyden tai turvallisuuden vaarantamisen vuoksi?
  • Onko terveydentilassasi tai toimintakyvyssäsi sellaisia tekijöitä, jotka saattavat olla esteenä opinnoille hakukohteeksi / hakukohteiksi ilmoittamillasi alalla?
  • Mikäli vastaat hakulomakkeella ”kyllä” molempiin tai toiseen kysymykseen ja tulet hyväksytyksi koulutukseen, on opiskelupaikka ehdollinen. Sinua pyydetään täyttämään terveydentilaselvityslomake ja terveydenhuollon ammattihenkilön lausunto sekä tarvittaessa selvitys peruuntuneesta opiskeluoikeudesta. Turun ammattikorkeakoulussa on käytössä sähköinen terveydentilaselvityslomake. Sinut voidaan hyväksyä koulutukseen, mikäli terveydellinen este voidaan kohtuullisin toimin poistaa.

Perehdy tarkemmin alakohtaisiin terveydentilan ja toimintakyvyn vaatimuksiin (ammattikorkeakouluun.fi)

Opiskelupaikka on ehdollinen siihen saakka, kunnes ammattikorkeakoulu on käsitellyt ja arvioinut opiskelijaksi pyrkivän opiskelijaksi ottamisen arvioinnin edellyttämät terveydentilaa ja toimintakykyä koskevat tiedot. Ammattikorkeakoulu voi perua hakijan opiskelupaikan, 

  • jos todistuksia ei toimiteta ammattikorkeakoulun ilmoittamassa määräajassa
  • jos hakija on antanut itsestään virheellisiä tietoja
  • on ilmeistä, että opiskelija ei terveydentilaltaan eikä toimintakyvyltään täytä opiskelijaksi ottamisen edellytyksiä (Ammattikorkeakoululaki 932/2014)
  • jos opiskelija on salannut aiemman opiskeluoikeuden peruuttamisen (Ammattikorkeakoululaki 932/2014).
Valintakokeen yksilölliset järjestelyt

Yksilöllisillä järjestelyillä tarkoitetaan yksilöllisiä käytännön järjestelyitä valintakoetilanteessa. Sinulle voidaan myöntää yksilöllisiä järjestelyitä valintakoetilanteeseen esimerkiksi sairauden, vamman, lukivaikeuden tai jonkin muun erityisen syyn vuoksi.

Yksilölliset järjestelyt riippuvat siitä, mitä tarpeita sinulla on, ja mitä järjestelyitä on mahdollista myöntää. Voi olla mahdollista saada esimerkiksi lisäaikaa kokeeseen, rauhallisempi koetila, mahdollisuus käyttää omia apuvälineitäsi tai mahdollisuus käyttää henkilökohtaista avustajaasi.

Hae yksilöllisiä järjestelyitä tai ilmoita niiden tarpeesta etukäteen. Tarkista ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta, missä tilanteissa haet yksilöllisiä järjestelyitä ja milloin riittää ilmoitus. Käytä molemmissa tapauksissa yksilöllisten järjestelyiden hakemuslomaketta.

  • Jos haet yksilöllisiä järjestelyitä, liitä hakemukseesi asiantuntijalausunto, josta käy ilmi, millaisia tukitoimia haet ja millä perusteella (mahdolliset diagnoosit ja muut perustelut haetuille tukitoimille)
  • Ilmoita yksilöllisten järjestelyiden hakemuksella esimerkiksi, jos tulet valintakokeeseen avustajan kanssa, tarvitset esteetöntä koetilaa tai tarvitset vamman tai sairauden hoitoon älylaitteella toimivaa apuvälinettä. Ilmoitusluonteisissa tapauksissa hakemukselle ei tarvitse liittää asiantuntijalausuntoa.

AMK-valintakoe

Jos sinulla on tarve AMK-valintakokeen yksilöllisille järjestelyille, toimita hakemus siihen ammattikorkeakouluun, jossa olet ilmoittanut tekeväsi AMK-valintakokeen. Katso tarkemmat ohjeet (ammattikorkeakouluun.fi)

Jos teet AMK-valintakokeen Turun ammattikorkeakoulussa, toimi näin

1. Täytä hakemus yksilöllisistä järjestelyistä. Kevään yhteishaussa hakemus tulee toimittaa viimeistään 13.5.2025

  • Vain akuuteissa poikkeustapauksissa, voimme ottaa käsiteltäväksi hakemuksen, joka on lähetetty määräajan jälkeen, mutta ennen valintakoetta. Yksilöllisiä järjestelyjä ei voida myöntää, jos hakijan yhteydenotto tulee valintakoe huomioiden liian myöhään tai yksilölliset järjestelyt todetaan muutoin mahdottomaksi järjestää.

2. Saat sähköpostitse tiedon yksilöllisistä järjestelyistä, joihin sinulle on myönnetty oikeus. Mikäli yksilöllisiä järjestelyjä ei jostain syystä voida toteuttaa hakemuksen mukaisesti, lähetämme sinulle sähköpostitse ilmoituksen perusteluineen.

Tilojen esteettömyys: AMK-valintakokeen koetilat ovat pääsääntöisesti auditorioita, mutta kulku koetiloihin on esteetön. Esteettömän istumapaikan varmistamiseksi hakijan tulee toimittaa yksilöllisten järjestelyiden hakemus. Hakijan tulee ilmoittaa yksilöllisten järjestelyiden hakemuslomakkeella, jos vamman tai sairauden takia hakijalla on mukanaan henkilökohtainen avustaja.

Muut valintakokeet ja soveltuvuuskokeet

Kulttuurialan koulutukset (AMK ja YAMK): hae valintakokeisiin yksilöllisiä järjestelyitä Turun AMK:sta alla olevien ohjeiden mukaan.

Rakennusarkkitehtikoulutuksen soveltuvuuskoe: hae yksilöllisiä järjestelyitä siitä ammattikorkeakoulusta, jonka rakennusarkkitehtikoulutus on hakemuksellasi ylimpänä. Jos Turun AMK on ensimmäinen hakukohteesi, löydät ohjeet yksilöllisten järjestelyiden hakemiseen alta.

  • Sinun on toimitettava yksilöllisten järjestelyiden hakemus, jos sairauden, vamman, lukihäiriön tai muun erityisen syyn vuoksi tarvitset valintakokeessa yksilöllisiä järjestelyitä.
  • Hakemukseen liitetään asiantuntijalausunto, josta käy ilmi, millaisia tukitoimia haet ja millä perusteella (mahdolliset diagnoosit ja muut perustelut haetuille tukitoimille)

Toimi näin:

1. Täytä hakemus yksilöllisistä järjestelyistä. Kevään yhteishaussa hakemus tulee toimittaa viimeistään 13.5.2025

  • Karsivaa ennakkotehtävää käyttävien kulttuurialojen valintakokeisiin hakijan on toimitettava yksilöllisten järjestelyiden hakemus aikataulun mukaisesti jo ennen mahdollista valintakoekutsua.
  • Vain akuuteissa poikkeustapauksissa, voimme ottaa käsiteltäväksi hakemuksen, joka on lähetetty määräajan jälkeen, mutta ennen valintakoetta. Yksilöllisiä järjestelyjä ei voida myöntää, jos hakijan yhteydenotto tulee valintakoe huomioiden liian myöhään tai yksilölliset järjestelyt todetaan muutoin mahdottomaksi järjestää.

2. Saat sähköpostitse tiedon yksilöllisistä järjestelyistä, joihin sinulle on myönnetty oikeus. Mikäli yksilöllisiä järjestelyjä ei jostain syystä voida toteuttaa hakemuksen mukaisesti, lähetämme sinulle sähköpostitse ilmoituksen perusteluineen.

Missä hakujen tuloksista tiedotetaan?

Hakujen tuloksista lähetetään tietoa siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka jätit hakemukselle Opintopolussa. Myös mahdolliset lisätietopyynnöt ja valintakoekutsut lähetetään hakulomakkeella ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen. Seuraa sähköpostiasi koko hakuprosessin ajan ja tarkista säännöllisesti myös roskaposti- ja muut vastaavat kansiot. Voit seurata tilannettasi myös Oma Opintopolku -palvelussa.

Mitä tarkoittaa yhden korkeakoulupaikan säännös?

Yhden korkeakoulupaikan säännös tarkoittaa, että voit ottaa vastaan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan.

  • Säännös koskee yhteishaussa, erillishauissa kuin myös yliopistojen jatkotutkintohauissa saatuja opiskelupaikkoja.
  • Siirtohaussa saatu paikka korkeakoulussa ei kuulu säännöksen piiriin.

Sinulla voi olla useampi tutkinnonsuoritusoikeus eli paikka tutkintoon johtavassa koulutuksessa, mutta opiskelupaikat pitää ottaa vastaan eri lukukausina.

Ehdollinen paikan vastaanotto yhteishaussa

Tullessasi hyväksytyksi Turun AMKiin, tulee sinun ottaa tarjottu opiskelupaikka vastaan aloittaaksesi opintosi. Tietyissä tapauksissa voit ottaa paikan vastaan ehdollisesti. Se tarkoittaa, että voit edelleen tulla hyväksytyksi mieluisammaksi sijoittamaasi hakukohteeseen. Jos kuitenkaan et pääse niistä mihinkään varasijalta, muuttuu ehdollinen opiskelupaikan vastaanottaminen automaattisesti sitovaksi.

  • Jos tulet hyväksytyksi johonkin hakutoiveeseesi, ja olet varalla ylempään tai ylempiin hakutoiveisiin, voit ottaa paikan vastaan ehdollisena. Tällöin voit jäädä odottamaan ylempien hakutoiveiden valinnan etenemistä. Huom! Kevään ensimmäisessä yhteishaussa et voi ottaa paikkaa vastaan ja jäädä jonottamaan muiden hakukohteiden tuloksia.
  • Jos otat paikan vastaan ehdollisena, vastaanotto muuttuu sitovaksi, jos sinua ei valita ylempiin hakutoiveisiin. Voit ottaa aikaisemmin ehdollisesti vastaanottamasi paikan vastaan sitovasti vain siinä tilanteessa, jos sinua ei ole vielä ehditty hyväksyä ylempiin hakutoiveisiisi.
  • Jos olet ottanut paikan ehdollisesti vastaan ja sinut valitaan ylempään hakutoiveeseen, tämä uusi paikka muuttuu automaattisesti sitovasti vastaanotetuksi paikaksi, ellei ylempänä ole hakutoiveita, joihin olet edelleen varasijalla.

Varasijalta hyväksymisen päättymisen jälkeen ei voi tulla enää varasijalta hyväksytyksi, vaan mahdollinen varallaolotieto muuttuu peruuntuneeksi. Katso varasijalta hyväksymisen päättymisaika hakujen aikatauluista.

Esimerkki

Olet saanut 3. hakutoiveeltasi paikan, jonka otat vastaan, ja olet varalla kahteen ylempään hakutoiveeseen.

  • Voit tulla varasijalta hyväksytyksi 2. hakutoiveeseen ja olla edelleen varalla ylimpään toiveeseesi. Tällöin ehdollinen vastaanotto siirtyy 2. hakutoiveelle, ja olet varalla vielä ylimpään hakutoiveeseen.
     
  • Jos sinut valitaan varasijalta ylimpään hakutoiveeseen, tulee tästä automaattisesti sitovasti vastaanotettu paikka, ja alemmat hakutoiveet peruuntuvat.
     
  • Jos sinua ei valita ylimpään hakutoiveeseen, 2. hakutoiveesta tulee sitovasti vastaanotettu paikka, ja alemmat peruuntuvat.

Lue lisää paikan vastaanottamisesta yhteishaussa (opintopolku.fi)

Polkuopintopaikan voi ottaa vastaan vain sitovasti.

Voiko opiskelun aloitusta siirtää?

Jos sinut on hyväksytty tutkinto-opiskelijaksi, voit siirtää opiskelun aloitusta ilmoittautumalla poissa olevaksi opiskelijaksi. Ensimmäisen vuoden opiskelija voi tehdä sen ainoastaan lakisääteisestä syystä, joita ovat 

  • varusmiespalvelus, siviilipalvelus, naisten vapaaehtoinen asepalvelus
  • tarve saada vapaata opinnoista lapsen hoitamiseksi tämän syntymän tai adoption vuoksi (hoitovapaa ei sisälly lakisääteisiin syihin);
  • oma sairaus tai vamma, joka estää opintojen aloittamisen. 

Poissaolo-oikeus perustuu ammattikorkeakoululakiin, 29§

Avoimen AMK:n polkuopintojen aloitusta ei voi siirtää.

Jos sinut on hyväksytty tutkinto-opiskelijaksi ja haluat siirtää opiskelun aloitusta

Toimita poissaolon lakisääteisyyden osoittava dokumentti tämän lomakkeen kautta.  

  • Dokumentti voi olla:
    • palvelukseenastumismääräyksen tai palvelustodistuksen kopio
    • päätös raskaus- tai vanhempainrahasta tai jos todistusta ei vielä ole, lääkärintodistus raskaudesta (muun kuin synnyttävän vanhemman tulee toimittaa aina Kelan vanhempainrahapäätös viimeistään 2 viikon kuluttua päätöksen saamisesta)
    • lääkärintodistus, joka osoittaa henkilön kykenemättömyyden aloittaa opintoja sairauden takia.
  • Dokumentin toimittamisen määräaika on sama kuin opiskelupaikan vastaanoton määräaika. Jos tulet valituksi varasijalta, toimita dokumentti 7 vuorokauden kuluessa opiskelijavalinnan julkaisemisesta.
  • Mikäli et toimita vaadittua dokumenttia, poissaolo-ilmoittautuminen muutetaan läsnäolo-ilmoittautumiseksi, jolloin opintojen suorittamisaika alkaa kulua.
  • Opiskelijan katsotaan aloittavan tutkinnon suorittamisen siitä ajankohdasta, jolloin opiskelija vastaanottaa opiskelupaikan ammattikorkeakoulussa. Opintojen suorittamisaikaan ei lasketa poissaoloa, joka johtuu asevelvollisuuslain, siviilipalveluslain tai naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta annetun lain mukaisen palvelun suorittamisesta taikka lapsen syntymän tai adoption yhteydessä pidettävästä vapaasta. Opintojen suorittamisaikaan ei lasketa myöskään muuta enintään kahden lukukauden pituista poissaoloa, jonka ajaksi opiskelija on ilmoittautunut poissa olevaksi 29 §:n mukaisesti.

Poissaolon vaikutus opintolainahyvitykseen

Opintolainahyvityksen sääntöjen mukaan opiskeluaikaan kuuluvat myös ne lukukaudet, jolloin olet ilmoittautunut poissa olevaksi tai opintosi ovat keskeytyneet.

  • Tutustu opintolainahyvityksen sääntöihin Kelan verkkosivuilla. Sivulla on laskuri, jolla voit arvioida oikeutesi opintolainahyvitykseen.
Voiko aiempia opintoja hyväksilukea tutkintoon?

Tutkintoon voidaan hyväksilukea aiemmin suoritettuja opintoja tai osaamista, mikäli ne vastaavat koulutuksen opetussuunnitelman tavoitteita ja sisältöjä. Hyväksilukemisesta käytetään termiä “aiemmin tai muualla hankitun osaamisen tunnistaminen” eli AHOT.

Kyse voi olla:

  • Aiemmin tai muualla suoritetuista opinnoista. Opintojen tulee pääsääntöisesti olla samaa tasoa kuin suoritettavan tutkinnon (AMK-tutkinnoissa taso 6 ja YAMK-tutkinnoissa taso 7). Lisäksi ne eivät voi pääsääntöisesti olla hakukelpoisuuden antavan tutkinnon opintoja, eli sen tutkinnon opintoja, jolla haet koulutukseen.
    • Esimerkki 1: Haet lähihoitajatutkinnolla sairaanhoitaja (AMK) -koulutukseen. Lähihoitajan ammatillinen perustutkinto on tasoa 4. Lisäksi se on tässä tapauksessa tutkinto, joka antaa sinulle hakukelpoisuuden eli tutkinto, jolla haet. Lähihoitajaopintoja ei voida hyväksilukea suoraan AMK-tutkintoon.
    • Esimerkki 2: Haet insinööri (AMK) -tutkinnolla insinööri (ylempi AMK) -koulutukseen. Olet suorittanut aiemmin avoimessa AMK:ssa YAMK-tasoisen osaajakoulutuksen. Insinööri (AMK) -tutkinnon opintoja ei voida hyväksilukea uuteen YAMK-tutkintoon, koska ne ovat eri tasoa ja tuottavat hakukelpoisuuden YAMK-tutkintoon. Sen sijaan avoimessa AMK:ssa suoritetut YAMK-tasoiset opinnot voidaan hyväksilukea osaksi tutkintoa, jos ne vastaavat oppimissuunnitelman tavoitteita.
  • Aiemmin tai muualla hankitusta osaamisesta. Tällaista voi olla esimerkiksi työelämässä, muussa koulutuksessa tai harrastuksissa hankittu osaaminen. Osaamisen hyväksilukeminen tapahtuu osaamisnäytöllä.
    • Esimerkki 1: Opiskelet sairaanhoitajaksi, ja olet aiemmalta koulutukseltasi lähihoitaja. Oppimissuunnitelmaasi kuuluu opintojakso(ja), joita vastaavan osaamisen olet hankkinut jo lähihoitajakoulutuksessa tai myöhemmin esim. työelämässä. Voit kysyä opintojakson opettajalta mahdollisuutta hyväksilukea opintojakso osaamisnäytöllä.
    • Esimerkki 2: Opiskelet YAMK-tutkintoa ja oppimissuunnitelmaasi kuuluu opintojakso, jota vastaavan osaamisen olet hankkinut jo aiemmin esim. työelämässä. Voit kysyä opintojakson opettajalta mahdollisuutta hyväksilukea opintojakso osaamisnäytöllä.

Hyväksiluvut käsitellään aina tapauskohtaisesti. Saat tarkempia tietoja hyväksiluvuista koulutuksen alkaessa.

Huomaathan, että avoimen AMK:n polkuopiskelijana et voi saada polkuopintojen aikana hyväksilukuja aiemmista suoritetuista opinnoista. Opintojen hyväksi lukeminen on mahdollista vasta tutkinto-opiskelijana. Aiemman osaamisen hyväksiluku osaamisen näyttönä on kuitenkin jo polkuopintojen aikana mahdollista.

Muutoksenhaku

Jos olet hakenut tutkinto-opiskelijaksi, ja opiskelijavalinnassa ja valintaperusteiden soveltamisessa on mielestäsi tapahtunut virhe, voit vaatia siihen kirjallisesti oikaisua 14 vuorokauden kuluessa opiskelijavalinnan tuloksen julkistamisesta (L483/2013 § 22)

1. Tutustu ensin kyseisen koulutuksen valintaperusteisiin ja ota yhteyttä Turun ammattikorkeakouluun

2. Jos asia ei selviä yhteydenotolla, voit tehdä kirjallisen oikaisupyynnön Turun ammattikorkeakoulun Opintoasioiden lautakunnalle 14 päivän kuluessa tulosten julkaisusta. Oikaisupyynnöstä tulee käydä ilmi yksilöidysti mihin haet oikaisua, miten päätöstä tulisi mielestäsi oikaista ja millä perustein haet tätä muutosta.

  • Perusteena voi olla esim. valintapäätöksen virheellisyys (ei valintaperusteiden mukainen) tai viranomaisen menettelyvirhe. 
  • Lisäksi oikaisupyynnöstä on käytävä ilmi oikaisun hakijan henkilö- ja yhteystiedot.
  • Oikaisupyynnön oheen liitetään tarvittavat pyyntöä tukevat asiakirjat.

Hakijan tulee tehdä oikaisuvaatimus kaikkiin niihin päätöksessä mainittuihin korkeakouluihin, joiden hakukohteisiin hän toivoo oikaisun perusteella tulevansa valituksi.

Turun ammattikorkeakouluun yhteishaussa hakeneella on oikeus tarkastella AMK-valintakokeen koetehtäviä ja oikeita vastauksia sekä omia koevastauksiaan hakijapalveluiden virkailijan valvonnassa. Tämä tapahtuu erikseen sähköpostitse sovittavana ajankohtana 14 vrk kuluessa yhteishaun tuloskirjeiden lähettämisestä. Valintakoemateriaali on julkisuuslain nojalla salassa pidettävää ja sen valokuvaaminen ja muu tallentaminen on kiellettyä. AMK-valintakoetta koskevat tiedustelut pyydämme lähettämään osoitteeseen hakijapalvelut@turkuamk.fi.

Huomioithan, että mahdolliset viiveet pyydettyjen todistusten hankkimisessa tai viiveet postin kulussa eivät poista hakijan vastuuta toimittaa pyydettyjä dokumentteja ilmoitetuissa ajoissa. Oikaisupyyntö tulee olla perillä ammattikorkeakoulussa määräajan viimeisenä päivänä kello 15.00 mennessä. Myöskään ohjeiden väärinymmärrykset tai muut vastaavat syyt eivät ole hyväksyttävä peruste oikaisulle.

Oikaisupyyntö tulee lähettää postitse tai sähköpostitse kirjaamoon:

Turun ammattikorkeakoulu 
Kirjaamo / Opintoasioiden lautakunta
Joukahaisenkatu 3
20520 Turku
FINLAND

Sähköpostiosoite: kirjaamo@turkuamk.fi

Turun ammattikorkeakoulu ilmoittaa päätöksestä sähköpostitse.