Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 22.4.2022
SIVISOTE − Lapsi- ja perhepalveluiden kehittäminen ja johtaminen

SIVISOTE − Lapsi- ja perhepalveluiden kehittäminen ja johtaminen

SIVISOTE-tutkimusryhmä toteuttaa sote-uudistuksen ja Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelman (LAPE) velvoitteita kehittämällä kustannustehokkaita sosiaali-, terveys-, kasvatus- ja opetusalan integroituneita palvelurakenteita ja palvelukonsepteja digitalisaatiota hyödyntämällä ja tulevaisuuden johtamismalleja kehittämällä.

Edistämme lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia ja osallisuutta, hyvää vanhemmuutta ja arjen sujuvuutta, mutta kiinnitämme huomiota myös lasten kaltoinkohtelun tunnistamiseen ja erityiseen lasten suojelun tarpeeseen.

Tutkimusryhmän muodostaa monialainen ja monitieteinen asiantuntijatiimi, jossa työskentelee opettaja-asiantuntijoita, tutkijoita, opiskelija-assistentteja, tutkimusryhmäopiskelijoita, AMK- ja YAMK-opiskelijoita sekä työelämäkumppaneita.

Tutkimusryhmän toiminta kohdentuu sivistystoimen, varhaiskasvatuksen sekä sosiaali- ja terveysalan organisaatioiden raja- ja yhteispinnoilla tapahtuvaan lapsi- ja perhepalveluiden yhteiskehittämiseen. Tutkimus- ja kehittämistoiminnan kärjet, joilla tutkimusryhmä kohdentaa yhteiskunnallista vaikuttavuutta ja tuottaa uutta arvoa lasten ja perheiden hyvinvointiongelmien ratkaisemiseen:

Tutkimusryhmän kärkiteemat: varhaisen tuen perhekeskuspalvelut, lapsi- ja perhekohtaiset lastensuojelupalvelut, koulun yhteisöllinen oppilashuolto ja ohjauspalvelut sekä LAPE-palveluverkon yhteensovittava johtaminen.

 

Tutkimusryhmän jäsenet

Eeva Timonen-Kallio

 

Eeva Timonen-Kallio
Yliopettaja, Tutkimusvastaava
+358 44 907 4546
etunimi.sukunimi@turkuamk.fi

Erityisalaani ovat lastensuojelun sosiaalityö, sosiaalipedagogiikka sekä tutkimus- ja kehittämistoiminta ja kansainvälinen projektijohto. Pyrin toiminnassani vahvistamaan sosiaalista hyvinvointia lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä arjessa sekä edistämään erityissosiaaliohjauksen näkökulmaa lastensuojelun avohuollon ja sijaishuollon palveluissa. Tutkimus- ja kehittämistoiminta: ERCCI – Empowering interprofessional residential child care, LANUPS – Lastensuojelun sosiaalityön ja nuorisopsykiatrian yhteisasiakkuus, GeoICT – multicompetence learning opportunities (MCL) in HEI education.

Hille Halonen

Hille Halonen
Lehtori
+358 50 517 1577
etunimi.sukunimi@turkuamk.fi
Hille.Halonen@turkuamk.fi

Hyvinvointijohtaminen ja johtajuuden muutos innostaa minua. Asiantuntijana pyrin terveyden edistämiseen systeemitasolla. Integroitujen palvelujen tuottaminen on kiinnostuksen kohde. Tavoitteenani on vahvistaa osallisuuden merkitystä päätöksenteossa. Olen tällä hetkellä vahvasti mukana ANKKURI projektissa hyvinvointi johtamisen teemassa. Embedding compassionate leadership (COMPASS) on tulevaisuuden hanke liittyen uusin johtamismallien kehittämiseen hyvinvointialueilla.

Marjo Harju

Marjo Harju
Lehtori
+358 40 355 0507
etunimi.sukunimi@turkuamk.fi

Edistän kokonaisvaltaisesti lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia sekä yhteiskunnallisesta näkökulmasta että yksilö- ja perhetasolla. Ammatillisen osaamiseni painopistealueet ovat sosiaalityössä, kansainvälisyydessä ja monikulttuurisuudessa. Kokemukseni mukaan taidelähtöiset lähestymistavat osana hyvää ja laadukasta ammatillista kohtaamista antavat paljon mahdollisuuksia lasten, nuorten ja perheiden kanssa tehtävässä työssdä. Hankekehittämistaustani on maahanmuuttajatyössä, perhekeskuskehittämisen parissa ja erityistä tukea tarvitsevien lasten ja perheiden kansalaistoiminnan piirissä.

Kristiina Helenius

Työskentelen lastensuojelun sijaishuollon päihdeyksikössä lähijohtajana. Osaamisalaani on niin avohuollon kuin sijaishuollon lastensuojelutyö ja erityisesti nuoret ja heidän perheensä.  Olen työskennellyt lastensuojelun parissa yli 20 vuotta ja haluan omalla työlläni vaikuttaa lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Lastensuojelutyössä erityissosiaaliohjauksen näkökulma on välttämätön. Olen mukana ERCCI – Empowering interprofessional residential child care -hankkeessa. Valmisteilla oleva YAMK-opinnäytetyöni käsittelee sijaishuollon osaamisen kehittämistä.

Ritva Laaksonen-Heikkilä

Ritva Laaksonen-Heikkilä
Yliopettaja, Koulutusvastaava
+358 44 907 5477
etunimi.sukunimi@turkuamk.fi
ritva.laaksonen-heikkila@turkuamk.fi

Erityisalaani ovat terveyden edistäminen sekä johtaminen ja kehittäminen. Pyrin toiminnassani vahvistamaan terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia eri ikäisten ihmisten ja väestöryhmien arjessa sekä edistämään yksilöiden ja perheiden hyvinvointia eri yhteyksissä. Sote-palveluiden johtaminen ja kehittäminen ovat mielestäni tärkeitä ja ajankohtaisia teemoja sote-kentässä tapahtuvan muutoksen vuoksi. Tutkimus- ja kehittämistoiminta: ARVO ihmiselle – verkoston avulla moniammatillista tukea elämänhallintaan -hanke.

Tuuli Lahti

Tuuli Lahti
Koulutusvastaava, Yliopettaja
+358 44 907 5471
etunimi.sukunimi@turkuamk.fi

Erityisalaani ovat terveyden edistäminen ja terveyspalvelujen kehittäminen. Pyrin toiminnassani edistämään asiakasosallisuuden toteutumista palvelujen kehittämistyössä ja vahvistamaan palvelupolkujen sujuvuutta sosiaali- ja terveyspalveluissa.

Outi Linnossuo

Outi Linnossuo
Yliopettaja, Projektipäällikkö
+358 40 355 0508
etunimi.sukunimi@turkuamk.fi
outi.m.linnossuo@turkuamk.fi

Olen asiantuntija lastensuojeluun, nuorten kanssa tehtävään osallisuustyöhön ja taidelähtöisten menetelmien soveltamiseen liittyvissä asioissa. Tutkin, kehitän, innovoin ja innostun uusista mahdollisuuksista ja yhteistoimintakuvioista. Olen ensisijaisesti tekijä, pidän sisältöjen luomisesta opetukseen ja hanketyöhön ja heittäydyn hulluna tarinoiden maailmaan. Erityisosaamistani on ekspressiivisen taidetyöskentelyn ohjaaja.

Anssi Lähde

Anssi Lähde
Lehtori
+358 44 907 2075
etunimi.sukunimi@turkuamk.fi

Erityisaluettani on sosiaalityö ja sen johtaminen, lainsäädäntö ja hallinto. Pidän itseäni sosiaalityön sekatyömiehenä ja työhistoriasta johtuen olen aina kiinnostunut asioista, jotka liittyvät rikosseuraamusalan kysymyksiin. Olen työskennellyt usean eri asiakasryhmän ja sosiaalitoimen hallinnon parissa ennen nykyistä tehtävääni. Viime aikoina mielenkiintoni on kohdistunut erityisesti lastensuojeluun ja johtamisen ilmiöihin asiakastyössä. Moderni johtaminen ja vallankäyttö ovat kuin lumimiehiä. Kaikki ovat nähneet niiden jälkiä, mutta kukaan enää tunnistaa niiden jättäjän? 

Sanna-Maria Nurmi

Sanna-Maria Nurmi
Lehtori
+358 50 598 5450
etunimi.sukunimi@turkuamk.fi

Kiinnostuksen kohteitani ovat lapsi- ja perhepalveluiden eettiset kysymykset sekä sosiaali- ja terveysalan organisaatioiden raja- ja yhteistyöpinnoilla tapahtuva toiminnan kehittäminen. Haluan olla mukana kehittämässä eettisesti kestäviä ja lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia ja osallisuutta edistäviä palveluita. Lisäksi minua kiinnostaa digitaalisten palveluiden kehittäminen sekä monialaisen yhteistyön vahvistaminen verkostotyön- ja johtamisen keinoin. 

Niina Reponen

Olen YAMK-opiskelija SIVISOTE-tutkimusryhmässä ja toimin VAASi-hankkeessa. Minulla on useiden vuosien kokemus sijaishuollosta, ja osaamisalueitani ovat etenkin neuropsykiatrinen oireilu sekä vanhempien kanssa tehtävä työ, joihin olen kouluttautunut. Minulta löytyy osaamista myös kiintymyssuhdekeskeisestä työstä sekä työn organisoinnista. Minua innostavat etenkin sijaishuollon osaamisen kehittäminen, toimivien toimintamallien jakaminen sekä palvelujärjestelmän kehittäminen. 

Anne Rouhelo

Anne Rouhelo
Yliopettaja, Koulutusvastaava
+358 40 355 0826
etunimi.sukunimi@turkuamk.fi

Kehittämisintressini liittyvät uraohjaukseen, urapolkuihin ja geneerisiin taitoihin. Haluan olla kehittämässä opiskelijoiden urasuunnitteluosaamista ja opettajien ja ohjaajien ohjausosaamista. Kehittämistoiminta: PODI – Polkuja ja palveluja digitaaliseen ohjaukseen ja oppimiseen, Ohjaus tulevaisuuden työhön, AMKista uralle – uraseurantatiedot käyttöön.

Minna Salakari

Minna Salakari
Lehtori, Projektipäällikkö
+358 50 598 5420
etunimi.sukunimi@turkuamk.fi
minna.salakari@turkuamk.fi

Olen kansanterveystieteen ja terveyden edistämisen asiantuntija. Erityisosaamiseni linkittyy lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja edistämiseen sekä sote- ja sivistysalan ammattilaisten osaamisen vahvistamiseen. Olen hanketyön moniosaaja, ja minulla on projektinhallinnan sertifikaatti. Pyrin kaikessa toiminnassasi aitoihin kohtaamisiin ja kohderyhmälähtöisyyteen ja perustan asiantuntijatyön vahvaan tietoperustaan.

Niina Vuoristo

Niina Vuoristo
Lehtori
+358 40 355 0939
etunimi.sukunimi@turkuamk.fi

Työhistoriaani liittyen erityisalaani ovat lastensuojelu sekä akuutti- ja kriisityö, sosiaalipäivystys. Kiinnostukseni kohteena on viime vuosina ollut tutkimuksellisesta ja lainsäädännöllisestä näkökulmasta lasten asema lastensuojelussa, erityisesti sijaishuoltoon sijoitettujen lasten oikeudet ja osallisuus. Tutkimus- ja kehittämistoiminta: Hyvää Jälkeä – Jälkihuolto siirtymänä ja aikuistumisen tukena uudistuvassa palvelujärjestelmässä, Kansa-koulu II - tuki määrämuotoisen kirjaamisen käyttöönottoon sote-organisaatiossa.