Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 3.6.2024
Aboagora 2024: Mars, sodan tuoja

Aboagora 2024: Mars, sodan tuoja

Petra Piiroinen, aboagora@utu.fi +358 50 570 4017
Piispankatu 17, 20500Turku


Sibeliusmuseo
28.8.2024 klo 09:30 - 30.8.2024 klo 19:00

Taide- ja tiedetapahtuma Aboagoran teema vuonna 2024 on Mars, the Bringer of War (Mars, sodan tuoja). Kolmipäiväinen tapahtuma järjestetään 14:ttä kertaa Turun Sibelius-museossa 28.–30.8.2024. 

Aboagoran toiminta-ajatus on, että aikamme viheliäisten ongelmien ratkaiseminen edellyttää paitsi poikkitieteellistä otetta, myös tieteellisten ja taiteellisten näkökulmien yhdistämistä. Sotaisaa Mars-teemaa lähestytään tapahtumalle luonteenomaisesti kulttuurisesti ja tieteellisesti laajalla näkökulmalla.

Tapahtuman esitykset, paneelit ja työpajat käsittelevät muun muassa ihmisoikeuksia, sodan jälkeistä toipumista ja rauhaa, sodan ääniä, sotamuistomerkkejä, sodan vaikutuksia luonnolle ja tulevaisuutta sodan jälkeen.

Ohjelma lähestyy Marsia myös taivaankappaleena: sen tähtitieteellisiä piirteitä, musiikillisia taajuuksia ja kirjallisia mielikuvia.

Tapahtuman kieli on englanti.

Tutustu ohjelmaan Aboagoran sivuilla.

Lue lisää tapahtumasta Aboagoran sivuilla.

Tapahtuman pääpuheenvuorot eli Agora-osuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Agora-osuuksien lisäksi Aboagoran ohjelmaan kuuluu paneeleita, työpajoja ja taiteellisia sessioita, joihin pääsy edellyttää rekisteröitymistä. Pääsymaksu kolmipäiväiseen tapahtumaan on 50 €. Opiskelijat, väitöskirjatutkijat ja ammattitaiteilijat saavat liput alennettuun 20 € hintaan.

Rekisteröidy Aboagoraan 20.8. mennessä.

Aboagora on tieteen ja taiteen tekijöiden kohtaamispaikka, yhteistyön mahdollistaja ja uuden luomisen tila. Hankkeen jokavuotiseen toimintaan kuuluu Turun Sibelius-museossa järjestettävä kansainvälinen kolmipäiväinen päätapahtuma, tutkimusretriitti sekä avoimet Avant Aboagora -ennakkotapahtumat. Turun kulttuuripääkaupunkivuonna 2011 käynnistetty hanke on pioneeri tiede- ja taideyhteistyön saralla. Tapahtuma perustuu näkemykseen siitä, että kokonaisvaltainen ongelmanratkaisu edellyttää paitsi tieteidenvälisyyttä myös tieteellisten ja taiteellisten näkökulmien yhdistämistä. Aboagoran järjestäjätahoja ovat Turun yliopisto, Åbo Akademi, Turun AMK:n Taideakatemia, Åbo Akademin säätiö ja Turun Yliopistosäätiö. Aboagoraa vuonna 2024 tukevat Koneen säätiö, Jenny ja Antti Wihurin rahasto,  Svenska Kulturfonden, Tieteellisen seurain valtuuskunta ja William Thuringin säätiö.

Kuva: Aboagora
 

Tapahtumalistaukseen »