Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 26.9.2024

AMK-valintakokeen ohjeet hakijoille syksyn 2024 yhteishaussa

Syksyn 2024 yhteishaun AMK-valintakoe järjestetään 28.10.–30.10. ammattikorkeakoulujen kampuksilla.

Lue tältä sivulta ohjeet Turun AMK:n koetilaisuuksiin saapuville hakijoille. Muutokset ohjeisiin ovat mahdollisia, joten seuraathan tiedotusta ja ohjeita valintakokeeseen saakka.

Olet valinnut yhteishaun hakulomakkeella itsellesi sopivan koetilaisuuden tarjolla olevista vaihtoehdoista. Valinta on sitova eikä sitä voi muuttaa hakuajan jälkeen. 

Teet valintakokeen omalla kannettavalla tietokoneellasi valvotusti ammattikorkeakoulun tiloissa. Tutustu hyvissä ajoin ennen koetta ohjeisiin sivulla ammattikorkeakouluun.fi . Sivulta löydät tietoa mm. AMK-valintakokeen sisällöstä ja siitä, mitä sinun tulee ottaa mukaan valintakokeeseen.

Käytämme AMK-valintakoetta liiketalouden, sosiaali- ja terveysalan sekä tekniikan alan AMK-tutkintoon johtavien koulutusten valinnoissa, pois lukien tradenomi (AMK), mediatuotanto. Jos osallistut kulttuurialan tai YAMK-koulutuksen valintakokeeseen, olet saanut valintakoekutsun ja erilliset ohjeet sähköpostitse. Katso lisätietoja verkkosivujemme yhteishaun opiskelijavalinnat -osiosta.

Saapuminen Turun AMK:n koetilaisuuteen

Turun AMK:n koetilaisuudet järjestetään 28.10.-29.10.2024 Kupittaan kampuksella. Saavu paikalle ICT-Cityn pääsisäänkäynnin kautta osoitteessa Joukahaisenkatu 3. Koetilat sijaitsevat ICT-Cityn 1. kerroksessa. ICT-Cityn pääsisäänkäynnillä on opasteet kaikkiin koetiloihin sekä AMK-valintakokeen infopiste. 

Aamupäivän valintakoetilaisuuden ilmoittautuminen alkaa klo 8.00 ja koe alkaa klo 9.00.

Iltapäivän valintakoetilaisuuden ilmoittautuminen alkaa klo 13.00 ja koe alkaa klo 14.00.

Saavu kampukselle viimeistään 30 minuuttia ennen valintakokeen alkamista. Valintakokeeseen ei oteta myöhästyneitä hakijoita kokeen alkamisajan jälkeen. 

 

  • Tutustu ohjeisiin ICT-Cityyn saapumisesta, pysäköinnistä ja esteettömyydestä. Huom! Jos käytät liikkumiseen pyörätuolia tai mukanasi on avustaja, olethan etukäteen yhteydessä hakijapalveluihin.
  • ICT-Cityn pääsisäänkäynniltä on opastus koetiloihin. Aulassa on myös AMK-valintakokeen infopiste, josta voit kysyä neuvoa tarvittaessa.
  • Ilmoittaudu kokeeseen koetilasi edessä olevalla ilmoittautumispisteellä. Ota henkilöllisyystodistus ja henkilökohtainen tunniste (QR-koodi) valmiiksi esille, kun menet ilmoittautumaan. 
  • Tarvittaessa käy WC:ssä jo ennen ilmoittautumista. Ilmoittautumisen jälkeen WC-käynti on mahdollinen vain saatettuna.  
  • Jätä päällysvaatteet, laukut ja muut ylimääräiset tavarat koetilan naulakkoon tai seinustalle.
  • Sammuta kännykkä, kun saavut koetilaan (virta kokonaan pois). Pidä suljettu puhelin pöydällä kokeen ajan. Myös henkilöllisyystodistuksen tulee olla pöydällä kokeen ajan.


Poistuminen kokeesta

Kokeesta saa poistua aikaisintaan 1 tunnin kuluttua kokeen alkamisesta. Myös poistumisen yhteydessä tarkistetaan henkilöllisyys.

Jos tarvitset todistuksen valintakokeeseen osallistumisesta, voit pyytää sen kokeen jälkeen ICT-Cityn aulassa olevalta AMK-valintakokeen infopisteeltä.
Löytötavaroita voi tiedustella ICT-Cityn aulapalveluista.

Valintakokeen tulokset

AMK-valintakokeen tulokset ja kokonaispisteet julkaistaan Oma Opintopolku -palvelussa viimeistään 21.11.2024. Osiokohtaiset pisteet voit katsoa julkaisun jälkeen Valintakoepisteet-palvelusta. Lue lisää ammattikorkeakouluun.fi-sivuilta.
 
Onnea kokeeseen!