Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 11.12.2017

Opiskelijat mukana järjestämässä ”Tuu messiin” -logistiikkamessuja

Laitilan Finnlamex -halli keräsi marraskuussa Varsinais-Suomen logistiikka-alan ammattilaisia yhteen ”Tuu messiin” -Logis-messuille. Jo viidennen kerran messutapahtuman järjestivät yhteistyössä Ukipolis Oy, Laitilan kaupunki ja Turun AMK:n logistiikan koulutusohjelman opiskelijat.

Messutapahtuma kokosi yhteen kaikki logistiikan osa-alueet, kuten logistiikka- ja varastointipalvelut, logistiikan ICT-ratkaisut ja mobiiliteknologian. Logis-messut oli logistiikan ammattilaisille suunnattu messutapahtuma, joka on osa LOGIS-hanketta.

– Hankkeen tavoitteena on luoda ja kokeilla uusia toimintamalleja vakkasuomalaisten yritysten logistisiin haasteisiin, totesi koulutus- ja tutkimusvastaava Kari Jalkanen.

Turun ammattikorkeakoulun logistiikan opiskelijat Laura Lankila ja Wilma Saarinen olivat mukana messujen ohjelman sekä messualueen suunnittelussa ja toteutuksessa. Heidän osuutensa messutapahtumasta oli heidän opinnäytetyönsä. Opinnäytetyön loppuseminaari on tiiistaina 12.12.2017.

Tapahtuma oli täynnä tietoa, inspiraatioita ja uusia ideoita. Messuvierailla oli mahdollisuus tavata alueen yrityksiä ja osallistua myös korkeatasoisiin asiantuntija-alustuksiin muun muassa toiminnanohjauksesta, toimitusketjun hallinnasta ja logistiikan digitalisoinnista. Erityisesti nyt, kun koko alueella on suuria rekrytointitarpeita, tarve oli myös laajempaan verkostoitumiseen ja yhteistyöhön.

– Päivä oli tosi hyvä! Tapasin potentiaalista asiakaskuntaa yhden päivän aikana yhtä paljon kuin normaalisti kahden viikon aikana. Ja opiskelijamme saivat tästä erinomaista käytännön työkokemusta messujärjestämisestä, totesi asiakkuusvastaava Sinikka Leino Turun AMK:sta. 

Kiitoksia kaikille, jotka osallistuitte ”Tuu messiin” -logistiikkatapahtumaan ja kävitte vaihtamassa pari sanaa messuständillämme!

Onko Sinulla tapahtuma, johon tarvitsisit nuorta voimaa suunnittelijoiksi tai toteuttajiksi?

Ota yhteyttä asiakkuusvastaava Sinikka Leinoon, sinikka.leino@turkuamk.fi, p. 050 5985 822.

Lue lisää opiskelijayhteistyöstä

Kiinnostuitko logistiikan opiskelusta?

Tutustu liiketoiminnan logistiikka, tradenomi (AMK) -tutkintoon