Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 26.9.2017

Ajatusten pölytystä ja verkostoitumista – kohti uudenlaista työyhteisöviestintää

Viestinnän haasteita tänä päivänä ovat informaatioähky, johtamisen ja auktoriteetin murrokset, työn ajan ja paikan rajojen murtuma: työn valuminen kotiin ja vapaa-aikaan sekä kiire.

Teksti ja kuva: Sinikka Leino

Kolmisenkymmentä HR-työn ja viestinnän ammattilaista kokoontuivat Sepänkadun kampukselle keskustelemaan ja vaihtamaan kokemuksia HR:n ja viestinnän yhteistyöstä organisaatioissa.

Teema-aamumme aloitti viestintävalmentaja Sirke Lohtaja-Ahonen alustuksella ”työyhteisöviestintä kuuluu kaikille”. Työyhteisöviestintä on puhumista ja kuuntelemista, kirjoittamista ja lukemista. Keskustelua, esiintymistä, tiedottamista. Kasvokkain ja jonkin välineen avulla. Virallista ja epävirallista. Suunniteltua ja suunnittelematonta. 
Työyhteisöviestinnän tavoitteena on auttaa ihmisiä innostumaan työstään ja saavuttamaan tavoitteensa. 

Innostavan työyhteisöviestinnän periaatteiksi Sirke määritteli kolme tärkeää periaatetta: Tieto jalostuu vuoropuhelussa. Viestintä sitouttaa ihmiset toisiinsa, työhönsä ja työpaikkaansa. Jokaisella on oikeus ja velvollisuus hyvään viestintään. 

Viestintäpäällikkö Tapani Mylly, Meyer Turku Oy:sta kertoi HR:n ja viestinnän yhteistyöstä, viestinnästä osana Meyer Turun rekrytointiprosessia ja Meyer Turun rektytointimarkkinoinnin rajankäynnistä viestinnän ja HR:n kesken. Alustukset synnyttivät vilkkaan keskustelun ja kokemusten vaihdon.

Asenne ratkaisee

Työyhteisöviestintä syntyy parhaimmillaan yhdessä tekemisen kautta. Siitä, miten arvostamme toisiamme. Työyhteisöviestintä on tärkeä työyhteisötaito ja se kuuluu kaikille.

Miksi työyhteisöviestintään kannattaa panostaa?

Katseen tarkentaminen siihen, miten kommunikoimme työyhteisöissämme ja verkostoissamme, on oleellista. Toimiva viestintä tehostaa työtä, lisää työn mielekkyyttä ja viihtyvyyttä sekä parantaa työnantajakuvaa. Parhaiten menestyvät työyhteisöt, joissa uskalletaan kysyä ja kyseenalaistaa sekä olla eri mieltä asioista.