Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 18.9.2017

Opiskelua työn ohessa – Salossa voit opiskella digitaalisen liiketoiminnan tradenomiksi

Teknologia on tärkeää ja ilman sitä ei digiliiketoiminnassakaan mikään olisi mahdollista. Turun AMK:n Salon kampuksen liiketalouden koulutusohjelmassa digitaalisen liiketoiminnan opetus on keskeisessä asemassa.

Koulutuksen kehittäjät ovatkin huomanneet, että yrityksillä on enenevässä määrin koulutustarpeita liittyen esimerkiksi siihen, miten erilaista dataa hyödynnetään ja saadaan päätöksenteon tueksi.

Teksti: Johanna Stenroos-Vuorio ja Kai Schleutker
Kuvat: Evastina Tikkala (henkilökuva Johanna Sandbergista)  ja Turun AMK (pääkuva)

Yhä useammin lisäkoulutustarpeen huomaa työssä käyvä aikuinen, jonka edeltävistä opinnoista saattaa jo olla aikaa. Monimuoto-opinnot onkin suunniteltu siten, että ne soveltuvat työssä käyvällekin ja opinnot on helppo sijoittaa osaksi omaa arkeaan. Opinnot suoritetaan työn ohessa ja lähiopetuspäiviä on ainoastaan kaksi kertaa kuukaudessa.

Johanna Sandberg on tyytyväinen opiskeluunsa

Oltuaan 13 vuoden ajan erilaisissa myynnin ja markkinoinnin tehtävissä ja viimeksi myyntipäällikkönä matkailualan yrityksessä, halusi Johanna Sandberg haastaa itsensä ja suorittaa korkeakoulututkinnon. Aika tuntui sopivalta, kun perheenlisäystäkin oli tulossa.

Vuonna 2014 Sandberg päätti tarttua haasteeseen ja aloitti liiketalouden opinnot monimuotoisina. Nyt Sandberg on loppusuoralla matkalla kohti tradenomin tutkintoa.

johanna.jpg

- On ollut helpottavaa huomata, että monimuoto-opinnot on todellakin ollut helppo yhdistää muuhun arkeen, sillä opiskelu suoritetaan työn ohessa. Lähiopetuspäiviä on noin kaksi kertaa kuukaudessa, ja muutoin opiskelu tapahtuu itsenäisesti ja verkossa, Sandberg miettii.

Markkinoinnin ammattilaisena Johanna Sandberg halusi kehittyä erityisesti digitaalisen markkinoinnin ammattilaiseksi ja saada työtehtäviä siltä alueelta.

Liiketalouden tutkinnossa opiskelijalla onkin mahdollisuus suuntautua digitaalisen liiketoimintaan ja markkinointiin. Muita mahdollisia suuntautumisvaihtoehtoja ovat taloushallinto, liiketoiminnan kehittäminen sekä urheilujohtaminen ja -markkinointi. Johannan opintosuunnitelmasta noin neljäsosa muodostui markkinoinnin opinnoista.

- Syventävät opinnot ovat olleet opintojen parasta osaa. Markkinoinnin opinnot ovat olleet käytännönläheisiä ja oppeja on päässyt soveltamaan käytäntöön heti kehittämistehtävien myötä, kertoo Sandberg.

Positiivinen yllätys opiskelijalle oli myös siinä, että monissa muissakin opintojaksoissa on ollut kehittämistehtäviä, jotka on saanut liitettyä omaan työpaikkaan, työkokemukseen ja mielenkiinnon kohteisiin. Nyt opintojen loppuvaiheessa ura on saanut uuden toivotun suunnan.

Liiketalouden monimuotokoulutuksen opintojaksoilla vierailee paljon myös ulkopuolisia asiantuntijoita. Moni opiskelija on näiden kontaktien kautta saanut harjoittelu- tai vakinaisen työpaikan varsinaissuomalaisissa digialan yrityksissä.

- Johanna Sandbergissa yhdistyy vankka ammattitaito sekä halu oppia uutta. Hän on upea esimerkki monimuoto-opiskelijasta ja urakehityksestä, toteaa digitaalisen markkinoinnin lehtori Kai Schleutker Turun AMK:sta.

Jotakin urakehityksestä kertoo se, että viime toukokuussa Sandberg aloitti markkinoinnin monitoimitalo OSG:ssä asiakkuuspäällikkönä. Työssään Sandberg keskittyy erityisesti yritysten digitaalisen liiketoiminnan ja analytiikan kehittämiseen.

Salossa liiketalousopintojen painopisteenä digitaalinen liiketoiminta

Turun AMK:n Salon kampuksella on noin puolentoista vuoden ajan panostettu toden teolla nimenomaan digitaalisen liiketoiminnan opetuksen kehittämiseen. Opiskelijoilla on mahdollisuus mm. sisällyttää erilaisia digitaalisen markkinoinnin sertifikaatteja opintoihinsa.

Teknologia on tärkeää ja ilman sitä mikään ei olisi digiliiketoiminnassa mahdollista. Toisaalta teknologia ei riitä, vaan sitä pitää osata myös tulkita ja hyödyntää oikein ja mm. liiketoimintamallit ja ansaintalogiikat ovat sen vuoksi muuttuneet paljon. Yrityksillä on myös selvästi koulutustarpeita siihen, miten erilaista dataa hyödynnetään ja saadaan päätöksenteon tueksi.

Liiketalouden koulutuksesta Salon kampuksella vastaava koulutus- ja tutkimuspäällikkö Jaana Kallio-Gerlander kertoo:

- Saimme vuosittain järjestettävässä palautepäivissä paljon hyödyllisiä vinkkejä opiskelijoilta ja alumneilta siitä, mitä opetustarjontaan kannattaisi jatkossa ottaa.

Turun AMK:n Salon kampus muuttaa vuodenvaihteessa Salon IoT –Parkiin , jossa ympäristö tarjoaa loistavan mahdollisuuden kehittää toimintaa edelleen yhdessä paikallisen uusyrityskeskuksen kanssa.

- Me koemme, että Salon IoT-Parkissa olemme vieläkin kiinteämpänä osana tulevaisuuden liiketoimintaosaamiskeskittymää, lausuu Kallio-Gerlander.

Opiskele tradenomiksi työn ohessa! Syksyn yhteishaussa voit hakea liiketalouden monimuotokoulutukseen Saloon

Seuraava liiketalouden monimuotoisesti opiskeleva ryhmä aloittaa tammikuussa 2018 ja haku koulutukseen on juuri nyt jatkuen 20.9. saakka. Syksyllä 2018 aloittavan ryhmän hakuaika alkaa puolestaan maaliskuussa 2018.

Opiskele tradenomiksi työn ohessa! Syksyn yhteishaussa voit hakea liiketalouden monimuotokoulutukseen Saloon. Koulutuksen tavoitteena on valmentaa sinusta monipuolinen ja moderni liiketoimintaosaaja. Tammikuussa 2018 alkavissa opinnoissa syventävänä osaamispolkuna on digitaalinen liiketoiminta.

Syksyn yhteishaku 6. - 20.9.2017. Hae meille ja tee ammatillisista haaveistasi totta!