Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 31.3.2022

Maahanmuuttajien uraohjaukseen vauhtia virtuaalitodellisuudesta

Turun ammattikorkeakoulun VR Fast Track -projektissa kehitettiin virtuaalitodellisuuden (VR) käyttöä maahanmuuttajien osaamisen tunnistamisen ja työllisyyskoulutuksen tueksi. Tuotoksia esitellään hankkeen loppuseminaarissa 26. huhtikuuta.

VR Fast Track -projektissa tuotettuja VR-materiaaleja hyödynnettiin oppimisen apuna maahanmuuttajille järjestetyissä, työllistymistä edistävissä kulutuksissa. Läheisenä yhteistyökumppanina oli turkulainen maahanmuuttajajärjestö DaisyLadies, joka muun massa tukee alueen maahanmuuttajanaisten sosiaalisia suhteita ja yhteiskuntaan integroitumista. 

Koulutustilaisuuksissa tutustuttiin virtuaalikierroksilla erilaisiin työpaikkoihin sekä opittiin suomenkielistä työelämäsanastoa ja suomalaista työelämäkulttuuria.

– Virtuaalitodellisuudessa eri alojen työstä ja koulutuksesta saa kirjallista materiaalia todenmukaisemman kuvan. Virtuaalisesti on myös harjoiteltu työpaikan hakemista, projektipäällikkö, lehtori Tiina Laakso esittelee.

Laakson mukaan VR-lasien käytöstä oli niin hyviä kokemuksia maahanmuuttajien oppimisessa, että DaisyLadies aikoo ottaa hankkeessa laaditut VR-materiaalit käyttöön maahanmuuttajien uraohjauksessa. Koulutuksiin osallistui lisäksi opiskelijoita Turun ammatti-instituutista, TAITO-koulutus Oy:stä ja Turun kristillisestä opistosta sekä Turun Työpisteen työntekijöitä. 

Mitä muuta koulutuksissa tehtiin ja opittiin? Lue lisää aiheesta Talk-verkkolehden artikkelista ”Virtuaalitodellisuus villitsi Daisyn Leidit”.

Hankkeessa tuotettuihin materiaaleihin voi tutustua lähemmin oheisen videon kautta.

VR Fast Track -hankkeen loppuseminaari 26.4.2022

Turussa seminaari koostuu Turun ammattikorkeakoulussa paikan päällä toteutettavasta aamupäivän osuudesta ja lounaasta. Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa järjestettävä iltapäivän osuus striimataan nähtäväksi Turun AMK:n tiloissa.