Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 2.2.2022
Henkilö tähystää kiikareilla

Käytännön ratkaisuja kestävämpään tulevaisuuteen Talk Kestävä tulevaisuus -teemalehdessä

Talk Kestävä tulevaisuus -teemalehti tuo esiin käytännön ratkaisuja ajankohtaisiin kestävyyshaasteisiin.

Mitä yhteistä on norpilla, yrittäjyydellä ja taiteella? – ne liittyvät kaikki kestävään kehitykseen. Kyse ei ole pelkästään ilmastosta, vaan kestävään kehitykseen liittyy myös esimerkiksi ihmisten välisen eriarvoisuuden vähentäminen. Kestävä kehitys (YK:n agenda2030) on edellytys elinolosuhteiden turvaamiseksi maapallolla.

– Ilmastokriisin, lajikadon ja luonnonvarojen ylikulutuksen edessä voisi helposti vajota toivottomuuteen. Tuoreen Talk Kestävä tulevaisuus -julkaisun viesti on kuitenkin toivon viesti, lehden päätoimittaja Martti Komulainen painottaa. 

Artikkelit käsittelevät mm. Turun AMK:n kestävämpää tulevaisuutta edistävää tutkimus- ja kehitystoimintaa: Saaristomeren norpista kerätään uutta tietoa riistakameroiden avulla. Ravinneähkystä kärsivän Itämeren tilaa selvitetään ja parannetaan pitkäjänteisesi. Maahanmuuttajien työllistymistä Suomeen tuetaan mentoroinnilla. Entä miten syntyy kestävää taidetta?

Osaamisella keskeinen rooli kestävämmän tulevaisuuden rakentamisessa

Ilmastokriisi, luontokato ja yhteiskunnan eriarvoistuminen haastavat korkeakoulut toimimaan kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi. Korkeakoulun keinot kestävämmän, hiilineutraalin, ekosysteemien toimintakyvystä huolehtivan ja sosiaalisesti oikeudenmukaisemman tulevaisuuden rakentamisessa löytyvät sen perustehtävistä: opetuksesta sekä tutkimus- ja kehitystoiminnasta.

Teknologiateollisuus ry:n johtava asiantuntija Pirita Lindellin puheenvuoron mukaan kestävän kehityksen tuntemus on tulevaisuudessa yhä tärkeämpi perustaito. Yliopettaja Taru Konst puolestaan kertoo asiantuntija-artikkelissaan, miten koulutuksen avulla voidaan edistää kestävää kehitystä. 

Turun ammattikorkeakoulu edistää kestävää kehitystä tarjoamalla ratkaisuja kestävyyshaasteisiin tutkimus- ja kehitystoiminnassa sekä kouluttamalla tulevaisuuden osaajia. Tutustu Turun AMK:n kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelmaan www-sivuillamme: www.turkuamk.fi/vastuullisuus 

Talk Kestävä tulevaisuus -teemalehti on saatavilla sähköisenä versiona ISSUU-palvelussa sekä painettuna Turun AMK:n Kupittaan kampuksella.