Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 24.1.2022

Turun AMK Suomen ensimmäisenä korkeakouluna mukaan Unity Academic Alliancen koulutusverkostoon

Unityn tuotteita on ollut käytössä Turun ammattikorkeakoulun oppimisympäristössä Game Labissa jo yli kymmenen vuoden ajan.

Teksti: Siiri Welling 

Turun ammattikorkeakoulu on ensimmäisenä korkeakouluna Suomessa hyväksytty kansainväliseen Unity Academic Allianceen. Unity Academic Alliance on peliteknologiayritys Unityn koulutusverkosto.  

– Koulutusverkoston kautta saamme hyviä oppimateriaaleja ja kursseja, joita voimme tarjota opiskelijoillemme, kertoo Turun ammattikorkeakoulun peliteknologian lehtori Taisto Suominen.

Unityn tuotteita on ollut käytössä Turun ammattikorkeakoulun oppimisympäristössä Game Labissa jo yli kymmenen vuoden ajan. Pelilaboratorio perustettiin vuonna 2009. Turun ammattikorkeakoulusta valmistuneet opiskelijat ovat myös saaneet töitä Unitystä.   

– Suurin osa nykyisistä työelämäkumppaneistamme käyttää myös Unityn tuotteita omissa projekteissaan, jatkaa Suominen.  

Suomisen mukaan merkittävin etu Unity Academic Allianceen kuulumisesta tulee juuri opiskelijoille. Koulutusverkoston tarjoama Unity-sertifikaatti on osaltaan todentamassa opiskelijoiden osaamista, mikä puolestaan voi mahdollistaa opiskelijoille parempia harjoittelupaikkoja ja opinnäytetyöaiheita.  

– Sertifikaatti voi myös parantaa valmistuneiden työmarkkina-arvoa, toteaa Suominen.  

Unity Academic Allianceen kuuluminen vaikuttaa positiivisesti myös Tulevaisuuden interaktiiviset teknologiat -tutkimusryhmään. Tutkimusryhmässä keskitytään viihdepeliteollisuudesta tuttujen interaktiivisten käyttöliittymäteknologioiden hyödyntämiseen ketterästi eri toimialoilla. Unityn koulutusverkostoon kuuluu laaja osaajajoukko, jota voi konsultoida tarvittaessa. Peliteknologian osaamista käytetään laajasta myös esimerkiksi koulutussimulaattoreiden luomisessa.  

– Verkoston laaja osaaminen auttaa meitä pysymään ajan hermoilla peliteknologiassa, sanoo Suominen.  

Lue lisää