Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 10.11.2021

Identiteettivarkaat - jongleerausta ja runoutta yhdistävä nykysirkusteos

Osana Runoviikko-festivaali 2021:n ohjelmistoa Turussa nähdään nykysirkusteos Identiteettivarkaat. Teos pureutuu ihmisen identiteettiin ja sen haurauteen. Jongleeraus, liike ja runous toimivat kertojina tarinassa, jossa ihminen kohtaa kaltaisensa ja kadottaa samalla itsensä.

Esitys on saanut alkunsa Turun Ammattikorkeakoulun Taideakatemian sirkusopiskelijan Suvi Lahden uteliaisuudesta lavarunoutta kohtaan ja halusta yhdistää eri taiteenaloja. Ohjaajan pöytälaatikkorunoista on kasattu yksi yhtenäinen tarina. Sen päälle on luotu liikemateriaalia kolmen muun sirkusalan opiskelijan vahvuuksia, ideoita ja toiveita hyödyntäen. Esityksen teemoja ja jongleerauksen mahdollisuuksia on tutkittu improvisaation avulla. Välineitä on esimerkiksi pyritty kadottamaan tarkoituksella tai vahingossa, sekä varastamaan ja antamaan toisille eri tavoin.

Sunnuntaina 14.11. teos siirtyy Taideakatemialle ja sen yhteydessä järjestetään kaikille avoin jongleerauksen ja runouden OPEN STAGE & MIC. Työryhmä kutsuu kaikki kokeilunhaluiset lausumaan lavalle omia tekstejään tai esittämään esinemanipulaation taitojaan.

Esitykset:

Runoviikko-festivaalilla: Barker-teatteri. Raunistulantie 25 H, Turku
La 13.11. klo 18 VAPAA PÄÄSY

Taideakatemialla:
Videostudio, Linnankatu 56, 20100 Turku

Su 14.11. klo 18 ( + avoin lava) VAPAA PÄÄSY
Ke 17.11. klo 18
To 18.11. klo 18

Esityksen kesto: 20min Liput: ennakkoon 7€/3€, ovelta 10/6€ taideakatemia.tapahtumiin.fi

https://www.turkuamk.fi/fi/tapahtumat/1041/identiteettivarkaat/

Kuva: Ville Saarikoski Esiintyjät: Valo Kainulainen, Minna Tikkanen, Nea Waismaa

Yhteydenotot ja ilmoittautumiset esiintyjäksi: suvi.lahti@edu.turkuamk.fi