Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 16.3.2021
Alt=""

Kevään yhteishaku alkaa 17.3.

Kevään toinen yhteishaku korkeakouluihin alkaa keskiviikkona 17.3. ja päättyy 31.3. Turun AMK:ssa on tekniikan, liiketoiminnan, terveyden ja hyvinvoinnin sekä kulttuurin aloilla yli 2000 opiskelupaikkaa syksyllä 2021 alkaviin koulutuksiin.

Turun ammattikorkeakoulussa on kevään toisessa yhteishaussa 64 hakukohdetta, joista AMK-tutkinnon päivätoteutuksia on 41, monimuotototeutuksia 8 ja Master eli ylempi AMK-tutkintoon johtavia koulutuksia 15. Aloituspaikkoja kevään toisessa yhteishaussa 2016. Kevään ensimmäisessä yhteishaussa olleet englanninkieliset koulutuksen mukaan lukien syksyllä 2021 Turun AMK:ssa aloittaa 2151 opiskelijaa.

Turun ammattikorkeakoulu on ollut edelläkävijä kokonaan verkossa toteutettavissa AMK-koulutuksissa. Kevään yhteishakuaikana on tarjolla neljä verkko-opintoina toteutuvaa koulutusta: Sairaanhoitaja (AMK), Sosionomi (AMK), Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK-tutkinto, terveyden edistäminen ja lisäksi englanninkielinen Master of Culture and Arts, Creative Design Management erillishaussa samanaikaisesti yhteishaun kanssa. Sairaanhoitaja (AMK) -verkko-opinnoissa luokka- ja simulaatioharjoitukset toteutuvat lähiopetuksena ja hakija voi hakukohdevalinnalla päättää suorittaako ne Turussa vai Salossa. Kevään ensimmäisessä yhteishaussa oli tarjolla niin ikään kokonaan verkko-opintoina toteutettavat Bachelor of Business Administration, International Business Online sekä Master of Engineering, Industrial Quality Management. 

Uusia hakukohteita tässä yhteishaussa ovat: Tradenomi (AMK), kirjasto- ja tietopalvelut monimuotokoulutuksena, Tradenomi (AMK), matkailu- ja wellness liiketoiminta ja taide- ja kulttuurialan johtamisen MBA-koulutus (tradenomi (ylempi AMK)).

Suurin osa AMK-tutkinnon opiskelijoista tekniikan, liiketoiminnan ja terveyden ja hyvinvoinnin aloilla valitaan todistusvalinnalla tai AMK-valintakokeella. Kulttuurialalla opiskelijat valitaan ennakkotehtävän ja valintakokeen perusteella. Master-koulutuksiin opiskelijat valitaan todistusvalinnalla tai valintakokeella, kulttuurialalla ennakkotehtävän ja valintahaastattelun perusteella. 

AMK-koulutuksissa todistusvalintojen tulokset ilmoitetaan viim. 31.5. ja Master-koulutuksissa ennen valintakokeita. AMK-valintakoepäivät ovat 31.5.–9.6. ja muut valintakokeet järjestetään touko-kesäkuussa. AMK-valintakokeen koetilaisuudet järjestetään Turun AMK:ssa 1.-9.6. Loput valintojen tulokset ilmoitetaan viim. 9.7. ja opiskelupaikka tulee ottaa vastaan 16.7. klo 15 mennessä. Opinnot nyt haussa olevissa koulutuksissa alkavat syksyllä 2021. 

Koulutustarjonta kevään yhteishaussa 17. - 31.3.2021

Yli 60 koulutusta ja reilu 2000 aloituspaikkaa liiketalouden, tekniikan, kulttuuri- ja sosiaali- ja terveysalalla.

Näin haet yhteishaussa

Mistä hakulomake löytyy? Millaisilla pisteillä on aiemmin päässyt sisään? Milloin opiskelijavalintojen tulokset julkaistaan? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin löydät vastauksen hakuohje-sivuilta.

Kysymyksiä yhteishausta?

Tule moikkaamaan meitä Hae korkeakouluun -digimessuille 17.3. Messuilla on mahdollisuus jutella eri alojen opojen kanssa koulutukseen ja yhteishakuun liittyvistä aiheista chatissa klo 9-18. Digimessut järjestää studentum.fi ja tapahtuma on osallistujille ilmainen. Jos et pääse tapahtumaan, voit myös olla yhteydessä Hakijapalveluihin (yhteystietolinkki uutisessa) tai koulutuksien yhteyshenkilöihin. Koulutuksien yhteyshenkilöt löydät kunkin koulutuksen omalta sivulta.