Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 15.3.2021

Gallup: Mistä olet ylpeä Turun AMK:ssa?

Kysyimme Turun AMK:n opiskelijoilta, mistä he ovat ylpeitä Turun AMK:ssa ja mitä asiaa he puolestaan kehittäisivät. Gallup osoitti, että EduCity-rakennus ja sen monipuoliset opiskelutilat ovat opiskelijoille suuri ilonaihe. Myös nopea siirtyminen toimivaan etäopiskeluun sai kiitoksia.

Teksti ja kuvat: Mari Loikkanen

Gallup_779.jpg
Juuso Sillanpäästä työskentely EduCityssä on tehokkaampaa kuin kotona.

Juuso Sillanpää, 2. vuoden rakennusmestarikoulutuksen opiskelija

– Olen erityisen tyytyväinen uuteen EduCityn rakennukseen verrattuna Sepänkatuun. Sepänkadulla oli vaikea löytää rauhallisia opiskelutiloja ja täällä EduCityssä niitä riittää. Käytän opiskelutiloja sekä omiin töihin että ryhmätöihin. Varsinkin ryhmätöitä on kiva tehdä porukalla ja kyllä me käymmekin täällä EduCityssä ainakin kerran viikossa. Työt tulee tehtyä täällä nopeammin ja tehokkaammin kuin kotona, Juuso Sillanpää kertoo.

– Kehittämisen kohteeksi sanoisin (ohjausjärjestelmä) Itslearningin. Meillä on nyt muutama kurssi siirtynyt sinne ja siellä on ollut vaikea pysyä kartalla, mitä kurssilla pitäisi tehdä. Esimerkiksi löytää kurssien aikataulut.

Gallup_782.jpg
Matias Qvist kiittelee, miten nopeasti toimivaan etäopiskeluun pystyttiin siirtymään.

Matias Qvist, 1. vuoden rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opiskelija

– Minusta on tosi hienoa, miten lyhyellä varoitusajalla Turun AMK:ssa on saatu siirryttyä etäopiskeluun ja kaiken lisäksi saatu se toimimaan riittävän hyvin. Siinä taas näkisin kehittämisen aihetta, mitä kautta opettajan saisi varmasti kiinni. Nyt on niin monta kanavaa sähköpostista Teamsiin ja Itslearningiin, että se sekoittaa kommunikaatiota. Toivoisinkin opettajille yhteneväisiä viestinnän käytäntöjä. Lisäksi toivoisin yhteneväisiä suoritusvaatimuksia aiempien opintojen hyväksilukuihin.

Gallup_788.jpg
Mariia Arasola arvostaa opettajien joustavuutta ja sitä, että heidät saa hyvin kiinni sähköpostilla.

Mariia Arasola, 1. vuoden rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opiskelija

– Tykkään tästä EduCityn rakennuksesta. Täällä on hyvä työskennellä ja teen yllättävän paljon töitä täällä. On hienoa, että EduCityssä on niin paljon tiloja ryhmätyöskentelyyn. Olen iloinen myös siitä, miten hyvin opettajat vastaavat sähköposteihin. Ei ole tarvinnut odotella vastauksia. Muutenkin opettajat ovat todella joustavia ja esimerkiksi tenttipäivistä ja tehtävien määräajoista voi heidän kanssaan neuvotella, Mariia Arasola tuumii.

– Kehitettävää näen etäluennoissa. Ne ovat aika raskaita. Kun on neljä tuntia putkeen luentoa, puoli tuntia taukoa ja sitten taas neljä tuntia luentoa, on vaikea keskittyä. Olisi hyvä, kun olisi enemmän taukoja ja vaikkapa kotona vihkoon kirjoitettavia nostoja, niin luento elävöittyisi. Tuntuu, että koululla on helpompi viitata ja vastata, kun taas etäluennoilla keskusteluun osallistumiseen on isompi kynnys.

Gallup_801.jpg
Heta Lehtosen ja Anni Hietasen mielestä EduCityn tilat ovat huikeat.

Anni Hietanen ja Heta Lehtonen, 3. vuoden toimintaterapian opiskelijat

– EduCityn tilat ovat aivan huikeat ja monipuoliset. Täällä on telkkareita joka paikassa, niin on hyvä tehdä yhdessä ryhmätöitä. Kopeissa äänet eristyvät eli voi itsekin tehdä rauhassa töitä. Muutenkin huomaa, että täällä on kiinnitetty huomiota akustiikkaan. Meillä on opinnoissa sellainen vaihe, että on paljon itsenäistä opiskelua, eli juuri nyt tarvitsemme tällaisia tiloja. EduCity on täydellinen paikka työskennellä kodin ulkopuolella. On pieniä soppia, paljon laturipistokkeita, kivat tuolit, värit ja visuaalisuus, Anni Hietanen ja Heta Lehtonen kehuvat.

– Informaationkulussa olisi kehitettävää. Tuntuu, että vastausten saaminen viesteihin takkuaa. Toivoisimme myös enemmän tukea teoriaoppimiseen, esimerkiksi enemmän opettajavetoisia asiantuntijaluentoja.
 

Lue myös:

Gallup: Mikä on Salon kampuksen valttikortti?