Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 25.2.2021

Muotoilun korkeakouludiplomi ensimmäistä kertaa koulutustarjonnassa – opinnot alkavat syksyllä 2021

12. huhtikuuta aukeaa haku ensimmäistä kertaa järjestettävään muotoilun korkeakouludiplomiin.

Yhteensä 60 opintopisteen Design Plugin -korkeakouludiplomi on suunnattu eri alojen ammattilaisille lisäkoulutukseksi. Koulutus soveltuu erityisesti niille, joilla ei ole aiempaa tutkintoa muotoilusta. Ensimmäinen ryhmä aloittaa opintonsa syksyllä 2021. 

Diplomi sisältää neljä 15 opintopisteen muotoilun ydinasioihin pureutuvaa opintomoduulia, jotka muodostavat kattavan kokonaisuuden muotoilun keskeisistä osa-alueista. Näitä osa-alueita ovat käyttäjälähtöisyys, visualisointi ja mallintaminen, ideointi, konseptointi ja prototypointi sekä muotoiluajattelu ja palvelumuotoilu. Opetusta on sekä etä- että lähiopetuksena. 

Hakijalta ei edellytetä aikaisempaa koulutusta tai osaamista muotoilusta, vaan muotoilullinen ymmärrys ja osaaminen sulautuvat hakijan aiempaan osaamiseen ja ammatilliseen taustaan luoden yksilöllistä osaamista työelämän muutoksissa ja kilpailussa menestymiseen.

Täyslaajuisen Design Plugin Heavy -korkeakouludiplomin hinta on noin 400 euroa ja opinnot kestävät vuodesta puoleentoista puotta, mikä tarkoittaa noin 60 opintopisteen kokonaisuutta. Diplomin voi suorittaa myös kevyempänä 30 opintopisteen laajuisena Design Plugin Light -diplomina, jolloin opinnot kestävät yhden lukukauden. Kevyemmän diplomin hinta on 200 euroa. 

Hakuaika on 12.4. – 23.4.2021.