Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 16.12.2020

Kiitos, ja koronarauhallista joulua!

Erikoisinkin vuosi lähestyy aina lopulta päätepistettään. Uskon, että tämän vuoden tapahtumakokonaisuus tulee säilymään monen muistissa vielä pitkään. Usein sukupolvikokemuksista puhutaan aika heppoisin perustein, mutta tällä kerralla tuollaista käsitettä voi hyvin käyttää.

Koronakriisin massiivisista negatiivisista vaikutuksista huolimatta toivon, että kollektiiviseen muistiimme jää myös vahva selviytymistarina. Tilanne ei ole vielä läheskään ohitettu, mutta siitä huolimatta olen hyvin luottavainen, että me nousemme yhdessä tästäkin kuopasta. Kun vihdoin pääsemme taas viettämään aikaa läheistemme kanssa sekä matkustamaan vapaammin, toivon meidän ymmärtävän sen, miten pimeimpienkin aikojen jälkeen nousee taas aurinko, ja että me pystymme ylittämään paljon isompia esteitä kuin etukäteen tuntuu mahdolliselta.

Ennen koronan jälkeisen ajan kukoistusta saamme onneksi harjoitella valon lisäämistä joulun ja uuden vuoden juhlissa. Ulkona on pimeää, mutta kohta päivät jo pitenevät ja kynttilät ja valosarjat tulevat piristämään kotejamme.

Kiitos kaikille kumppaneillemme hyvästä yhteistyöstä tämänkin vuoden aikana. On ollut ilo huomata, miten yhteisöllisen tekemisen ja konkreettisten ratkaisuiden halu on korostunut vaikeuksien keskellä. Yhdessä me pystymme nostamaan tämän kriisin helpottuessa Varsinais-Suomen takaisin positiiviselle kasvu-uralle ja luomaan meille kaikille parempaa tulevaisuutta.

Kiitos, hyvää joulua ja rauhallisempaa tulevaa vuotta.

Vesa Taatila
Turun ammattikorkeakoulun rehtori

 

Teimme tänä vuonna perinteisen joululahjoituksen Turun Kaupunkilähetys ry:n Tukenasi-vapaaehtoistyölle nuorten tukemiseen. 
Tänä poikkeuksellisena aikana aiempaa useammat nuoret tarvitsevat tukea niin opiskeluun, työn hakemiseen kuin työssä käymiseen. Haluamme olla mukana tukemassa nuorten osallisuutta yhteiskunnassa.